Anémia u 2,5-ročnej

sandra64
9. okt 2022

Ahojte, maličká ma 2 a pol roka, zistili jej z krvných testov že je chudokrvná/ma málo železa Dr. Jej predpísala maltofer kvapky, ktoré ma užívať 3x denne 15kv. No po týždni, malej vyšli stoho také ako po uštipnutí komárom aj na nožke, lakti, pri oboči tak som vynechala jej večer a ráno to už mala krajšie na nožke, čo si myslíte? Bola som už za lekárkov a že alergia, či nepojedla niečo čo obvykle, vravím že nie a jedine čo si myslím je že vyšlo jej stoho z Maltoferu + k tomu brala aj acidum folicum. Takže už jej ho nedávam v lekárni sme kúpili floradix obsahom železa a ďalších vitamínov, prípade ak niekto niečím ma skúsenosť, prosím vyjadrite sa. Ďakujem 🙂

luccija
9. okt 2022

@sandra64 myslim, ze to nebude zo zeleza hlavne si zisti kolko toho zeleza obsahuje to, co si kupila.Ja by som pokracovala v tom, co dala lekarka a uvidis..

endzi83
9. okt 2022

@sandra64 a už si jej dala floradix? Ak sa ti po maltofere vysypava, ja by som nedávala je kopec možnosti ako doplniť železo, napr.melasa prísad do cajika, sušené marhule nesirene, cvikla, ríbezle hl.cierne....

sharka174
9. okt 2022

@sandra64 no veľmi by som neexperimentovala so železom.. Mozog ho potrebuje, inak umiera..

duratlicka
11. okt 2022

@sandra64 Nám sa osvedčil Ferrofortis B z finclubu, aj dr nam ho odporucala.