Ahojte, synovi som vcera nasla bielu bodku v hrdle pri mandli. Neviem, ci to je afta (obcas ich mava, ale vacsinou na vnutornej strane lic) alebo zacinajuca angina. Este nikdy anginu nemal, tak neviem, ako rychlo sa zvykne vyvinut resp. ako rychlo postupuje - ci by sa to od vcera uz nejak zhorsilo, ak by to bolo ono. Mate skusenost?
mojim sa tam afty nerobia, ani mne. Bud zacinajuca angina alebo nieco ine. Ked bude mat teplotu a bolest hrdla, tak k dr.
Mám na vlastnej koži skúsenosť kombinácia angína plus afty v puse aj na hrdle = smer infekčné....sleduj to, ukaz doktorke. Dá sa to preliečiť raz dva len potom sa to rado vracia v slabšej forme. Dúfam že to nebude až také ale radšej ukázať Dr. Držím palce
Naši mali nedávno aftovu anginu. Ku doktorke sme nešli len telefonicky odkonzultovali. Začalo to teplotami (dcéra 40, synček mal do 39) potom sa sťažovala na hrdlo tak som pozrela a mala afty ale len na mandliach nikde inde.
Dávala som Bcko kvapky, imunoglukan a junior angin. Afty sa vyliečili za 2 dni. (keď ma dcérka niekedy aftu tak sa liečila oveľa dlhšie, neviem či to bolo tým junior anginom ale typ choroby, že to proste prejde rýchlo. 🤷)
neviem kde presne pri mandli, ale zvyknu sa robit kamene/čapy na mandliach. aj mimo anginy. ja som ich roky nemala a posledne mesiace ich mam stale,kazdy den.