Môj synček má vážne zdrav. problémy, vďaka ktorým nesmel jesť istý druh zeleniny a zostal anemický. No teraz je už neskoro, nič nám nezaberá. Máte niekto skúsenosti s BIO produktami, nechcem do neho pchať lieky
pripajam sa k tej melase, sice nie z vlastnej skusenosti, ale tu v NL sa melasa ("stroop" z repy, trstiny aj ovocia) predava a jedava na kila a na kazdom jednom baleni je velkymi pismenami pisane, ze je to bohaty zdroj zeleza 🙂
inak ku konzumaci - mozes to natriet na maslovy chlieb, na palacinky, do jogurtu,... nemusis to jest len ako liek z lyzice 😉
Aj ja davam malemu trstinovu melasu, tiež bol anemicky. Ale pozor pri detoch sa nema prekročit davka jedna cajova lyžička na den-asi pre vysoky obsah železa,neviem.
je to az neuveritelne ako mi pomohla. Neviem ci sa mi zvysila aj hodnota hemoglobinu lebo som nebola testovana.
Ale ja som v pokrocilom tehu nemohla prejst vacsie vzdialenosti bez prestavok, odpadavania, nevolnosti a teraz ludia ja lietam a to po TYZDNI muz sam neveri ze to tak pomohlo. Pozera jak puk 😀 😀 😀 Fakt skvele.
Ďakujem Vám pekne. maličký ma 20 mesiacov
inak tu melasu je volne dostať v obchode?
ja davam melasu malej do nastruhaneho jablka,lyzickou by nezjedla,s kvapkou citron-pre lepsiu absorbciu a viem o davkovani pol malej lyzicky. dalej susena petrzlenova vnat ma vela zeleza,aj cerstve vnate,pseno,brokolica,ovsene vlocky,susene marhule a slivky,repa ..aj makovy olej na lacno lyzicku,mlady jacmen.
ale ja asi zacnem davat zelezo v kvapkach,lebo nasa ma velmi silnu anemiu uz.
no aj my sme na tom už dosť zle... Uvidíme, vyskúšame, ďakujem za rady😀
Neviem, presne, ale doktorka sa vyjadrila, že je to moc, moc hraničné. Mali sme obličkové kamene, bol 8x v narkóze... ☹ A vďaka tomu nesmel papať kopec zeleninky
Veľa zeleninky, obsahuje oxaláty, ktoré mal z rozboru zistené v kameni.... Tak nesmel skoro nič, kým to nepotvrdia vyšetrenia.... A bohužial, aj také malinké deti mávajú kamene 😒
mne skvele v tehu zabrala trstinova melasa 😵 😵 uz po tyzdni som sa citila skvelo.
jedla som 3 lyzicky denne