mam otazku na maminy, ktorych detom zistili alergiu na slepacie vajicka. pocula som, ze tato alergia casom zmizne, chcela by som vediet v akom veku ju zistili a v akom "zmizla" u vasho dietata. pouzivali ste nejake alternativne vajicka (prepelicie, perlicie...) namiesto slepacieho? ako na ne reagovali vase deti. dakujem
Ahoj, moj maly ma alergiu zistenu v 4 mesiacoch a teraz ma pomaly 6 rokov a stale ptretrvava, opuchol po jednej lyzicke bebe pudingu-obsahuje vajcia, varime bez vajec a kde treba pridavam Vajahit, uz sme si zvyklii a maly to chape
mali sme aj prepelicie vajcia,len nemala som odvahu ich vyskusat, kedze po vajciach opuchol
Môj malý mal alergiu na ovalbumin zistenu v 4 mesiacoch. Nejedol nič vaječné ani v pecene forme do roka a pol. Vtedy imunológ odporučil expozičný test na vajce v pecene forme. Syn to tolerovať nemal alergickú reakciu. Bolo mi odporučené ze také niečo môže jesť. Ale mávam po pecene forme hnačky tak som mu tak raz za 2-3 mesiace skúsila mal to stále tak som mu to nedávala vôbec. Ani žiadne náhrady. V roku mal anafylaxiu na orechy, ktoré v 4m vyšli negatívne. Takze to sa mu rozvinulo v priebehu roka. Teraz v 2 rokoch mu robili rozšírené testy na alergie. Vajce vyšlo negatívne ostali len orechy a semena. To vajce mi nejde do hlavy ze je negatívne lebo naň reagoval zle v tej pecene forme ešte pred pár mesiacmi. Sama som zvedavá ako sa to ide vyvíjať.
@salome123 ahoj, ja mam alergiu na slepacie vajicka, zistili mi to asi v dvoch rokoch, alergia pretrvava stale. Nahradu nepouzivam ziadnu, nejedavam ziadne vajicka. Ale prejavy sa zmiernili v puberte...Pokusy na sebe nerobim, ci ju este stale mam, ale alergolog podla testov tvrdi, ze ano. Ale aj zivot bez vajec je uplne v pohode... 😉