Ahojte chcem sa spytat ci mozem dat dcere pri hnacke nejaku alternativu normalneho mlieka ktore pije (kravske) ako napr. kokosove, sojove alebe nejake bezlaktozove??
V nemocnici nám dávali čisto ryžový odvar bez mlieka, a ako liek na hnačku dávali Smectu. Na ten nedám rozhodne dopustiť. Pri malých kojencoch ju rozrobili v striekačke s trochou vody, šup do úst nasmerovať na líčko.
@zuzka1905 nepises, kolko ma dcera mesiacov. pri hnackach sa mlieko nedoporucuje, o tych co pises, neviem. nam povedala dr, ked mal maly hnacky, ze ak uz mlieko musi byt, tak robit ho do ryzoveho odvaru, ako pise @bonaqa2013 (1l vody a 1 lyzica ryze uvarit). najlepsie je par dni bez mlieka na hnacky, ale malemu nevysvetlis 😉 nam este vypil mixovany banan v ryzovom odvare, smectu vobec ☹
a ked cely den nechcel nic pit, uz som bola zufala, ze skoncime na infuzke, tak som mu dala do flase 2 lyzice coca coly, doliala vodou, toho sa napil, cola je zevraj dobra na podrazdeny zaludok 😉
Na par dni by som nedavala ziadne mlieko
ziadne mlieko sa pri hnačke nema davať..niekolko dni 2-3 dieta, dusena mrkva, sucha ryza, suchare Hylak..
Nepišeš kolko ma dieťa rokov - slaby čierny čaj, banan...zabezpečiť prisun tekutin.
na hnačku je Smecta. Daj variť ryžu do vody - a z toho vývaru urob mlieko - také ako robíš napr. Sunar a pod. Medzi jedlami dávaj smectu po lyžičke zarobenú v troške vody....