ahojte kedže je tu veľmi málo tém o alergii na soju rada by som založila tuto diskusiu,4r. dcére po pol roku liečby na imunore,aeiruse pre imunodeficit robili kontrolné testy a testy na alergie nakolko imunor sa mi zdal že moc nezaberá,diagnostikovali jej alergiu na soju s krvného vyšetrenia vyšla na 4 krížiky čo je silná alergia,má nasadenú bez sojovu dietu,som rada že sa na to prišlo pretože už po týždni vidieť výsledky.moje dieťa po 2r má konečne normálnu stolicu ,nakoľko doteraz bola stolica napriek probiotikám tvrdá a neraz sme jej museli dávať klystír.2x sme mysleli že skončíme na pohotovosti.dcére cca od 2,5r smrdel moč,bol tmavší hoci všetky vyšetrenia moču boli v poriadku teraz po týždni diety moč nesmrdí má farbu akú má mať,dokonca v nedelu mala zahnisané oči,zelený sopel na pohotovosti dostala lieky dnes je utorok a pomali jej nič nieje, predtým reagovala na lieky pomaly liečba respiračných ochorení bola ca 1-2t. nakoniec skončila na antibiotikách.celý imunodeficit je pravdepodobne následok alergie telo stále bojuje s alergénom a nemá silu byť odolné voči chorobám.Je pravda že mám hlavu v smútku pretože soja a sojový lecitin sú všade no našli sme potraviny v ktorých nie.budem rada ak sa podelíte rady o potraviny kde nieje-je soja isto to pomôže mamičkám oteckom ktorým bola tiež zistená alergia na soju a sú bezradný v hľadaní tisíckach produktov.
výrobky v ktorých sa soja nenachádza teda čo som zatial našla: mecom pražská šunka,marina kekse,indianky kekse,piškoty,slané tyčinky,lizanky,cukríky treba pozrieť podla výrobcu,creemore zott čokoladovy dezert,zvolenský čokoladovy dezert,natierka matko,miško.pečivo kupujeme v prievozskej pekrárni,ale chlieb,rožok standart v tescu neobsahuje soju všetky ostatné pekarenske výrobky ano,lidl majú všetky pekarenske vyrobky obsah soje.mecom má vela výrobkov bez lepku a soje treba pozerať individualne.
Ahojte..ja mam 6 rocnu dcerku ,ktora je alergicka na soju,sojovy lecitin,sojovu muku...chcem sa vas spytat,ze kto ma podobny problem s dietatom..ci by sa s nim nepodelil so mnou..Chcem sa len spytat,ze ci ste nasli nejake sladkosti,kde nelieje soja..ja som nasla banany v cokolade od Figara a od figara yami zele tycinka..inak v ziadnej inej cokolade nie..aj ked je soj.lecitin v niektorych colokadach nahradeni slnecnicovym lecitinom vzdy je poznamka na konci,ze moze obsahovat soju...asi tak..Prosim vas ak niekto nasiel ine sladkosti..budem rada ak sa o to podelite....Dakujem za radu🙂
soja sa nachádza napr: pekárenske produkty,granko,kakao,pudingy,termix,čokoladove dezerty,parky,natierky,sladkosti,šunky,bujony,vegeta,instantne polievky,zmrzliny,cerealie,celeralne tyčinky,ryžové chleby,raciolky osobná skusenosť v bio obchode kde sa predávala strava pre celiatikov som našla až 1 výrobok bez obsahu soje.