Alergický kašeľ - skúsenosti

mima172
8. sep 2024

Ahojte, v téme alergií som nováčik, preto prosím o rady, názory skúsenejších. Dcéra (4r) ma alergiu na brezu a timotejku (zatiaľ potvrdene z krvi u pediatričky, alergo ju čaká v novembri). Hlavnými príznakmi u nej bol upchaty nos + suchý kašeľ. Od júna užíva Spirabel a Nasonex. Problém s nosom odoznel po cca 5-7 dňoch od začiatku užívania liekov, no kašeľ (raz viac, raz menej) je stále.
Moje otázky sú: aktuálne je po sezóne "jej" alergénov. To, že kašeľ pretrváva je znakom toho, že tam zjavne bude ešte niečo iné načo reaguje alebo môže alergik kašľať ešte aj po skončení sezóny jeho alergénov?
A ako je to s liekmi pri sezónnych alergiách? Užívajú sa vždy počas sezóny alergénu, pri spozorovaní prvých, príznakov, či celoročne?
Je niečo prírodné, čo vám alebo vašim deťom tlmí alergicky kašeľ? Pediatrička povedala, že môžem dcére kľudne dávať Tussin, že na ten si nenavykne. No neviem, neviem. Nemá sa užívať viac ako 10 dní, ak sa nemýlim.
Ďakujem 🙂

pribinak
8. sep 2024

@mima172 teraz kvitne palina a ambrozia. Tu sú mega silne alergény. Takze treba sledovať či to nebude jej další alergén

Inak ak aj skončí sezóna tak mize byt stále nejakú dobu zahlienena a z toho ten kašeľ

Sleduj si peľový kalendar a podľa toho nasadzuj antihistaminika. Tie nemusíš brat cely rok, ale keď cies že sa blíži jeej sezóna tak treba už vopred nasadiť lieky

mima172
autor
8. sep 2024

@pribinak Ďakujem.
Ambrozia aj palina jej vyšli negatívne (v júni). Ale jasne, ze veci sa môžu meniť, najviac ukáže vyšetrenie na alergo. Ona ani zahlienená práveže nie je, to má taký dráždivý suchý kašeľ, ona to opisuje, že ju šteklí v hrdle a to ju núti odkaslat si.

simsalabim
8. sep 2024

@mima172 vzdusne plesne su vo vzduchu celorocne. Aj vonku aj vnutri. A vnutri aj roztoce. Okrem liekov, potlacajucich priznaky, odporucam desenzibilizaciu.

pribinak
8. sep 2024

@mima172 tak uvidis že ako sa to bude vyvíjať. Hlásia dážď, mnohym alergikom to veľmi pomôže

beybitko
8. sep 2024

@mima172 ahoj, tento kasel doverne poznam, syn sa s nim trapil velmi dlho. Pomohol mu az pobyt v kupeloch. Tam to za pomoci roznych druhov inhalacii vsetko vykaslal a odvtedy sa mu steklenie v hrdle nevratilo...

michaela329
8. sep 2024

Mne ten kašeľ zvykne prejsť, keď sa dobre zaliečim a minimalizujem hlieny. Naparujem nad slanou vodou, spím trochu vyššie. Keď sa rozprší, bude lepšie - a zvážte aj kúpu čističky vzduchu.