Anémia a málo vitamínu B

ejuus
22. feb 2024

Ahojte mamičky, stretla ste sa niektorá u 5 mesačného bábätká s nižším železom a vitamínom B? U plne kojacieho bábätka? Ja mam krvný obraz v poriadku no pani doktorka už 2 krát nás posiela na odber krvi. Užívame pyridoxin 2x1/4 tabletky a maltofen 19 kvapiek. Vravím po 2 týždňoch užívanie že mala mi zle znáša tie tabletky ona na to nevadí musí si zvyknúť užívajte ďalej. Mam ďalšie dve deti a stakym to som sa nestretla nejaké rady prosím? 🙏

miskamisiq
22. feb 2024

@ejuus môj syn mal tiež malo železa keď bol v tomto veku. Maltofer sme užívali dlhodobo a taktiež aj pyridoxin plus kyselinu listovú. Pyridoxin som miešala do 3 ml striekačky s cajikom a Maltofer sme brali ale 10 kvapiek. Keď začal papať prikrmy, začalo sa to lepšit, dávali sme aj potraviny bohatšie na železo. Železo mu kontrolovali aj na hematologii, posielali krv aj do Bratislavy na vyšetrenie, to čakáme na výsledky. Železo mu po piatich mesiacoch vysadili. Našťastie to spapal úplne v pohode, bez problémov. Maltofer som mu delila počas dňa na dvakrát a dávali sme ho hodinu po jedle. Vtedy ho najlepšie znášal a negrckal 🙂 bol na UM, nie kojeny.

ejuus
autor
22. feb 2024

@miskamisiq pred týždňami malej brali krv v Trenčíne tam mala všetko v poriadku, vtedy odobrali aj mne krv taktiež všetko v poriadku. Mala papa prikmy od 3 mesiacov plus papa mliečko. Váš malý od Pyridoxinu nemal bolesti bruška kŕče a hnačky?

miskamisiq
22. feb 2024

@ejuus pyridoxin s kyselinou listovou sme brali štvrť tabletky ale len dvakrát do týždňa. Veľa ľudí vravelo, že z maltoferu bábätká bolelo bruško ale našťastie my sme nemali žiadny problém a spapal pekne a netrápila ho bolesť bruska ani hnačky. Uvidíme na ďalšej kontrole, či sa mu železo už drží v norme bez jeho doplnku.

ejuus
autor
22. feb 2024

@miskamisiq my tu istú dávku berieme každý deň. Naš neboli s maltrofenu ale s pyridoxinu.
Brali sme týždeň samotný maltrofen a všetko bolo v poriadku.
Od kedy berieme pyridoxin celé zle.
Držím palčeky nech všetko dobre dopadne aby ste nemuseli už žiadne doplnky brat.