Ahojte maminy. Bol niekto na tomto vysetreni? Chcem sa spytat ako prebiehalo nakolko ja som bola dnes na vysetrenie som cakala mesiac potom co mi dieta 3 mesiace kasle a velmi som ostala zarazena ked urcili diagnozu na zaklade domienky....otazka mate zviera ? Ano mame ....takze zviera hned prec a diagnoza je urcena....lieky na alergiu podane.... BEZ TESTOV! Nechapem na co som tam vlastne bola malej brali krv pred 3 tyzdnami ale nic s tym nerobili ....cakala som aspon testy na ruku 3 rocnym detom sa uz robia.....tak ma zaujima ci aj vam nerobili alebo ci mam cakat dalsi rok ci sa odhodlaju alebo hladat ineho lekara ....dakujem za reakcie
Však to ☹ len človek nevie čo ma vlastne robiť.... Tá lekarka isto neni milovnickou zvierat a nevie čo to znamena dať zo dňa na deň preč zviera.... Len tak preistotu lebo ona si mysli ☹ keby jej spravila test a potvrdi to tak fajn budem konať ale takto? fakt má ten prístup zarazil....
@keziah 2 týždne pred 1 vysetrenim brali krv a dnes na vysetreni ohľadom toho nič nepovedali ani neviem na vo jej to brali vlastne.... A ked som sa spytala že či neurobia niake testy aby sa to potvrdilo tak vraj testy sú veľmi drahe a že to sa nedá len tak..... A iným prečo robia hmed testy? Som myslela že kvoli tým testom sa tam chodi ale ke to asi len kvoli tomu aby vypytali prachy a znechutili cloveka
@lusmel ahoj, to je dobry blud, co ti povedali...
chodime k dr.Sirolovej do Modry
malemu robila kozne testy asi ako 3 rocnemu. Ako ti moze povedat ze testy su drahe? si platite hadam poistenie, nie? drze kravy, niektore doktorky.
Nam kozne testy robila a aj vysvetlila, ze nemusia u deti byt preukazne, ale robi aj mensim. A VELA sa pytala, takze alergiu identifikovala presne - je to aj potvrdene testami.
Po jednej otazke aby vedela o aku alergiu ide, to sa vyslovene zahrava so zdravim dietata!!!
a dat prec zviera? Ved deti si posilnuju imunitu ak su od utleho veku so zvieratom. Alebo ste si pred 3 mesiacmi zvieratko kupili a vtedy to vsetko zacalo?
to mam najradsej, tieto oplastovane arogantne mrchy, co sa mudro tvaria a vsetky do jednej budu tvrdit, ze malym detom sa testy nerobia. Oni si nebudu drat hubu, aby cloveku vysvetlili, preco by nemuseli byt preukazne a teda by sa mozno nemuseli robit... ale schopny a ochotny lekar s nimi nema problem, akurat, ze problem je najst toho lekara
pytala sa samozrejme aj ine veci a ked prisla k otazke ci je zviera hned prec .... tak ale aspon niaky test urobim aby sa to potvrdilo .... a tomu ze su drahe testy som ani ja nepochopila ale dalej som sa ani radsej nepytala aka som bola znechutena ..... a tie krvne testy - ani neviem ci su uz vysledky alebo nie alebo co nic nevravela , ja neviem ako to funguje ako dlho to trva alebo co. Este vravela ze je moznost ze ma alergiu na prechodne obdobia alebo tie zvierata ze mam ich dat prec a uvidim ... ako fakt super pristup
lili_mia .... keby mala na mlieko myslim ze by mala aj ine problemy so zaludkom ... ona ma skor problem so zahlienenim co je dovod kasla ... a mam sa objednat az o 3 mesiace a dovtedy ako neviem co mam robit....
jedným a asi najčastejším prejavom alergie na mlieko je zahlienie, z toho detí kašlú nakoľko im to zateká. Alergiu potvrdiš či vyvrátiš len eliminačnými testami - nasadiť bezmliečnu dietu a postupne zavadzať. Krvné testy sa pri potravinových alergiách ani nezvyknú robiť nakoľko su veľmi nespolahlivé.
@lusmel urcite chodte inemu alergologovi, lebo to nieje profedionalny pristup. nam raz tak kozna zistila bez akehokolvek vysetrenia alergiu na pastetu. koza sialena. tak sme isli inej doktorke a sa konali aj testy, stery a pod. u alergologicky sme boli ako 4 rocny a robili mu testy na kadeco do ruky. urcite cohdte normalnemu alergologovi.
@lusmel no to je riadny blud.... my sme boli.. na vsetko som hovorila nie :P samozrejem prick testy robili (ale uplne zbytocne ako mi neskor krcna vysvetlila... nie su 100%né u malých detí) a tiez neukazali nic. A teraz nas terorizuju alergiami kazdy pol rok a strasia astmou a neviem cim... a pritom amlej na par chorob nic nie je... 🙂)))Krv este pred vysetrenim dali na testy imunologicke (nejake protilatky a potom este daake specialne co v ambulancii robia), alergiu nic. Spreje na alergiu a neviem co nam napchala, ale kedze som sa tvarila dost "to na co?"tak povedala, ze iba ak budeme chori :P No... tak vyber si... nabalia cloveka liekmi, bez potvrdenej diagnozy.
Ja by som určite bez riadneho potvrdenia o alergii ziadne unahlene opatrenia nerobila.