Ahojte. Moja 4rocna dcerka tymto trpi. Krv a bolest pri stolici. Skusali sme vselico. Mala.to uz fajn par tyzdnov potom jedna objemnejsia (nie tvrda) stolica a je to tu zas a este horsie. Take tie klasicke rady ze pravidelna makka.stolica nepomahaju. Vlakninu a forlax a pestru stravu vodu a pohyb ma. Proktologa pre dieta som nenasla. Gastro to neriesi. Zevraj to riesi chirurg.Moja otazka je ze ako to riesi chirurg? Co realne okrem stamovenia.diagnozy vie s tymto spravit? Neexistuju nejake lieky maste cipky nieco co by jej aspon ulavilo od bolesti pri stolici? Rada od pedoatra ze to prejde. Super.
Manželovi robili ligaturu
Foŕlax. A kazdy den treba pozerat stolicu a upravovat davku. Pri tom Forlaxe radsej viac ako menej. Aspon 6 mesiacov.
@martinka13 ligatura je zasitie? myslim zs u deti sa to riesi inak ako u dospelych
ci?
My sme s tym chodili na kramare na gastro. Tahalo aa to asi aj dva roky, bolesť, plač,krv - celkom dost.nakoniec mu rozsirovali konečník. To pomohlo hned.
@janickajanicka prosim ta vies mi dat typ ze ktory lekar kde? a tiez ze ako to prebiehalo? dakujem
@juliet86 Boli sme na kramaroch v BA , detska gastrochirurgia. Meno doktora uz si nepamätám. Bolo to pred 8 rokmi. Boli sme hospitalizovani, uspali ho, ale dalej neviem. Nebola som tam. So konecnuka sa nieco vlozi , aby sa uvoľnil. Nemal potom ani bolesti,normalne jedol aj všetko.
@janickajanicka aha , doktor Bibza
Hemagel prosto. Len neviem ci môžu deti over v lekárni. Okamžitá úľava z večera do rána. Nie je to mastné na rozdiel od iných capikov.
Len z vlastnej skúsenosti 🙈🙂 veľmi veľmi mi pomohlo vždy pred stolicou konečník niečím namazať napr. gélom z dubovej kôry alebo hocijaká iná vhodná masť zvnútra aj zvonku. A snažiť sa moc natlačiť 😉 skôr nech to ide pomaly samo. Tým namazaním to ako keby len otvorom preletelo 🙈😁 ale hojilo sa to príšerne dlho hádam aj rok.
@horskaholka toto napr. v praci si neviem predstavit...
@juliet86 nie je to zašitie. Neviem, či sa to robí aj u detí.
@martinka13 a kde mu to robili, za kolko?
Normálne v nemocnici. Lekársky zákrok. Nič neplatil.
@martinka13 kolko dni tam bol?
@gelifil robili to ambulatne. Kazde 2 týždne na kontrolu
@martinka13 a ako dlho?...aj PN bol?
@gelifil on mal fistulu ako komplikáciu po operácii hemeroidov. Dlho sa mu to hojilo. To je taka procedúra, každé 2 týždne sa uťahuje taka gumička. Skus si to vygooglit. PN bol 2 mesiace.
zašije to