Alergická astma

ala76
23. dec 2022

Ahojte mamicky.
,prosim vas ako u vasich deyi ktorym bola zistena alergicka astma?
Co vsetko berie vase dieta pri astme...pomaha to?ak berie sprej,spiromon,spirabel,....a nieco od kasla je lepsie?
Mojmu synovi vraj zistili alefgicku astmu.
Nepiska,nieje dychavicny....a napriek tomu sa mu to spusti,ked prejde par dni v tomto prechodnom pocasi....
Alebo ked zacne chorobou.
Nema to konca kraja,stale kasle,berie asthmex-2×1vstrex.
Rano spiromon,solmucol 3x1,a vecer D cko a spirabel.
A napriek tomuto ho stale dusi suchy drazdivy kasel.ako tuberak.sem tam pocmula koli priedusnici,a calciovy sirup,inhaluje vincentku.3x denne po 10min.
Poradte,mate nejake vychytavky...co pomoze ,ulahci....dakujem.

dzulli1980
23. dec 2022

A na čo má alergiu? ... mne zistili alergickú astmu (na mačky) len rok dozadu (mačky máme stále doma) ... beriem inhalačný sprej s kortikoidmi, mám inhalačný sprej na roztiahnutie dýchacích ciest v prípade astmatického záchvatu a liek od alergie ... nemá syn toho nakombinovaného moc? ... jedným z typických príznakov astmy je pískanie na hrudi, dýchavičnosť, pocit, že keď sa zhlboka nadýchneš akoby to bolo len na 50% ... kto určil synovi takú diagnózu? ... nie som odborník, no akosi sa mi to nezdá, za mňa toho má nakombinovaného moc a pokiaľ nie je zahlienený, nerozumiem, prečo berie Solmucol.
@ala76

danielahamar
23. dec 2022

tiež sa mi zdá, že má toho až moc nakombinované a načo je tá alergia?

ala76
autor
24. dec 2022

@dzulli1980 ahoj,diagnozu urcili na plucnom v bb,aj alergolog.brali mu krv na zistenie plesni,vlhka.(vysledky nevieme)Mava to ked je prechodne obdobie.
Momentalne ma vlhkejsi,aj vykasle nieco.
On praveze nema piskanie,aj sportuje a nic.ani dychavicnost... proste zacne kaslat a trapi sa dlho.Ale nadychnut a vydychnut velmi nevie.
Len Solmucol ma brat ale nic ine,Povedal aler.alergolog(on je aj detsky doktor a aj imuno alergologiu ma poobede)alebo nebrat nic.A doktor ze musi prist na to co sa mu deje z prieduskami..