Dnes veľký stres,malý má 2,5 je orech už od roka a pol nikdy nebol problem a dnes zjedol 2 a zrazu červené fľaky,opuchol ale dýchal ok,sťažoval sa že ho bolí hrdlo ja stres panika ! Dala som fenustil a volala som dr,predpísala predison čipom ,ktorý samozrejme nikde nemali až v 3 lekárni podala som po pol hodine a to len polky lebo v lekárni že keď je ok už netreba,že to je vlastne prvá pomoc,dr že dať polku! Moja otázka keď sa ešte skrabe je tomu už cca 2 hodiny kedy dať fenustil a čo sa stým niekto stretol? A či už nemôže znova opuchnuté jasné že od dnes zákaz orechov! Dik
No jasne, rovno sa objednat na alergologiu, nech to mas aj normalne oficialne dane, ze nemoze tie orechy. Mozno aj dalsie nieco mu zistia. Isto by som isla na tvojom mieste.
Teraz pozerám že má fľaky červené zase a skrabe sa a žihľava čo robiť? Dr nedvíha ísť na pohotovosť? Či? Dala som zase fenustil
ano anafylakticky sok patri na urgent, ani nie na pohotovost ale urgent nemocnica. a ano moze mat rozne prejavy takze chodte
Sla by som na urgent, urcite. Alergia nie je sranda, hlavne ked aj hrdlo bolo spuchnute.
ja som prišla na to, že som alergická na oriešky tiež potom ako som jedla chrumky arašidové, brneli mi pery a zrazu sa mi zle dýchalo a celkovo som cítila nepohodu, že niečo nie je OK. Išla som na alergologiu. Za mňa ak sa to netýka dýchania by som natrela fenistil gelom ak sa to týka dýchania šla by som na pohotovosť.
@s_o_n_i_k_e teraz sme prišli z pohotovosti,dali mu 2 injekcie ,to už by sa nič nemalo stať? Strašné sa bojím,nemôže sa nič stať ?opuch hrdla?
čím viac času bude mu lepšie, ono to ustupuje pomaly, záleži ako je kto silný alergik, tak hlavne dávať pozor lebo všade su stopy orechov a soje, alergologia urobí testy a bude drobček presne vedieť na čo má alergiu a jasne človek sa bojí :( keby to bolo moc zle dajú mu lieky, ja mám pod jazyk tabletku ked bude najhoršie, tak asi záleži aká je silná alergia
Ked mu dali injekciu uz bude ok. Aspon u mna to tak vzdy bolo. Parkrat som bola na pohotovosti kvoli alergii na roztoce, z ktorej mi opuchala dychacia trubica. Po injekcii bolo vsetko ok, aj ked som sa vratila do rovnakeho prostredia s roztocmi.
Tiez radim ist na alergologiu, ci ozaj ma alergiu na orechy a na ake. Obcas sa totiz stava, ze na orechoch su nie uplne viditelne plesne, aj na kesu to byva. Moze byt alergicka reakcia aj na ne.
@marianarem daliu infekcie dithiafen a hydrokortizol,takze u by nemal opuchnuté a problémy s dýchaním?
To ma antihistaminika a kortikoidy. Moja osobna skusenost je, ze to ozaj pomaha a uz by nemal mat problem. Lekari to poznaju, keby hrozilo, ze sa to v noci vrati, tak by vas nepustili domov. Mne tiez vzdy pichli a hybaj domov.
Ja by som zasla k alergologovi, nech to mas cierne na bielom - do buducna, aj kvoli skolke, skole, nech na to musia dohliadat. My sme sa takto vydesili (dcera jedla kopu arasidov ten vecer), flaky vsade, pohotovost, fenistil podobny scenar ako u vas... no jej sa flaky vyhodili aj den na to, proste migrovala jej zihlavka... bola to zhoda nahod, bola to viroza... do 6 rokov toto bolo par krat... nebola chora, ale ked na nu sla viroza, tak silna zihlavka a migrujuce flaky... preto pisem dajte si termin u alergologa, nech to mate definitivne potvrdene, ze to bolo toto... kesu alergia je zriedkava ( len 20% ludi s alergiou na orechy na ne reaguje).