Alergologické vyšetrenie trojročného dieťaťa

lusmel
15. dec 2014

Ahojte maminy. Bol niekto na tomto vysetreni? Chcem sa spytat ako prebiehalo nakolko ja som bola dnes na vysetrenie som cakala mesiac potom co mi dieta 3 mesiace kasle a velmi som ostala zarazena ked urcili diagnozu na zaklade domienky....otazka mate zviera ? Ano mame ....takze zviera hned prec a diagnoza je urcena....lieky na alergiu podane.... BEZ TESTOV! Nechapem na co som tam vlastne bola malej brali krv pred 3 tyzdnami ale nic s tym nerobili ....cakala som aspon testy na ruku 3 rocnym detom sa uz robia.....tak ma zaujima ci aj vam nerobili alebo ci mam cakat dalsi rok ci sa odhodlaju alebo hladat ineho lekara ....dakujem za reakcie

simca06022011
15. dec 2014

@lusmel no to je riadny blud.... my sme boli.. na vsetko som hovorila nie :P samozrejem prick testy robili (ale uplne zbytocne ako mi neskor krcna vysvetlila... nie su 100%né u malých detí) a tiez neukazali nic. A teraz nas terorizuju alergiami kazdy pol rok a strasia astmou a neviem cim... a pritom amlej na par chorob nic nie je... 🙂)))Krv este pred vysetrenim dali na testy imunologicke (nejake protilatky a potom este daake specialne co v ambulancii robia), alergiu nic. Spreje na alergiu a neviem co nam napchala, ale kedze som sa tvarila dost "to na co?"tak povedala, ze iba ak budeme chori :P No... tak vyber si... nabalia cloveka liekmi, bez potvrdenej diagnozy.
Ja by som určite bez riadneho potvrdenia o alergii ziadne unahlene opatrenia nerobila.

lusmel
autor
15. dec 2014

Však to ☹ len človek nevie čo ma vlastne robiť.... Tá lekarka isto neni milovnickou zvierat a nevie čo to znamena dať zo dňa na deň preč zviera.... Len tak preistotu lebo ona si mysli ☹ keby jej spravila test a potvrdi to tak fajn budem konať ale takto? fakt má ten prístup zarazil....

keziah
15. dec 2014

@lusmel co myslis s tym, ze brali krv a nic s tym nerobili? u deti sa sleduje hladina IgE v krvi, pokial je zvysena, poukazuje to na alergiu.

lusmel
autor
15. dec 2014

@keziah 2 týždne pred 1 vysetrenim brali krv a dnes na vysetreni ohľadom toho nič nepovedali ani neviem na vo jej to brali vlastne.... A ked som sa spytala že či neurobia niake testy aby sa to potvrdilo tak vraj testy sú veľmi drahe a že to sa nedá len tak..... A iným prečo robia hmed testy? Som myslela že kvoli tým testom sa tam chodi ale ke to asi len kvoli tomu aby vypytali prachy a znechutili cloveka

siska53
15. dec 2014

@lusmel nam robili kozne testy vlani,na dalsie mame ist o rok.. Zatial sa mu nic neprejavilo u tych malych to este testy nemusia ukazat.
Ja by som zatial zviera z bytu nedavala...az dokial sa naozaj alergia nepotvrdi.

mamutka
15. dec 2014

@lusmel ahoj, to je dobry blud, co ti povedali...
chodime k dr.Sirolovej do Modry
malemu robila kozne testy asi ako 3 rocnemu. Ako ti moze povedat ze testy su drahe? si platite hadam poistenie, nie? drze kravy, niektore doktorky.
Nam kozne testy robila a aj vysvetlila, ze nemusia u deti byt preukazne, ale robi aj mensim. A VELA sa pytala, takze alergiu identifikovala presne - je to aj potvrdene testami.
Po jednej otazke aby vedela o aku alergiu ide, to sa vyslovene zahrava so zdravim dietata!!!
a dat prec zviera? Ved deti si posilnuju imunitu ak su od utleho veku so zvieratom. Alebo ste si pred 3 mesiacmi zvieratko kupili a vtedy to vsetko zacalo?

to mam najradsej, tieto oplastovane arogantne mrchy, co sa mudro tvaria a vsetky do jednej budu tvrdit, ze malym detom sa testy nerobia. Oni si nebudu drat hubu, aby cloveku vysvetlili, preco by nemuseli byt preukazne a teda by sa mozno nemuseli robit... ale schopny a ochotny lekar s nimi nema problem, akurat, ze problem je najst toho lekara

lili_mia
15. dec 2014

@lusmel Pije mlieko, konzumuje mliecne vyrobky? Moze byt, ze ma intoleranciu, podrazdeny zaludok a to robi tlak alebo drazdenie na sliznicu az kasle. Skus vysadit vsetko mliecne v strave, bude menej boliet ako dat prec domaceho maznacika a uvidis aka bude reakcia.

lusmel
autor
15. dec 2014

pytala sa samozrejme aj ine veci a ked prisla k otazke ci je zviera hned prec .... tak ale aspon niaky test urobim aby sa to potvrdilo .... a tomu ze su drahe testy som ani ja nepochopila ale dalej som sa ani radsej nepytala aka som bola znechutena ..... a tie krvne testy - ani neviem ci su uz vysledky alebo nie alebo co nic nevravela , ja neviem ako to funguje ako dlho to trva alebo co. Este vravela ze je moznost ze ma alergiu na prechodne obdobia alebo tie zvierata ze mam ich dat prec a uvidim ... ako fakt super pristup

lusmel
autor
15. dec 2014

lili_mia .... keby mala na mlieko myslim ze by mala aj ine problemy so zaludkom ... ona ma skor problem so zahlienenim co je dovod kasla ... a mam sa objednat az o 3 mesiace a dovtedy ako neviem co mam robit....

oksu
15. dec 2014

jedným a asi najčastejším prejavom alergie na mlieko je zahlienie, z toho detí kašlú nakoľko im to zateká. Alergiu potvrdiš či vyvrátiš len eliminačnými testami - nasadiť bezmliečnu dietu a postupne zavadzať. Krvné testy sa pri potravinových alergiách ani nezvyknú robiť nakoľko su veľmi nespolahlivé.

lusmel
autor
16. dec 2014

@oksu a toto sa má ani neopytali či pije mlieko len som pocula u deti čo to maju že sú tam hnacky a bolesti brucha....

stanislavao
16. dec 2014

@lusmel urcite chodte inemu alergologovi, lebo to nieje profedionalny pristup. nam raz tak kozna zistila bez akehokolvek vysetrenia alergiu na pastetu. koza sialena. tak sme isli inej doktorke a sa konali aj testy, stery a pod. u alergologicky sme boli ako 4 rocny a robili mu testy na kadeco do ruky. urcite cohdte normalnemu alergologovi.