Alergická nádcha

bubu98765432
14. jún 2012

Boli sme pri doktorke a tá nám povedala len to že moja dcéra má alergiu že má zvýšené tie testy čo jej brala krv a tam sa ukázala alergia. Tak nám dala sirup na alergiu a tam je písané že slúži na alergickú nádchu. Je to nejaký konkrétny druh alergie?

miminkacik
14. jún 2012

čo tak sa spýtať doktorky, ktorá vám ten sirup predpísala..?

bubu98765432
autor
14. jún 2012

ved som sa jej opýtala to je alergia má aler giu a dosť.. viac sa nevyjadrila

lienockaa
15. jún 2012

@bubu98765432 neviem, s ktorou dcerkou si u tej dr. bola, ale ak s mladsou, tak sa ani velmi necudujem, ze ti nic ine nepovedala, pretoze mladsia dcerka ti je este velmi mala na urcovanie nejakych konkretnych alergenov, nemusia sa ukazat ani v krvi-tie konkretne, na ktore je alergicka a na kozne testy je velmi mala, na to potrebuju mat spolupracujuce dieta, ktore vydrzi mat 10-15 minut predlaktia bez ohnutia a bez pohybu..
ak so starsou, tak nejake alergeny z krvi by sa zistit uz dali, kozne testy neviem, ci by zvladla..problem rovnaky-musi vydrzat drzat rucky bez pohybu..
ja som bola u alergologicky so synom, ktory mal 2,5 roka v tom case, nezistila mu vobec nic okrem toho, ze asi je alergik, na zaklade jednej hodnoty z krvi-mal zvysene IgE, kozne testy mu nerobila, ani ziadne konkretne alergeny nezistovala..potom sme zmenili alergologicku, pretoze u prvej sme neboli spokojni s pristupom-spravanim lekarky voci synovi-a to uz mal 3,5 roka, vydrzal vsetko pekne, aj kozne testy, aj ked to bola riadna makacka presvedcit ho, aby drzal ruky bez pohybu taku dlhu dobu..brala mu aj krv, takze vieme, na co je alergicky a viem, ze lieky musime uzivat cely rok..
dnes idem k alergologicke s mladsou dcerou a neocakavam viac, nez to, ze moze zistit, ze ma zvysene IgE, co znamena, ze je alergicka, ale konkretne alergeny u 1,5 rocneho dietata neocakavam..
bolo mi povedane nasou alergologickou, ze u malych deti skratka neukaze ani krv, ani kozne testy vsetko, ze napr syn moze byt alergicky aj na nieco ine, okrem roztocov, ktore mu vysli, kedze sa mu tazkosti zhorsuju v pelovej sezone a na ziadne pele mu alergia nevysla..ze to proste mohlo neukazat..

tinki
15. jún 2012

@bubu98765432 predpokladám, že ti dala Aerius..ten sa dáva pri takej "alergickej" nádche. Ešte asi nevie o akú alergiu ide, zrejme len má zvýšené hodnoty. Ten sirup by jej mal zmierniť prejavy. Kožné testy sa robia až po druhom roku aj to ešte nemusia ukázať správne. Preto tak reagovala. Musíte počkať kým malá vyrastie a sama ju musíš sledovať, na čo vlastne reaguje. Môže to byť na roztoče, prach a tak podobne, ale tiež aj na niektoré potraviny. Takže je to na tebe. Ty ako matka môžeš najskôr zistiť, že na čo ti malá zle reaguje.

bubu98765432
autor
17. jún 2012

doktorka brala krv mojej 2,5 ročnej dcére a tam sa ukázalo že je alergická. A dala nám ten sirup Aerius a povedala že má trocha zvýšené hopdnoty. že to má byť do 200 a ona má 313. A ked som sa jej spýtala že čo to je tak len že má alergiu že jej predpšíe tento sirup a potom že zase prídeme na krv. Ja som si nevšimla absolutne že by mala byť alergická. Nemala vyrážky. Len z ničoho nič teploty dostala ale aj prešli. Včera sa hrala zo psíkmi tak mi večer už smrkala. A vtedy ked bola pri krstnej ktorá má doma mačky tak dostala tie teploty tak si myslím že bude alergická na srsť. Ale včera sa aj celý den hrala an dvore tak bud tráva alebo niečo také alebo tá srsť,

simba13
19. jún 2012

moja dcera ma uz tyzden sopliky a vobec nam neprestavaju stale odsavame a davame morsku sol no nic nezabera,neviete poradit ci su aj ine kvapky do nosa?alebo moze mat alergiu?je atopička takze je dost mozne ze bude aj alrgička,ma to po tatovi.a da sa vobec zistit v takomto veku ci ma alergiu?