Ahojte dnes nám dr predpísal amoksiklav, malý má 3 roky, mierny soplik a kašeľ z hlienov. Niesom ale ztotoznena z ant. Mali ste ich niekto? Sú niake vedľajšie účinky. Takto je o. K, behá je hravý, len večer ho dosť trápi zen kašeľ, preto tie ant.
crp robil?
@gelifil práveže nie, tak preto som na pochybách. Mal tam dnes plno a niako to rýchlo vybavoval. Teplotu nemá, len je zahlieneny a ten kašeľ ho v noci trápi
Však ešte počkaj a ak mu bude lepšie, tak nedávaj. Mojím menším deťom býva z ATB dosť zle. Ak nemá teploty a zelené sople, tak je to asi zbytočné pchať doňho ATB.
@manchester123 ja by som nedala....aj v nemocnici som odmietla atb....pockaj par dni a hlieny ries inak
@manchester123 inak na ten dráždivý kašeľ v noci je perfektný zvlhcovac. Neverila som tomu, ale tiež som bola teraz tri dni v nemocnici s malou a v noci sme boli len s vlhcovacom a bez liekov. Kašlala len trošku.
@manchester123 Nemáte Omron- inhalátor? Pomáha synovi so soplíkmi, inhalujeme Vincentku..uľaví sa mu..
@manchester123 Ja som tieto atb brala pred dvoma rokmi a uplne mi znicili žaludok, odvtedy mam silnu intoleranciu na bielkovinu kravskeho mlieka aj na laktozu. Tazkosti som zacala mat 4-5 dni po dobrati atb.
nedala by som. treba dieta ohlienit inak.
@cokolada_876 prosim ta ty uz nikomu nerad. Co sa ma docitat v letaciku? Davkovanie vie, vsetko vie.
Len sa chcela poradit, ci mu ho ma nasadit. Ci je to potrebne. Aj to sa docita v pribalovom letaciku??
@manchester123 ak si myslis, ze na antibiotika to nie je, pockaj den, dva ci sa mu polepsi. Ak ano, nedavaj mu ich. Nasa pediatricka dava antibiotika az po CRP vysetreni.
@veronikaszabova Tá teda perlí 🙈
@veronikaszabova zapla som zvlhčovač, tak dúfam že to pomôže aspoň na tie hlieny. Zatiaľ som teda nepodala ant, lebo bez teploty sme a soplik je bieli. Ako troška má iný hlas, ale kalcium to spraví.
@manchester123 drzim palce 👍 nemam rada, ked sa davaju antibiotika "preventivne"
@manchester123 moj mal crp v pohode, posluchovo nič az rtg - zapal priedusiek, ale silno kaslal a teplotoval
@manchester123 a nemoze to byt laryngitida?
@mirkava no tak to ja neviem 😥 malý nemal ešte nikdy ant tak sa toho dosť bojím. Zatiaľ sme to vždy zvládli na sirupe. Pri soplikoch zvykne aj vracať keď mu zatekaju, ale to asi každé dieťa. Hrdlo je o. K
@manchester123 pri laryngitide ma zmeney hlas, zatiahnute hlasivky. Kalcum treba davat. V noci ak sa ti zobudi tak do pol noci a bude chrcat, bude chciet plakat, ale nebude sa mu dat, moze ist o laryngitidu. Hrtan opuchne. Otvorit okno, studey vzduch ten opuch zmierni. My sme spavali v zime pri otvorenom okne. Cez den sa hlas vycisti, najhorsie vecer a v noci. Na to atb nezaberaju. Moze prejst do nachladenia. Ak by sa dusil utekat na pohotovost. Nechcem strasit ale je dobre vediet co robit. Ale no nemusi to byt ono...
@tinapa sestra mi požičala keď sme mali tento problém zo soplikmi a zo zahlienenim, ale nechcel si to priložiť k tváričke. Bál sa toho
@cokolada_876 to mi je jasné, ver že to bolo prvé čo som čítala
@manchester123 dávam cez deň Acc sirup a na noc fenistil, kalciovy sirup a nasivin. Dúfam, že pomôže. Cez deň ho už nedusilo, začal pekne vykasliavať, tak uvidím aká bude noc.
@manchester123 Je tam náhubok aj pre dospelých...skúste vy poinhalovať, aby videl, že to nič nie je.. 🍀
@manchester123 ahojte, takže len pre info. Malému som pre veľmi škaredý kašeľ predsa len nasadila ten úžasný Amoksiklav. Po 2 dávke neustále hnačky, ešteže môj malý veľa pije. Dnes som bola na kontrole samozrejme stav nezmenený. Po vyšetrení crp sa zistilo, že vôbec žiadne ant nebolo potrebné nasadiť, lebo je to len zahlienenie, presne ako my môj inštinkt hovoril, len škoda že som dala na slová druhých 😥. Dnes sme dostali len uniflox do nošteka a fenistil na noc. Takže kúpila som stoptussin sirup a idem riešiť zahliemenie. Verím, že čoskoro budeme fit.
Ďakujem vám pekne za všetky vaše názory a rady. Ste zlaté Mamičky ❤️
Ja som ho užívala a pomohol mi