Ahojte, mate nejake skusenosti s alergiou na vajicko u deti? Mne prave pani doktorka povedala,ze Davide ma alergiu na vajicko, 2. stupna. Neviem vobec co mam varit a co vsetko vylucit z jedalnicku. Vajicko je takmer vsade.
aj moje deti maju alergiu na vajicko 2 stupna a vobec netreba vylucit vsetko co obsahuje vajicko. Pytala som sa na to 3 lekarov a homeopata. Nemozu len prazenicu alebo same vajicko na tvrdo. Ked ho jedia v cestovinach, kolaci, a vsade kde sa nachadza ako zlozka im to nerobi problem ani alergiu nemoze zhorsit. robim aj francuzske zemiaky s vajickom ale vajicko same nedam ale ked je kusok na zemiaku tak je to bez problemu, taktiez do fasirky ked dam. Chodime kazdy pol rok na testy skontrolovat ci uz z toho vyrastli, zatial sme stale na 2 stupni. Pre pripad nosim sebou aj epi pero ale to len pre moje uspokojenie. ked mali alergiu z prazenice postacili antihitaminove tabletky.
@diid presne toto som tiez pocula,ale aj nazor aky dala mummy01. Ja by som ako prve vylucila vajickovy chlieb, prazenicu a pod. Co vlastne ani nejedava. Vraj je najhorsi len ten bielok, zltko sa moze pouzivat. Este raz sa musim spytat lekarky ako to vlastne s tym vajickom je. Cakame este na ostatne vysledky (lepok, celiakia). Inak je alergicky na pel, roztoce, plesen a psy. Berie na to kvapky zyrtec a nasonex sprej do nosa. Co je to epi pero?
@januschka10 aj moj syn je alergik na vajce+aj mlieko.vraj ten,kto má na mlieko,tak má automaticky aj na vajíčko.tvoj má len na vajce?
čo sa týka vylúčenia všetkého ,kde je vajce zo stravy...ja osobne som všetko nevylúčila zo stravy.len čisté vajce nedávam a samozrejme praženicu.keď robím fr.zemiaky,tak samozrejme,že tiež vajce nedám.inak ostatné dávam všetko - aj keksy,kde to vajce je.zatiaľ nemal žiadne problémy.
@januschka10 vajicko sa da v receptoch nahradit takym tym stuzovacim praskom. nepamatam sa ako sa vola. v kazdom pripade ak je alergia, treba zo stravy vylucit vsetko vajce. cize aj vajecne pecivo, treba citat zlozenie potravin. je to nafigu, ale je to tak.
@terina25 to s tou automatickou alergiou nie je tak celkom pravda. Moj syn ma alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka, cize na mlieko, ale vajce nema. nie je to ani podobna potravina
viac lekarov mi povedalo ze NETREBA vylucit vsetko co obsahuje vajicka a ani sme nevylucili, deti maju 2.5r. a od narodenia jedia keksy, cestovinym chlieb atd. ktore obsahuju vajicko a uplne nemaju ziadne problemy. Na alergiu sme dosli len tym ked som dala v 1 roku cistu prazenicu tak sa im objavili cervene fliaky na tvari, vtedy stacil antihistaminovy syrup a preslo to. Najvyssi stupen je 5 vtedy asi treba vysadit vsetko ale pri nizkom stupni vobec nie. Dr. vraveli ze do 5r. by mali z toho vyrast.
@januschka10 taky maly chlapec a uz brat zyrtec a nasonex? ako sa mu to prejavuje? zyrtec je zabijak, ja mam alergie som dospela ale beriem ho v najnutnejsiom pripade a to pocitam s tym ze do hodiny dvoch ma uspi. Nasonex je tiez do nosa drazdi sliznicu a sa mi zda ze vedlajsi ucinok je ze moze stratit cuch.
Epi pero - epinephrine - adrenalinove pero
@diid berie zyrtec kvapky 2x denne po 10, pretoze od malinka mal atopicky ekzem, ale strasny, nohy mal uplne krvave ako si ich skriabal, vyskusali sme vsetky mozne kremy, bola som snad u kazdeho dermatologa tu v taliansku a aj u jedneho v bratislave. Ako nastupil do skolky tak mal jeden zapal stredneho ucha za druhym, do mesiaca aj 2x atb. Kedze maly ma poistenie aj na svk, pretoze ma dvojite obcianstvo, isli sme tam do centra medifera k dr. novakovej a ona mu porobila uplne vsetky testy, krvne aj na alergiu (mal pozitivnu aj prekonanu mononukleozu). A nasadila liecbu. Uska mal uz v takom stave, ze mu to chceli operovat a dat mu tam tie trubicky. Ale vdaka liecbe na alergiu sa mu to uz nevratilo a operacia nebola nutna. Nasonex alebo rhinocort berie tiez 2x denne. Ale medzitym mu davam bud vincentku alebo sterimar spray, prave na to, aby mu nos nekrvacal a nevysusoval sa. Musi to brat dlhodobo a hlavne pravidelne, lieky na alergiu a hlavne kortizony zaberaju az tak po 3 tyzdnoch. Nemaju okamzity efekt. My trpime alergiou cela rodina, takze sa ani necudujem, ze aj Davidko to ma, som rada,ze mu to zistili tak skoro, vela chorob mal mozno zbytocne, pretoze mal alergicky zapal v tele. Teraz ho uz zacali svrbiet aj oci, mna uz svrbia tyzden, tak dnes mu musim ist aj po kvapky do oci. Je to otrava, cely den mu nieco kvapkam a davkujem. Ked bude vacsi tak moze robit tu liecbu s alergenom, ze postupne si bude na to zvykat,ale este je maly. Ja som rada,ze sme ho dali liecit v Bratislave, hlavne povazujem Dr. Novakovu z Medifery za super lekarku, je velmi mila a ochotna komunikovat somnou aj cez email. Tu v Taliansku je velmi zle zdravotnictvo. Mozno este tu v Bolzane je pekna cista nemocnica a vselijake super novinky, ale oni vsetko beru tak naturalne, ze ked dieta je stale chore tak to je este v normale, ked ma ekzem treba skusat ho mastit a zapisovat si co jedol, ked ho boli brusko tak to mozno bude laktoza a pod.Ale aby mu vzali krv, urobili testy, ci vyter z nosa, to sa tu neriesi. A ked sa stazujem,ze dieta mi kaka aj 5 krat denne a pobolieva ho brusko a ze to asi nie je normalne, tak ma oznacia za hysterku. V medifere mi dr. Novakova za jeden den porobila tolko testov, co tu za cele davidkove 4 roky. Aspon som kludna a viem na com som. S tym vajickom to urobim asi tak,ze teraz mu odstranim co najviac veci,kde vajicko je a potom neskor mu nejaky ten keksik dovolim. Ked mal 1 rok tak neznasal mlieko, najskor som mu odstranila vsetko,kde bolo kravske mlieko a po roku diety som mu postupne davala syr a pod. Teraz je v pohode, mlieko ma negativne. Este ale nie su vsetky vysledky. Uvidime.
