Anémia u 2,5-ročnej

sandra64
28. sep 2022

Ahojte, chcem sa s Vami poradiť popýtať sa. Malej zistili chudokrvnosť ma 2 a pol roka, predpísala jej kvapky maltofer a acidum folicum že ma užívať 3 mesiace a potom zase jej odoberu KO či sa hladina upravila, je tu niekto kto ma tiež také malé dieťa a ma toto? A čo ste dávali, čo pomohlo a ako ste to riešili? Maličká mi veľmi jesť nechce, lem mlieko a mlieko

euka210
28. sep 2022

@sandra64 s maltoferom mlieko velmi nie...teda nie naraz, ze zapije mliekom.
Prave preto to ma, lebo malo je...a malo je mozno aj preto, lebo ma malo zeleza. Aj unavena moze byt.
Co ma jest asu dr.povedala...tmave maso, strukoviny.
Mne to jednemu synovi pomohlo, pred rokom 5r nie, mal po mesiaci hodnoty 66 Hgl zo 77...co zistili v nemocke pri crevnej viroze...skoncili sme na tranfuzii krvi. Potom zase bral a uz ok.
Na to je vraj dobry Just cucoriedkovy...drahe strasne, ale vraj pomaha, od kamosiek som pocula chvaly, tak som si teraz kupila, lebo ja mam tiez problem s anemiou uz od skoly.

pampeli
28. sep 2022

@sandra64 ahoj, kvapky maltofer mozes davat do cebionu a tak dat spapat, plus my sme okrem acidum folicum mali predpisany aj pyridoxin. Mojmu synovi to pomohlo..

jasminka22
28. sep 2022

@sandra64 moja mala anemiu a uzivala maltofer cca ako 1,5 rocna. Dr. mi kazal davat aj vitamin c, aby sa zelezo lepsie vstrebavalo. Po 4 mesiacoch boli robene kontrolne odbery, uz to bolo ok. Preco to mala neviem, stravu mala pestru.

3nikus30
29. sep 2022

@sandra64 Ahoj.
Ja mám skvelé skúsenosti zo zelenými potravinami. Mám aj reálne skúsenosti od mamičiek ako chlorella pomohla pri anémii,detičky,ktoré nechceli papať absolútne nič sa krásne rozpapali. Maltofer u väčšiny anemikov spôsobuje ťažké zápchy a maminky potom hľadajú alternatívy. Aby nám správne fungovala krvotvorba, potrebujeme nielen železo,ale aj
Vitamín C, ktorý podporuje dobré vstrebávanie
železa. Samotná kyselina askorbová, ktorú si kúpite niekde v lekárni, nie je tak dobre vstrebateľná, aká Céčko z jačmeňa: C sa najlepšie vstrebáva s tzv.
bioflavonoidmi,potom B vitamíny, hlavne kyselinu listovú a B12. Opäť vitamínky, ktoré v našich zelenáčoch nechýbajú. A v neposlednom čase dobrú črevnú mikroflóru. Veľakrát nie je príčinou
zlej krvotvorby nedostatok železa v strave, ale jeho
nedostatočné vstrebávanie. Tento problém vedia
zelené potraviny vyriešiť chlorofylom, ktorý črevá
zlých baktérií zbavuje..

charlotte269
29. sep 2022

@sandra64 ahoj na zvýšenie železa určite odporúčam sirup čučoriedkový Narosan. Krásne dvihne hodnoty železa. Ak by si mala záujem, neváhaj a napíš mi správu

sandra64
autor
30. sep 2022

@euka210 Ďakujem veľmi krásne, no ona len mlieko mi pije ale snažím sa to tak že aspoň chvíľu počkám a tak jej dám tie kvapky na železo 🙂 zatiaľ zápchu nemá, no uvidíme ako nám to pomôže. Nezáleží, koľko to stojí, budem rada ak sa stoho vylieči a už bude všetko poriadku. Jedine čo a našej vidno je, že je biela okrem toho energie ma habadej 😀 čo som rada

euka210
30. sep 2022

@sandra64 a ako aj pisali vyssie...pyridoxin bral k tomu este

juliet86
30. sep 2022

@sandra64 ak vies po amglicky odporucam knihu from picky eater to foodie

sandra64
autor
30. sep 2022

@pampeli Ďakujem pekne 😊 , dúfam že aj nám pomôže

sandra64
autor
30. sep 2022

@jasminka22 Ďakujem krásne 😊

sandra64
autor
30. sep 2022

@charlotte269 Ďakujem pekne 😊

sandra64
autor
30. sep 2022

@3nikus30 Ďakujem pekne 😊

sandra64
autor
30. sep 2022

@euka210 toto je to? 🙂

euka210
30. sep 2022
luccija
30. sep 2022

@sandra64 musi sa zacat stravovat normalne.Bude to boj, ale nemozes stravu teraz zachranovat zelezom.Tusim hodinu ci dve po mlieku sa dava zelezo?

sandra64
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz