Alergia na škrečka

fliacik
19. mar 2021

Ahojte, máte niektorá skúsenosť s alergiou dieťaťa na škrečka (príp. zajaca a pod.)? Ako sa to u dieťaťa prejavovalo? Dcérka už vyše mesiaca pokašliava, nie je to ani kašeľ, skôr si len odkašle, ale robí to 100000x za deň. Krvný obraz a výtery má v poriadku, chorá nie je. Tak už uvažujem iba nad 2 možnosťami - buď je to istá formy tiku a súvisí to s psychikou. Alebo mi napadá ešte alergia - cca v čase, kedy to začalo, sme si kúpili škrečka, s ktorým počas dňa trávi veľa času. Len neviem, či by sa alergia mohla takto prejavovať, nádchu nemá, ani žiaden ekzém či červené oči. Len to odkašliavanie. Ďakujem za Vaše skúsenosti.

kockopes2206
19. mar 2021

@fliacik myslim si, ze to moze byt jedno aj druhe. Syn ma alergiu na macky a prejavuje sa mu kaslom. Ale sedelo by to aj na tiky. Najlepsie by bolo urobit testy na alergiu a mali by ste v tom jasno. A este ma napadlo, ze to nemusi byt alergia na skrecka, ale moze jej vadit prasnost z pilin.

klarissa25
19. mar 2021

Nas ma alergiu na roztoce, a tym padom aj na zvierata ktoré maju srst... Maval ekzem, a aj kašeľ zo zatekajucich soplikov

evkamotka
19. mar 2021

Súhlasím, nemusi to byt ani skrecok ale tie piliny. Alebo aj skrecok 🙂

uzanka16
19. mar 2021

Moja sestra mala alergiu na morča, neustále kaslala aj testy vyšli že morča, plus že jej aj drazdili piliny ktoré malo morca že sa z toho prasilo

ladybaby
11. mar 2022

@fliacik môžem sa spýtať ako to u vás nakoniec dopadlo? U nás syn to isté, začal odrha odkedy spáva so škrečkom. Ďakujem

fliacik
autor
11. mar 2022

@ladybaby Ahoj, asi to skôr bola tá psychika. Ukázalo sa, že deti boli vystresované z novej učiteľky v škole, ktorá po nich neustále ziapala a vysmievala sa z nich za každú nesprávnu odpoveď, až sa báli aj ozvať či opýtať, ak niečomu nerozumeli. Po výmene učiteľky je už doma pokoj. Ale k Tvojmu problému - keď sme podozrievali škrečka, na pár dní som ho vzala s klietkou do spálne, aby som odsledovala zmeny, tak vyskúšaj, možno na to prídete.

ladybaby
11. mar 2022

@fliacik ďakujem, no už škrečok noc strávil v obývačke ako zvykol predtým. A ako rýchlo to prešlo u vás?

fliacik
autor
11. mar 2022

@ladybaby pomerne rýchlo, tak do 2 týždňov

hoffmanka
11. mar 2022

@fliacik ako sa vám podarilo vymeniť učiteľku?

fliacik
autor
11. mar 2022

@hoffmanka Všetci rodičia sme si urobili on-line rodičovské a každý vyjadril svoj názor na jej výchovno-vzdelávacie metódy. Okrem dvoch, čo sa zdržali, lebo údajne žiaden problém nemajú, sme sa všetci zhodli, že deti sú vystavené enormnému stresu a správanie pani učiteľky nie je normálne. (Okrem toho sme zistili, že už z 2 škôl bola prepustená, tiež na podnet rodičov, ale to prišlo až neskôr, nezávisle od našich dojmov). Tak sme objektívne dôvody a reálne zážitky spísali a dvaja zástupcovia rodičov šli na pohovor s riaditeľom. Riaditeľ to potom prešetroval a rozhodol sa pre výmenu. Chyba sa stala, že učiteľka bola nová, nastúpila v Covid-období, takže nemala žiadnu hospitáciu, nik z vedenia školy netušil, ako vyučuje a ani my-rodičia sme sa v tom období nestretli pri budove, aby sme o sebe vedeli. Až počas on-line výučby som periférne vnímala z detskej izby, ako kričí na deti a neprimerane reaguje a dala som si to do súvisu s dcérinými problémami. A postupne som zistila, že nie je jediná z triedy. Dnes máme skvelú učiteľku, dcéra je zase kľudná a teší sa na každý deň v škole.