Amoksiklav a vodnatá hnačka

tote
21. okt 2023

Syn -3 roky dostal hnisavu angínu,vo štvrtok mu nasadil pediater Amoksiklav ,od včera večera ma vodnate hnačky. Netuším ci,vysadiť antibiotika a čakať do pondelka,... neviem co robit,nemá niekto skúsenosť? Dakujem

pinkgirl
21. okt 2023

@tote a dávaš synovi aj probiotiká? Tie sú pri liečbe s ATB dôležité práve kvôli hnačke. ATB ničia prirodzené baktérie v čreve a preto sa 2h po podaní antibiotík majú dať probiotiká. Začni ich synovi dávať - podľa jeho veku ti odporučia v lekárni vhodné probiotiká.

veci_predaj
21. okt 2023

@tote Ahoj, aj moja dcérka ho brala keď mala 5 mesiacov pri zápale obliciek, odporučili nám vtedy prejsť na bezlaktozove mlieko a nasadiť hneď probiotika, tiež koli tomu ze hnackovala plus som jej dala jeden deň tasektan a ustúpilo to našťastie..

luccija
21. okt 2023

@tote nie nemôžu sa vysadiť a prerušiť liečbu
Buď prejsť na iné ATB, alebo vydržať, keď ho bruško neboli zavolaj doktorke v pondelok čo robit

vierkainka
21. okt 2023

Nasad mu probiotiká a skús aj tasectan

tote
autor
21. okt 2023

Protivníka dávam, uvidím ako bude do pondelka,len už chudák ho štípe prdel,mastim mu to s rybacou masťou aj zarobila som ružovou vodou ,ale boli ho to. Tak hádam to prejde,ďakujem Vám baby ,že aj takto večer ste si našli cas🙏❤️

eliska13
21. okt 2023

@tote zavolaj na pohotovosť.Uz bral ATB?môže byť alergicky

vanessafashionn
21. okt 2023

Môj syn mal po týchto atb takú alergickú reakciu že sme skončili v nemocnici . Racej ráno zavolaj aspoň na pohotovosť

lalenka33
21. okt 2023

Sú to silne ATB. Koľko krát denne mu dávaš probiotiká a aké? Ja som ich dobrala v pondelok, probiotika som si dávala 2x denne, tiež som mala hnačku. Ešte aj pár dní po dobratí nemám trávenie a žalúdok úplne OK, ale dobrala som ich. Brucho ani žalúdok ma neboleli. Tiež som mala hnisavú angínu. Prvý krát v živote.