Análna fisúra - análna trhlina u dieťaťa

juliet86
20. apr 2024

Ahojte. Moja 4rocna dcerka tymto trpi. Krv a bolest pri stolici. Skusali sme vselico. Mala.to uz fajn par tyzdnov potom jedna objemnejsia (nie tvrda) stolica a je to tu zas a este horsie. Take tie klasicke rady ze pravidelna makka.stolica nepomahaju. Vlakninu a forlax a pestru stravu vodu a pohyb ma. Proktologa pre dieta som nenasla. Gastro to neriesi. Zevraj to riesi chirurg.Moja otazka je ze ako to riesi chirurg? Co realne okrem stamovenia.diagnozy vie s tymto spravit? Neexistuju nejake lieky maste cipky nieco co by jej aspon ulavilo od bolesti pri stolici? Rada od pedoatra ze to prejde. Super.

gelifil
20. apr 2024

zašije to

martinka13
20. apr 2024

Manželovi robili ligaturu

lulka321
20. apr 2024

@juliet86 mojej, tiež 4ročnej, sa to spravilo tento týždeň. Doktorka nám kázala kúpiť proktoglyvenol, kúpať v repiku a tiež ten forlax.

cookie29
20. apr 2024

Foŕlax. A kazdy den treba pozerat stolicu a upravovat davku. Pri tom Forlaxe radsej viac ako menej. Aspon 6 mesiacov.

juliet86
autor
20. apr 2024

@martinka13 ligatura je zasitie? myslim zs u deti sa to riesi inak ako u dospelych
ci?

juliet86
autor
20. apr 2024

@lulka321 drzim vam palce

janickajanicka
20. apr 2024

My sme s tym chodili na kramare na gastro. Tahalo aa to asi aj dva roky, bolesť, plač,krv - celkom dost.nakoniec mu rozsirovali konečník. To pomohlo hned.

juliet86
autor
21. apr 2024

@janickajanicka prosim ta vies mi dat typ ze ktory lekar kde? a tiez ze ako to prebiehalo? dakujem

janickajanicka
21. apr 2024

@juliet86 Boli sme na kramaroch v BA , detska gastrochirurgia. Meno doktora uz si nepamätám. Bolo to pred 8 rokmi. Boli sme hospitalizovani, uspali ho, ale dalej neviem. Nebola som tam. So konecnuka sa nieco vlozi , aby sa uvoľnil. Nemal potom ani bolesti,normalne jedol aj všetko.

janickajanicka
21. apr 2024

@janickajanicka aha , doktor Bibza

liliana8
21. apr 2024

@juliet86 skus 2-3x za den si dat gumenu rukavicu a namazat jej konecnik a okolie plus trochu dovnutra kokosovym olejom. Dlhodobo aj mesiac-dva.Nam pomohlo toto jedine na zahojenie.

janage
21. apr 2024

Hemagel prosto. Len neviem ci môžu deti over v lekárni. Okamžitá úľava z večera do rána. Nie je to mastné na rozdiel od iných capikov.

lulka321
21. apr 2024

@juliet86 ďakujeme ❤️

horskaholka
21. apr 2024

Len z vlastnej skúsenosti 🙈🙂 veľmi veľmi mi pomohlo vždy pred stolicou konečník niečím namazať napr. gélom z dubovej kôry alebo hocijaká iná vhodná masť zvnútra aj zvonku. A snažiť sa moc natlačiť 😉 skôr nech to ide pomaly samo. Tým namazaním to ako keby len otvorom preletelo 🙈😁 ale hojilo sa to príšerne dlho hádam aj rok.

gelifil
21. apr 2024

@horskaholka toto napr. v praci si neviem predstavit...

martinka13
21. apr 2024

@juliet86 nie je to zašitie. Neviem, či sa to robí aj u detí.

gelifil
28. apr 2024

@martinka13 a kde mu to robili, za kolko?

martinka13
28. apr 2024

Normálne v nemocnici. Lekársky zákrok. Nič neplatil.

gelifil
28. apr 2024

@martinka13 kolko dni tam bol?

martinka13
28. apr 2024

@gelifil robili to ambulatne. Kazde 2 týždne na kontrolu

gelifil
28. apr 2024

@martinka13 a ako dlho?...aj PN bol?

martinka13
29. apr 2024

@gelifil on mal fistulu ako komplikáciu po operácii hemeroidov. Dlho sa mu to hojilo. To je taka procedúra, každé 2 týždne sa uťahuje taka gumička. Skus si to vygooglit. PN bol 2 mesiace.

mimk4
19. dec 2024

@juliet86 prosím vás ako ste dopadli ? my sa trápime už od septembra , pri každej stolici neskutočne veľa krvi :( syn ma 6 rokov

juliet86
autor
19. dec 2024

@mimk4 my smr boli ok februara teraz, 1 zla syltokica. zatial boli 2 s krovu. potom uz bez krvi ale s bolestamim zatial nakdlhis enajviac ako kedy mala twkxsasnazime