Anémia u štvormesačného dieťaťa

mmama
27. dec 2021

Dobry den.Stretla ste sa niektora s anemiou u takto maleho dietatka?ake malo priznaky ?ako dlho trvala liecba?dakujem

e1i
27. dec 2021

@mmama naša ako predcasniatko mala od narodenia, brali sme maltofer do 6m korigo veku (cize 9m dokopy)

mmama
autor
27. dec 2021

@e1i aj mala nejake potiaze?ci len nahodne zistenie z KO.

e1i
27. dec 2021

@mmama bola predčasne a v inkubátore takze som si nevsimla nic, iba podla vysledkov. Predcasniatka takmer všetky maju, moja je v 29tt.

mikadooo
27. dec 2021

@mmama áno, liečba maltoferom cca pol roka. Potom na kontrole bol už krvný obraz ok, tak sme ukončili liečbu. Je to časté, matlofer je sladký sirup, akurát keď bábo grcká, tak sú holt všetky veci fľakaté 🤷.

mmama
autor
27. dec 2021

@mikadooo aj ste mali priznaky?

mikadooo
27. dec 2021

@mmama nie, u oboch zistené len z krvného obrazu.

mmama
autor
27. dec 2021

@mikadooo moj maly mal Fe 8,9 berieme maltofer pyridoxin kys.listovu.A je spavy.

mikadooo
27. dec 2021

@mmama juuj ja si už hodnoty nepamätám... Ale nezdali sa mi nejak extra spaví, prišli mi úplne normálni, ale tak možno bez anémie by boli živší, kto vie 🤷. A tiež berie maltofer? Ako hovorím, u nás to bola polročná liečba, čiže to železo v krvi asi stúpa nejak postupne, že treba vydržať s liečbou a časom sa asi aj tá spavosť potom upraví.

mmama
autor
27. dec 2021

@mikadooo nam sa zhorsilo aj kakanie.Je tuhsie.To bude asi stale pri uzivani take vsak?

mikadooo
27. dec 2021

@mmama hmm, áno mali tuhšie kaky, ale našťastie nemali s tým úplne že problém. Skús prekladať nejakou slivkovou výživkou, ak už papá výživky. Ale popýtaj sa dr, čo v takom prípade môžeš a nemôžeš. Ja som do pol roka len kojila ale ako vravím, nebol to úplne že problém u nás, že by bolo zapečení.

mmama
autor
27. dec 2021

@mikadooo tiez len kojim.Do teraz kakal viac krat za den ,teraz len raz.A to tiez sa dost puci.A vy ste kolko kvapiek brali?

ceruzka1234
27. dec 2021

@mmama maltofer dávajte spolu z céčkom má lepšiu vstrebatelnost 🙂

euka210
27. dec 2021

@mmama moj 5r teraz bral maltofet, mal hemoglobin 77...ma mat 115...priznaky nic, len nahodne KO

mmama
autor
28. dec 2021

@ceruzka1234 ano s ceckom mu ho davam 😊
@euka210 vy Ste ako dlho uzivali maltofer?a v akom davkovani?

euka210
28. dec 2021

@mmama mesiac bral 2xd 10kvapiek, plus vit.B a kys.listovu...po mesiaci mal 60, tak nas poslala na tranfuziu krvi, lebo to uz je zle...celiakiu nema co by mohlo sposobovat zle vstrebavanie zeleza...tak uvidime co bude o mesiac...