Alergia u dieťaťa - prejavy

12. okt 2024

Ahojte
Prosím vás, môže sa alergia prejaviť aj tak že dieťa máva stále (nie nonstop,ale každý deň tak pokašliava) taký trubicový/štekavý kašeľ? Teploty nemáva, sopel máva keďže chodí do škôlky, mandla nosohltanova je von, dýchanie čisté, tlak v poriadku. Len to že hocikedy cez deň začne tak trubicovo a stále robí uhm-uhm ako keď máte podraždene hlasivky a chcete si ich uvoľniť. Chlap je alergik tak ma napadá či to bude tá alergia či čo. A zaujímalo by ma či sa robia tie testy hneď na prvom sedení aj štvorročným deťom. Termín máme až v novom roku. Ďakujem

pribinak
12. okt 2024

Závisí od doktorky, naša by urobila testy aj na 1. sedeni. Zima je totiž ideálny čas na testovanie a veľa lekárov objednáva na testy práve v tomto obdobi

Je vlhko, začína hniť lístie takze to môže byt kľudne aj prejav alergie, ale to Hm aj nejaký zlozvyk

kacena4
12. okt 2024

asi mu zatekaju hlieny/sople do priedusiek

autor
12. okt 2024

@pribinak
@kacena4 práveže to robí aj ked sople nemá. Aj inhaluje,aj konvičkujeme.Naša doktorka sa vyjadrila, že to môže byť tým že,,vie tie hlasivky otvoriť,, preto vie tak odkašlať. Nieže by ju drhlo neviem ako,ale proste občas tak brechne že sa zlaknem. A mali sme mať aj mmr preočkovanie. Ale som to preložila a naša dr.aby sme prišli o týždeň,no teraz neviem či je to OK, či nie, keď jej nič iné nieje. ?

pribinak
12. okt 2024

Tak podľa mna fajn že ste očkovanie preložili. Však nič sa nedeje, aspoň je ešte priestor to doliecit