Ahojte, mala po ranajkach dostala silnú alergicku reakciu (opuch noh, ruk, vyrazky po celom tele). Utekali sme na pohotovost a dali nam fenistil kvapky - dala som prvu davku ale nemam pocit ze jej to zabralo. Mate niekto skúsenosť? Mali by zaucinkovat po viacerých davkach? Alebo mam ist znova k doktorke po nieco ine. Help 🙏🙏
@kateenky a akú dávku dostala? Nemôže byť poddavkovana? 2kvapky/kg hmotnosti je optimálna dávka. Malo by to zabrať prakticky okamžite, keď už nie úplne vymiznutie tak aspoň viditeľné zlepšenie. Ak dostala dostatočnú dávku a nezabralo, treba niečo iné.
@kacernakokse ma 13 kg a dali jej 8 kvapiek/3x denne. Akoze zlepsenie tam je (predtym to mala vystupene cervene ako keby padla do žihlavy a teraz uz len hladka koza a do ruzova). Len som myslela ze sa jej to stiahne uplne 💔
@kateenky úplný účinok by mal nastať po 5 hodinách, ale ak to bola silná reakcia, môže to trvať aj do ďalšieho dňa. Uvidíte zajtra, ja si myslím že keď sa to postupne zlepšuje tak je to v poriadku.
Ak sa mozem spytat: aj viete, ze z coho to ma? Co papala na ranajky?
@kateenky Moja dcérka keď dostala alergickú reakciu z jedla, tak nás rovno poslali do nemocnice, a to nemala ani tak vážny opuch ako vaša, že by jej opuchli rúčky a nôžky. Vyhádzala sa jej žihľavka po celom tele, trochu jej opuchli pery a pršteky v ktorých držala makovník. Tiež v podobnom veku sa jej to stalo - silná alergická reakcia na mak. A to zjedla len kúsoček makovníka. Doma som jej dala fenistil kvapky podla váhy ako prvú pomoc na radu dr., ale veľmi to nezabralo a pediatrička nás radšej rovno poslala na detské. Divým sa, že vás poslali domov len s fenistilom. Dcérke podali v nemocnici infúziu - tá jej stiahla žihľavku + zabránilo to tomu, aby jej nezúžili dýchacie cesty, a dali jej piť do fľašky s vodou rozdrvené čierne uhlie a nechali si nás na pozorovanie, 3 dni sme boli na detskom. Dúfam, že sa vašej dcérke rýchlo polepší. Ak sa vám niečo nebude zdať, kľudne sa poraďte s vašou pediatričkou, alebo zas pohotovosť, ak by sa vám niečo nezdalo.
@kateenky Áno ako začala účinkovať infúzia, tak sa jej polepšilo, rýchlo jej bledli tie fľaky po žihľavke, čo mala opuchnuté odpuchlo, pomohlo aj to že pila tú vodu s čiernym uhlím, za čo boli sestričky radi, lebo väčšina detí im to nechcela piť. Čierne uhlie pomáha detoxikovať. Na druhý deň by si nepoznala, že mala nejakú reakciu, len tam kde to mala najhoršie mala také slaboružové fľaky, ale aj tie jej do konca druhého dňa prešli a na tretí deň bola úplne fit, akoby sa ani nič nestalo a na štvrtý deň ráno nás pustili domov po vizite. Už presne neviem čo bolo presne v tých infúziách, ale infúzie mala len ten 1 deň a potom už ju len pozorovali.
@kateenky tak to je super, som rada 🙂 a už viete, čo jej to spustilo? U našej to bol mak, neskôr sa jej pridala aj alergia na orechy ☹, a po nových testoch už jej vyšiel aj peľ tráv a niektoré stromy, takže máme doma malú alergičku, tak musím dávať pozor a má už aj lieky nastavené.
@karmen118 no bol to kúsok orieška. Presne takto v kolaci (lieskovec) pri žiadnom inom orechu zatiaľ reakcia nebola. Ja som alergicka na trávy a antibiotika a moja mama velmi silna alergicka takze tiez cakam ze sa rozvinie aj niečo dalsie. Hlavne ze na teraz je v poriadku ❤️
fúha, myslím, že tu fenistil nestačí, ak nezabral hneď po prvej dávke... nám vždy zabral hneď