Anemické dieťa. Pomôžu mu BIO produkty?

verca2687
16. júl 2011

Môj synček má vážne zdrav. problémy, vďaka ktorým nesmel jesť istý druh zeleniny a zostal anemický. No teraz je už neskoro, nič nám nezaberá. Máte niekto skúsenosti s BIO produktami, nechcem do neho pchať lieky

skolara
16. júl 2011

mne skvele v tehu zabrala trstinova melasa 😵 😵 uz po tyzdni som sa citila skvelo.
jedla som 3 lyzicky denne

ikke
16. júl 2011

pripajam sa k tej melase, sice nie z vlastnej skusenosti, ale tu v NL sa melasa ("stroop" z repy, trstiny aj ovocia) predava a jedava na kila a na kazdom jednom baleni je velkymi pismenami pisane, ze je to bohaty zdroj zeleza 🙂

inak ku konzumaci - mozes to natriet na maslovy chlieb, na palacinky, do jogurtu,... nemusis to jest len ako liek z lyzice 😉

kaja73
16. júl 2011

Aj ja davam malemu trstinovu melasu, tiež bol anemicky. Ale pozor pri detoch sa nema prekročit davka jedna cajova lyžička na den-asi pre vysoky obsah železa,neviem.

skolara
16. júl 2011

je to az neuveritelne ako mi pomohla. Neviem ci sa mi zvysila aj hodnota hemoglobinu lebo som nebola testovana.
Ale ja som v pokrocilom tehu nemohla prejst vacsie vzdialenosti bez prestavok, odpadavania, nevolnosti a teraz ludia ja lietam a to po TYZDNI muz sam neveri ze to tak pomohlo. Pozera jak puk 😀 😀 😀 Fakt skvele.

pink_lady
17. júl 2011

@verca2687 ake stare mas dieta?

verca2687
autor
17. júl 2011

Ďakujem Vám pekne. maličký ma 20 mesiacov

verca2687
autor
17. júl 2011

inak tu melasu je volne dostať v obchode?

kaja73
17. júl 2011

@verca2687 ja ju kupujem v zdravej vyžive-maju ju v tekutej aj praskovej forme.

koniarova
17. júl 2011

@kaja73 A od akého veku sa môže?

kaja73
17. júl 2011

@koniarova ja ju davam od roku,ale aj mensie deti možu-no len tu cajovu lyžičku na den.

koniarova
17. júl 2011

@kaja73 Ďakujem za info, malý ma rok a pol. A ako to prosím podávaš? Na tej lyžičke?

kaja73
17. júl 2011

@koniarova ja kupujem tu praskovu formu a sladim nou malemu caj.Aj on ma rok a pol.

estterka
17. júl 2011

ja davam melasu malej do nastruhaneho jablka,lyzickou by nezjedla,s kvapkou citron-pre lepsiu absorbciu a viem o davkovani pol malej lyzicky. dalej susena petrzlenova vnat ma vela zeleza,aj cerstve vnate,pseno,brokolica,ovsene vlocky,susene marhule a slivky,repa ..aj makovy olej na lacno lyzicku,mlady jacmen.
ale ja asi zacnem davat zelezo v kvapkach,lebo nasa ma velmi silnu anemiu uz.

verca2687
autor
17. júl 2011

no aj my sme na tom už dosť zle... Uvidíme, vyskúšame, ďakujem za rady😀

estterka
17. júl 2011

@verca2687 ake mate hodnoty?

verca2687
autor
17. júl 2011

Neviem, presne, ale doktorka sa vyjadrila, že je to moc, moc hraničné. Mali sme obličkové kamene, bol 8x v narkóze... ☹ A vďaka tomu nesmel papať kopec zeleninky

estterka
17. júl 2011

@verca2687 taky malicky mal kamene? ☹ my mame tiez momentalne problemy s oblickou,ale ako prve mi povedali,ze kamene take male deti nemavaju 😕 a preco kvoly tomu nemohol zeleninu?

verca2687
autor
20. júl 2011

Veľa zeleninky, obsahuje oxaláty, ktoré mal z rozboru zistené v kameni.... Tak nesmel skoro nič, kým to nepotvrdia vyšetrenia.... A bohužial, aj také malinké deti mávajú kamene 😒