Alternatíva mlieka pri hnačke

zuzka1905
9. feb 2016

Ahojte chcem sa spytat ci mozem dat dcere pri hnacke nejaku alternativu normalneho mlieka ktore pije (kravske) ako napr. kokosove, sojove alebe nejake bezlaktozove??

bonaqa2013
9. feb 2016

na hnačku je Smecta. Daj variť ryžu do vody - a z toho vývaru urob mlieko - také ako robíš napr. Sunar a pod. Medzi jedlami dávaj smectu po lyžičke zarobenú v troške vody....

cerez
9. feb 2016

V nemocnici nám dávali čisto ryžový odvar bez mlieka, a ako liek na hnačku dávali Smectu. Na ten nedám rozhodne dopustiť. Pri malých kojencoch ju rozrobili v striekačke s trochou vody, šup do úst nasmerovať na líčko.

zabina27
9. feb 2016

@zuzka1905 nepises, kolko ma dcera mesiacov. pri hnackach sa mlieko nedoporucuje, o tych co pises, neviem. nam povedala dr, ked mal maly hnacky, ze ak uz mlieko musi byt, tak robit ho do ryzoveho odvaru, ako pise @bonaqa2013 (1l vody a 1 lyzica ryze uvarit). najlepsie je par dni bez mlieka na hnacky, ale malemu nevysvetlis 😉 nam este vypil mixovany banan v ryzovom odvare, smectu vobec ☹
a ked cely den nechcel nic pit, uz som bola zufala, ze skoncime na infuzke, tak som mu dala do flase 2 lyzice coca coly, doliala vodou, toho sa napil, cola je zevraj dobra na podrazdeny zaludok 😉

pribinak
9. feb 2016

Na par dni by som nedavala ziadne mlieko

sardinka335
9. feb 2016

ziadne mlieko sa pri hnačke nema davať..niekolko dni 2-3 dieta, dusena mrkva, sucha ryza, suchare Hylak..
Nepišeš kolko ma dieťa rokov - slaby čierny čaj, banan...zabezpečiť prisun tekutin.