Alopécia u 10-ročného dievčatka

essinna1
3. apr 2023

Prosím vás dcérke 10 rokov výpadali kruhovo vlasy . Boli sme u kožného krv , stolica ok , ideme na štítnu . Na aké vyšetrenia sa ešte pýtať ? Zistila sim to u dcérky cca pred dvoma týždňami . Začínajú jej tam rast vlasky . Len ja sa bojím že výpadaju . Ex manžel prišiel o vlasy keď mal 13 . Teraz brala priebehu mesiaca dvoje ATB mala vysoké horúčky ktoré nešli zbiť dole 39,6 skončili sme na pohotovosti pichli jej kortikoid a o tri dni dostala aj prvú menštruáciu . Už tri roky odmieta chodiť k otcovi len on ju stále nútil teraz bola mesiac doma a ja som jej vravel že kým nebude chcieť nepôjde . Myslite že to moze môže byt mix toho všetkého ? Vysoké horúčky , kortikoid prvá menstruacia a ,, ukľudnenie sa že už nemusí k otcovi ? Bojím sa aby neprišla o vlasky . Je tu niekto kto si prešiel vypadávanie vlasov ,’? Diagnózu má iná alopecia areta . Dakujem každej mamke ktoré mi napíše

palculienka40
3. apr 2023

@essinna1 moze mat stres na to vplyv a moze to byt kombinacia vsetkeho. Skuste napisat dotaznik test dobry jazyk dajte do google.. Doktor Vam na zaklade toho poradi ak nemate problem s bylinkami. Inac na vlasy lopuchovy sampon od alpy aj vlasova voda. Kupte jej kremik v kombinacii so zinkom a selenom. A vravim stres je najhorsi. Dcera mavala v takych situaciach uzkostny zachvat ako pri astme alebo vzdy ochorela.

essinna1
autor
3. apr 2023

@palculienka40 tiež si myslím že stres . Strašne sa oplakáva a budila v noci že musí k nemu a teraz keď nemusí tak vypadli vlasky . Ale dobre je že rastu . Len ja sa stále bojím

palculienka40
3. apr 2023

@essinna1 skuste ten test tie bylinky riesia aj stres. Aby ste to zmiernili. Viem co prezivate a moze to byt horsie. Bojite sa pravom.

ejbyk
3. apr 2023

Môže to byť kombinácia toho čo si napísala....
Veľký stres pre telo...
Ja mám alopeciu celý život, od 5 rokov...
Raz je to horšie raz je to lepšie...
Stres mi to v malom tiež spúšťal urobili sa mi kolesá....
Najlepšie to bolo v tehotenstve....
Najhoršie to bolo po pôrode, bola som takmer úplne bez vlasov...
Liečim sa na štítnu žľazu...
Ja by som dala vyšetriť aj gastro či nie sú nejaké skryté intolerancie

palculienka40
3. apr 2023

@essinna1 skuste psychologa nam uz roky pomaha od rozvodu zacali sme ked mala 5, 5 roka

essinna1
autor
3. apr 2023

@ejbyk zarastajú vám a potom prídu nové ? Predpísali jej aplicort a mám ešte jednu záťahu s capsaicinom len neviem či dávať aj aj . Tu zarábajú vybavil ex od svojej lekárky . Čo beriete na to ? Ja sa len bojím aby neprišla o všetko ale je dobre keď už sem tam rastu nové že ? Sú tomu dva týždne čo sa na to prišlo a berie ešte zinoc a methionin

essinna1
autor
3. apr 2023

@palculienka40 a rastu vlasky ?

ejbyk
3. apr 2023

@essinna1 v podstate neberiem nič, lebo mne nič dlhodobo nezabralo...
Jediné čo viem že mi po pôrode pomohlo boli minerály.
.konkrétne sindeleho minerály (tak nejak sa to píše)
Dalo ma to hodne dokopy...
Ešte je dcéra mladá, čože by som sa zamerala na stres, stravu celkovú pohodu nejaký koníček dostatok spánku....
Vlasy mi vypadnú a potom zas nárastu.....v podstate celý život ...tak dookola

jamimo
3. apr 2023

@essinna1 moja mama má alopecia areata, bola u súkromného kožného lekára, užívala Methionin 500 mg, vlasy jej pekne dorástli. Vo vzdialenej rodine je chlapec, ten má alopeciu fatalis, nemá vlasy, obočie, mihalnice. Nestresuj, tvoja dcéra má alopecia areata, nie fatalis. Byť tebou, požadujem trichologické vyšetrenie. A áno, psychika tomu nepridá, môže takto somatizovať stres. Prajem skoré zlepšenie.

palculienka40
3. apr 2023

@essinna1 zatial ano

palculienka40
3. apr 2023

@essinna1 odporucila mi to znama co prisla o vlasy kvoli rakovine a velmi si to chvali ten lopuch, a treba vyzivu aj z vnutra.

essinna1
autor
4. apr 2023

@ejbyk strávu ako alebo čo vylúčiť ?

essinna1
autor
4. apr 2023

@jamimo Dakujem ti . Ja viem už len to že tam vidno malé vlasky ke dobre znamenie ale aj tak sa bojím jej otec si tým prešiel ale myslím si že kvôli stresu lebo keď sme sa spoznali a dali dokopy tak mu narástli Mihalkova a oblečie a keď má začal podvádzať tak mu všetko výpadalo

essinna1
autor
4. apr 2023

@ejbyk Dakujem ti za povzbudenie áno treba veriť že bude dobre

palculienka40
4. apr 2023

@essinna1 za malo hlavne skus riesit ten stres tou terapiou u dcery lebo to je na dlho a evidentne kedze otec ma zaujem to take jednoduche nebude. Nam ta terapia pomohla a pomaha.

malicka1986
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
essinna1
autor
4. apr 2023

@malicka1986 nech ta boh vyslisi a nech nám pomôže aby dievcence boli ok . Na hematologii vám čo riešili ? Mi chodíme lebo má hustú krv

dankagirl
4. apr 2023

Smer Ba Kramáre
Tam na koznom je špeciálne oddelenie kde dávajú určitý typ uv svetla ,ktoré napomáha vyliečeniu alopecii

malicka1986
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
essinna1
autor
4. apr 2023

@dankagirl na bio svetlo chodíme mi sme s Trebišova raz týždenne

essinna1
autor
4. apr 2023

@dankagirl keď myslite to svetlo . S takou lampičkou jej chodia po plesinkach

dankagirl
4. apr 2023

Niečo podobne
Držim palce 🙏

essinna1
autor
5. apr 2023

@dankagirl Dakujem vám

kornelies
18. apr 2023

@malicka1986 Alpicort je kortikoid. Zaberie na 3 mesiace a koniec.

kornelies
18. apr 2023

@essinna1 Nechcem Ta strasit, genetika je svina. Ries trichologa, na SK je iba 1 trichologicka ambulancia. Lopuch a podobne veci maju placebo efekt.

malicka1986
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
essinna1
autor
19. apr 2023

@malicka1986 prosím vás a ako to začalo mala veľa tých ložísk a čo používate ? Čo zistili ?

essinna1
autor
19. apr 2023

@kornelies a či mi poradíte

malicka1986
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
essinna1
autor
19. apr 2023

@malicka1986 nám alpicor dali každý deň že mám dávať večer a dali zinok a methionin . A za aký čas vám začali zarastat a kde na akých miestach to máte ? Vlasky jej vypadávajú či to stojí ? Dala ste ju aj ostrihať ? Môžme aj ss písať . Prepáčte že toľko otázok a za aký čas vám začali rásť ?