Alergia na roztoče a kašeľ

antonia15
26. jún 2023

Ahojte. Chcem sa spýtať. Mám dieťa, ešte škôlkar, bola potvrdená alergia na roztoče ale zjavne bude ešte nejaká alergia (trávy, niečo čo kvitne, ...Aktuálne kašle, ale ten kašeľ je hrozný, ako tuberák, plus hlieny ..lieky máme ..ale zaujímalo by ma ak má už niekto potvrdenú konkrétnu alergiu, čo také to môže byť a ako fungujete s tými deťmi? Obmedzujete ich pohybom vonku?
Ďakujem za akékoľvek rady skúsenosti

doriiis
26. jún 2023

Ten kašeľ môže byť kľudne z roztočov...nekasle v noci?

antonia15
autor
26. jún 2023

@doriiis práveže skôr cez deň a v podstate je jedno či sme dnu či von..na prelome apríla Mája bol týždeň kašeľ a teraz už druhý týždeň

nicole003
26. jún 2023

@antonia15 treba dorobit testy na buriny, trávy a dreviny.Vetrať hlavne pocas dažďa, po pobyte vonku mokrou rukou prejst vlasky-peľ sa chyta aj tam. robit preplachy popripade inhalovat aj preventivne nie len ked je kasel. Pohyb vonku som neobmedzovala.

mullerova46
27. jún 2023

@antonia15 ahoj, ja som si ako dieťa prešla 2 ročnou liečbou alergénovou imunoterapiou kedy sa aplikujú kvapky pod jazyk alebo injekcie na liečenie alergie a bola to najlepšia vec. Zbavila som sa tak alergie na roztoče ktoré mi spôsobovali časté zapáli priedušiek a pľúc. Je to menej známa liečba ktorú si treba pýtať u lekára lebo často o nej nehovoria ale je maximálne účinná 🙂 skus si o nej prečítať, je to najlepšie ako môžeš dieťaťu pomôcť s alergiou do budúcnosti

antonia15
autor
27. jún 2023

@nicole003 toto všetko robíme, inhalujeme denne, testy budú robené ale až po pelovej sezóne :/

antonia15
autor
27. jún 2023

@mullerova46 ďakujem pekne načítam si