Anestéza pri operácii

anasstazia
3. okt 2012

Ahojte mamičky. Chcem vás poprosiť o názor. Môj Jakubko sa chystá na operáciu ohľadom nezostúpeného vajíčka. Má 14 mesiacov. Problém je v tom, že údajné vajíčko mu nenašli ani sonom. Povedali nám, že ho budú hľadať, či vôbec v brušku je. Operácia sa má vykonávať v anestéze. Brala som to pokojne, kým mi kolegyňa neoznámila, že taká pokojná by som nemala byť, lebo malý sa nemusí vôbec zobudiť alebo bude mať následky. Vraj sledovala nejakú reláciu, v ktorej robili malinkému operáciu nosových mandiel v anestéze. Bolo to krásne, živé dieťatko a po tejto anestéze sa z neho stala živá mŕtvolka doma na posteli. Preto sa vás chcem opýtať, či môzu byť nejaké následky alebo ako to znášali vaši miláčikovia. Ďakujem.

bambina1009
3. okt 2012

@anasstazia ahoj, presne túto operáciu podstúpil môj syn , ale už je to 10 rokov, mal vtedy 6 rokov, preto sa čudujem, že už tvojho malého idú operovať. Môj synátor mal vajíčko až niekde na brušnej stene, zrejme ako maličký mal pruh a vajíčko sda prilepiklo a potom cestovalo. Nemal žiadne roblémy s anestézou, zvládol ju dobre, to prebúdzanie bolo trošku také divoké, ale najhoršie zvládal že nemohol hneď piť. Ale vydržali sme, určite zvládnete aj vy. Dnes som už hrdinka, ale vtedy som sa teda naplakala, pred operáciou, aj cez ňu, až kým malého nepriviezli. Držím Vám palce, určite všetko dobre dopadne a Jakubko to hrdinsky zvládne. 🙂

veronika1610
3. okt 2012

@anasstazia na 99% bude všetko ok, malého sledujú počas operácie - ekg, tlak každých 5-10min, množstvo kyslíka v krvi, po operácii ho má pod dohľadom sestrička, za deň sa vykoná na detských kramároch asi 50 operácií, keby bolo bežné, že deti po anestézii dopadli tak ako píšeš, asi by sa s tým niečo robilo a vedelo by sa o tom. to 1% si nechávam, lebo nič nie je na 100%, aj ked ideš cez cestu, nevieš, či na 100% dôjdeš na druhú stranu

anasstazia
autor
3. okt 2012

@bambina1009 Ďakujem, verím že to bude v poriadku. Ešte sa chcem opýtať, či tvojmu synčekovi ostala veľká jazvička a kde, či na brušku alebo niekde nižšie.

anasstazia
autor
3. okt 2012

@veronika1610 Ďakujem, veľmi pekne si mi to vysvetlila a aj ten príklad s cestou bol fajn.

jancamad
3. okt 2012

@anasstazia ahoj, tak my sme ležali tiež v nemocnici, sice nie kvoli nezostupenemu vajičku, kedže sme dievčence, ale operovali nam obličku, boli sme v celkovej anestéze, a krasne sme sa zobudili, boli sme trochu ospalé ten den, ale od druheho dna sa to pomaličky zlepšovalo. takže nemaj obavy, dostanete sa z toho ako my🙂 inak ked sme ležali v nemocnic, tak jedna mamička tam bola tiež s chlapčekom, ktorému robili to isté. jeden den večer prišla, druhy den ho operovali, v celkovej anestéze a druhy den išli domov. vobec nič mu nebolo. ani zle, bol uplne v poriadku a šantil ako keby žiadnu operaciu nepodstupil

martinkatinka
3. okt 2012

Aj my sme absolvovali operáciu, kraniosynostoza.... bola to operácia hlavičky a všetko dopadlo fajn.... Ak budú dobré predoperačné výsledky tak všetko prebehne kľudne
@anasstazia

svenka
3. okt 2012

@anasstazia ahoj, myslim ze anestezy sa nemusis bat, ono riziko je vzdy, ale dnes to vedia "namiesat" tak, ze deticky potom nemaju ziaden problem (ci uz zo zobudenim, prip. vracanim atd...)
mojho operovali ked mal tri roky, musel ist akutne "pod noz" kvoli slabinovemu pruhu, tak sme sa tiez bali, kedze 2 hodiny predtym zjedol komplet veceru, nastastie vsetko dobre dopadlo...
avsak nam ta operacia (myslim teda celkova narkoza) dost oslabila imunitu 😒 do operacie maly nebyval chory (az na obcasne sopliky), nebral atb atd... ale od operacie (v aprili tohto roku) uz bral dvoje antibiotika, co mal taku naburanu imunitu, po operacii mi maly nechcel poriadne jest, schudol... nastastie sme sa s tym celkom dobre popasovali, a teraz uz vyzera byt vsetko v starych kolajach...
takze ja osobne by som v buducnosti odkladala operaciu na co najneskor, samozrejme pokial budem mat na vyber...
drzim vam prsty a neboj, vsetko dobre dopadne 😵