@januschka10 chudak, alergie a ekzemy su hnus. Ekzem mam od narodenia alergie som dostala v dospelosti. Nastastie u deti nevidim ekzem vobec a dufam ze sa uz neobjavi a alergie tiez nevidim, teraz v jeseni boli dost nachladeny ale zacali skolku tak si myslim, ze to neni alergia. My sme v us, tu dr. spravila len krvne testy na vajicka lebo som ju pytala kedze mali cervene fliaky potom ako zjedli vajicka, poslala nas k alergologovi a ta spravila kozne testy asi na 10 veci, z toh vyslo ze su na vajicko a orechy. Tiez vytery z nosa nerobia aj ked je zapal uska casto povedia ze treba trubicky. (muza mam taliana)
@januschka10 alergia na vajíčko u vás nieje až taká zlá...u nás sú smrteľne a v dnešnej dobe sa dá všetko veľmi ľahko prispôsobiť, ide len o zvyk....variť aj piecť sa dá aj bez vajíčkoch...vždy sa to dá niečím nahradiť
tak mne sa zda uplne logicke ze ked dieta nemoze jest varene vajce a prazenicu kvoli alergii tak ho nemoze ani v kolaci....ci do kolaca sa dava ine vajce??? 🤐 Ja mam doma alergika ale toto som este nepocula.A ak ma dietatko ekzem tak treba vylucit z jedalnicka aj mlieko a vsetko alergizujuce.Mojmu synovi nik nepotvrdil ze ma intoleranciu laktozy ani alergiu na BKM a aj tak som mu mlieko vylucila-odvtedy nema ekzem 🙂
Tak teraz neviem, mam aj dva lekarske nazory, jeden vravi ze treba vylucit iba take veci ako prazenica a pod., druhy,ze uplne vsetko. Fakt neviem. Ked bol maly tak mlieko nemohol vobec, teraz ked trosku vypije alebo si da jogurt, tak ekzem uz nema. Ale neprehaname to. S tym vajickom problem nikdy nemal, on teda prazenicu nejedava ani vajickovy chlieb. Ale bolievalo ho to brusko a tak som mu testy dala urobit a vyslo to pozitivne. Kupila som mu keksiky bez vajicka. Lekarka vravela,ze najhorsi je bielok, zltok nie je alergen. No tak budem aj palacinky robit iba so zltkom, aj fasirku a pod.
@terina25 je to mozne, braskov syn mal alergiu na mlieko a aj na vajicka a tiez si pamatam,ze im lekarka vravela,ze obycajne to tak byva,ze tieto dve potraviny idu spolu. nam sa mlieko nepotvrdilo. ale kazdy lekar ti uz dnes povie,ze s mliekom to netreba prehanat. naposledy to povedal zubar, ked som tam bola s malym na kontrole. ze on kravske mlieko ani velmi neodporuca.
@januschka10 kamaratkin syn ma alergiu na vajicka
ma celkom problem so stravou, lebo uz je skolkar a ked nieco spapa, tak hned sa cely vyhadze...postupne ako rastie, je to menej, ale ... 😒
nasa Laura ma alergiu na bielok aj na zltok takze varim a peciem bez vajec lekarka nam to kazala uplne vylucit
Ahojte, vidim ze diskusia je trosku starsia, moja dcerka ma alergiu na vajicka, zistili sme to ked mala 6 mesiacov a od vtedy berie lieky, teraz ma uz 6 rokov.... ano je az 5 stupnov, Bohuzial nasa mala ma tej 5- ty...dokonca alergia je taka silna, ze sa vajicka nesmie ani dotknut lebo sa vyhadze a nemoze jest anio hydinove maso, lebo aj tam su podobne bielkoviny..a samozrejme mame aj ine alergie. za tie roky som vychytala skoro vsetky muchy vo vareni vlastnou skusenostou, len neviem sa dopracovat k nejakemu recefptu na domace piskoty, rtakze ak by ste nejaky mali, tak prosim napiste🙂
@januschka10 vylucit treba vsetko kde sa vajce nachadza-aj v praskovej forme.Ked kupujes kekse a pod.treba citat zlozenie vyrobku.