Ahojte.zistili nam alergiu na roztoce.co by ste nam poradili aby sme doma zmenili?co dat prec,nejake prostriedky cistiace?
dakujem za kazdu radu
@kikundela Roztoce sa zivia miniaturnymi supinkami ludskej koze, preto najviac roztocov je sustredenych tam, kde sa clovek "otiera", cize v posteliach - matracoch, perinach, plachtach a dekach, gaucoch.
- Protialergicke matrace a periny, postelne pradlo a deky treba prat na 60 stupnov a obcas nechat vymrznut vonku v zime na susiaku. Existuju tiez pripravky na likvidaiu roztocov, ktore sa pridavaju do prania.
treba sa zbaviť zbytočných textílí v byte ... ale ak ich odstrániš úplne, bude ti víriť prach a je to ešte horšie. My máme plavaciu podlahu a nechala som pár menších kobercov, ktoré je možné vyprášiť vonku. Na oknách mam len lahké záclonky, nie závesy
používať antialergické paplóny, vankúše a matrace veľa vetrať vonku, najlepšie v lete na priame slnko, v zime nechať vymrznúť
treba vystávať kvalitným vysávačom s HEPA filtrom, ale ak sa dá, mal by to robiť niekto iný, nie alergik
Mne sa veľmi overala sušička prádla, znížila sa nám celkovo prašnosť v byte
ja mam problémy hlavne v zime, ked sa kúri ... ale pomáha mi byť veľa na studenom vzduchu vonku, najlepšie na lyžiach pri športe 🙂