andulka82
3. okt 2012

@anasstazia Ahoj, aj môj syn prešiel operáciou dokonca v anestéze bol dvakrát, prvý krát mu museli vybrať aj vajíčko údajne sa nevyvýjalo a druhý krát mal pruh, takže teraz je všetko v poriadku, anestéza prebehla tiež super, raz dva sa aj prebral a hneď som ho mala aj pri sebe 🙂 Je to ťažké, stať sa môže všetko, človek počuje toľko vecí, ale vôbec na to netreba myslieť, treba len pozitívne a všetko bude v poriadku, môj keď bol prvý krát operovaný tak mal le rok a pol, takže si vieš predstaviť aké som mala nervy. Držte sa 😉

kika1111
3. okt 2012

@anasstazia môj malý podstúpil operáciu ako 9 dňové bábätko, čo malo ledva 3 kilá... a nemal žiadny problém.. nie je tá tvoja kolegyňa trošku škodoradostná a zákerná? prečo ťa straší? tá operácia musí byť a hádam nechceš aby ho operovali "zaživa".. pokiaľ nemá tvoj malý nejaké iné problémy - oslabenú imunitu, problémy s dýchaním, nejaký zápal, tak sa nemáš čoho báť..

bambina1009
3. okt 2012

@anasstazia
ahoj, malý má takú mini jazvu, že ju takmer nevidno, dolu na bruchu skoro až tak v slabuinách má takú čiaročku asi 2cm, ako keby si obyčajnou ceruzkou urobila čiarku, a asi 0,5 cm čiarku má dolu ako mu fixovali to vajíčko, inak keď neviež že tam niečo mal tak to nevidno. Držte sa.

janinah
3. okt 2012

@anasstazia kolegyňu pošli do kelu s takými rečami, namiesto podpory toto ....robím na operačnej sále a operujeme aj deti,ak by takto ľudia rozmýšľali ako tvoja kolegyňa,tak sme ešte v jaskyniach a na rany prikladáme bylinky....chlapec z reportáže bola nešťastná náhoda a možno aj niečia chyba/nedokázané/,ale preto teraz nedáme operovať svoje deti? ak treba? samozrejme daj si lekárom /nie kolegyňou / vysvetliť možné komplikácie,lebo oni existujú,ale veeeľmi zriedkavo

helencek
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katuska04
3. dec 2014

@bambina1009
Dobrý den...nás čaká operacia na buduci pondelok...takisto moj syn ma 6rokov a takisto sa bojím, ze ako to dopadne...teraz to este tak neberiem, ale ako to bude pocas operacie...neviem...dufam, ze vsetko dobre dopadne...

inull5
3. dec 2014

@katuska04 ahoj.ja mám syna už po troch ťažkých operáciách ktoré trvali aj s prípravou anestéziológom na operacke takmer 4 hodiny.treba anestéziológa na všetko vopred upozornit myslím aby ich niečo neprekvapilo.nas caka operacia na jar a to uzavretie stomie na brusku.držím palce

katuska04
3. dec 2014

@inull5
dakujem krasne...aj ja drzim prsty, nech aj vam to dopadne dobre...uvidime ako to cele bude...a vlastne az o dva tyzdne ideme...som sa zmylila...v utorok na kardiologiu a v stredu na predansteziologicke do PO...

inull5
3. dec 2014

Ja presný termín nemám ešte.predtým ma este caka výber nosných mandlí u dcéry.ja som mala tiež obavy hlavne ten pocit ked som ho ako 6,5 mesačného odovzdala pred operacnou sálou do rúk anestéziológa a on na mňa pozeral drobec že kam ho dávam.potom som za ním prišla na JISku a ked som ho videla na tých hadickach a kablikoch...aký zakrok vás caka?

katuska04
8. dec 2014

@inull5

no nás čaká operácia nezostupeného vajíčka...dúfam, že to dopadne dobre, mám obavy...

inull5
8. dec 2014

@katuska04 každá matka ma obavy i dieťa..to je bežný zákrok aký robia lekári denne a netrvá veľmi dlho.trošku si malý poplacka a potom bude fajn.nas caka veľký zákrok pár hodinový,vyzerá to na odoberanie odstavenej časti čreva.no mám obavy aj ja.

evinka2
8. dec 2014

@anasstazia ahoj, my sme túto operáciu podstúpili akurát pred týždňom, nám ale vajíčko na sone našli, robili nám to na kramároch. Aj ja som sa strašne bála tej anestézy, ale malý to zvládol v pohode, a to má vraj detský šelest na srdci (vraj v jeho veku normálne, a zároveň dedičné), ale kedze nám to povedali pred operaciou, tak bol ten strach o to vacsi......vo vseobecnosti viem, ze co vajicko, to hodina na sale......asi vam to budu robit na kramaroch, takze pokial by si mala nejake otazky, tak kludne napis....nas v pondelok operovali, a v utorok na obed sme uz boli doma....sice bolavy, ale doma 🙂 teraz uz ani nevie, ze mu nieco robili.....akurat zajtra ideme na vyber stehov.....
@katuska04

katuska04
8. dec 2014

dakujem maminky...budu nam to robit v Presove...

amstaff82103
14. máj 2018