Angína nereagujúca na antibiotiká. Čo to môže byť?

susik77
20. jún 2011

Ahojte, dcera - 21 mes. ma od piatku asi anginu, nereaguje na amoxicilin( antibiotikum). Uz dostala 5 davok. Pediatricka dnes povedala ze by to event. mohla byt mononukleoza EBV virus, ale ze je to nepravdepodobne pretoze by mala po tom amoxiciline skaredu vyrazku a ona ziadne vyrazky nema, ale ma od piatku 40-tky horucky a nereaguje na ziadne lieky na horucku, len na ochladzovanie vo vode- teda ju umyjem v teplej vode a necham na osuske chvilu. Netusite niekto co to moze byt? Inak priznaky ma ako u anginy-malinovy povlak, trochu zahlienena a sem-tam zakasle+tie 40-tky horucky 4 dni. Dnes nam Dr. zmenila antibiotikum-Ospen-penicilin, ak sa to do stredy nezlepsi, mame prist.

tynushqa
20. jún 2011

a robila jej Dr. nejaky vyter? tazko povedat co by to mohlo byt...my sme mali take vysoke horucky, ked sme schytali herpanginu, ale to by si si asi vsimla ci ma v hrdielku aj pluzgierik...daj malej urobit vyter, mozno ze je to nejaky hnusny bacil, ktory moze byt rezistentny na ATB.

sisinka76
20. jún 2011

@susik77 ahoj. nechcem strasit, ale u starsieho syna to bolo tak isto, tiez nezaberali ATB a az ovela neskor mu zo serolog.vysetrenia krvi bol zisteni uz prekonany virus EBV a este aj CMV. takze v kazdom pripade ziadaj u pediatra serologicke vysetrnie krvi

estterka
20. jún 2011

ono je nutne urobit antibiogram v labaku zo steru, nasa ma zapal mocovych ciest a z desiatych skusanych atb je prave jej bakteria rezistentna voci vacsine bezne podavanych,takze dostala atb,ktore nasa lekarka predpisovala dokonca prvykrat. . a moja skusenost,pri jednej angine som pocas uzivania atb dostala este aj zapal priedusiek a musela brat dve davky a pichali mi kalciove injekcie a aj tak som z toho dlho zbierala,no tie hnusne choroby su stale viac rezistentne voci liekom ☹

susik77
autor
21. jún 2011

Ahojte, chvalabohu jej v noci uz zabral Ospen-penicilin, takze sme bez horucok-konecne!!! Ale je dobre zahlienena ☹
Asi to bude nejaka silnejsia angina, ked jej nezabralo to antibiotikum Amoksiklav...Alebo mala moc nizke davky. Teraz mame brat 2 dni narazovky...

susik77
autor
22. jún 2011

@tynushqa, @sisinka76,

@estterka - dnes som volala Dr. Sice od pondelka nemame horucku ale Teri velmi boli brusko. teraz neviem ci je to len z liekov-ze ma rozhadzanu mikrofloru alebo z choroby. Dr. jej zajtra urobi odbery. na tu mononukleozu.

chikita29
11. jún 2015

@susik77 ahoj my mame uz 3 tyzden taketo problemy a dlho dlho nam nic nezistili behala som na pohotovost ako na klavir.. ani z krku ani z krvi ani crp zvysene nebolo....mal kasel dali nam KLACID ATB . horucky neklesali prisla angina hnisava tak nam to zmenili na OSPEN ATB taktiez horucky neustupovali opat som letela na pohotovost kde mu robili testy na MONONUKLEOZU kt. sa chvalabohu nepotvrdila a dnes som bola opat v nemocnici (ASI UZ 6 KRAT) a tentokrat sa zo sterov zistilo ze je REZISTENTNY na vsetky latky samozrejme aj PENICILIN preto nam horucky pretrvavaju a ATB nzaberaju...konecne viem po 3 tyzdnoch co mojmu synovi je a preco sa to taha tak dlho!..ta bakteria je vraj bezna ale nie je bezne ze je imunna voci vsetkym ucinnym latkam...cize pokracujeme v liecbe ale bude trvat dlho..pretoze ATB ktore by mu zabrali mu nevie predpisat jeho dr. a pisu sa aaz od 18 rokov lebo su velmi silne....ale aspon viem pricinu