Ahojte, kedy a na zaklade coho ste davali detom vysetrit potravinove alergie? Nas syn ma 2 roky a nepaci sa mi jeho stolica. Je kasovita, smradlava, neda sa ani dobre umyt. Plyny ma tiez smradlave, v noci sa casto budi a nevie sa vyprdkat. Stolicu na negativnu, pediatricka by dalej neriesila. Ze iba ak chcem. Ja mam alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka. Synovi sa stolica zlepsila po vysadeni mlieka. Avsak ked som mu dala paradajky, zase zle. Rovnako aj po tekvici. Teraz nemal nic z toho niekolko dni a zase zle. Rozmyslam, ci to nemoze byt len kombinacia potravin plus v noci je dojceny
Ci mu to dojcenie nemoze zriedovat stolicu. Nemate skusenost? Obavam sa, ze na gastre to so mnou nebude nejako riesit.
@vreckovka2 s oboma detmi chodim od narodenia na gastro aj alergologovi,u obvodnej zo stolice nikdy nic nevyslo.u alergologa robila z krvi,obe dcerky abkm,soja,vajce.starsia k tomu cokolada,paradajky,kakao.
Urcite daj spravit testy.
U imunoalergologa z krvi. Spravi potravinove alergie a intolerancie. Ten popis sedí aj na intorancie.
A mozem sa spytat, nam to malej robili kedysi na gastre, jej nic nevyslo. Ale ako je to u dospeleho? Kedysi davno mi imuno-alergolog odmietol spravit testy, ze to z krvi nie je relevantne, konkretne slo o lepok, mlieko ma zaujimalo prioritne. No medzicasom (ale to bolo pred covidom, takze davno aj to), som bola aj na gastre na hadici a celiakiu nemam, len mierny reflux, ani helicobactera. Teda nemala som. Na hadicu ist znova nechcem, neskutocna trauma pre mna. Lenze porodila som potom dalsie 2 deti a po 4.porode mam problemy, nafukovanie, hrozne nieco, raz hnacka, potom zas zapcha, krce. Tak otazka, ci ma zas na imuno neposlu prec, pripadne, ci by aj obvosna vedela nieco dat vysetrit, ci nie. Neviete?
Platit sa mi testy moc nechce, ale ak ma to nastve, tak asi budem musiet a budem to mat rychlo aspon, nie ze ma prehadzuju ako horuci zemiak. Zatial skusam probiotika. Nechcem len tak vysadit nieco.
@lucia13022023
@simona92101
@monika4487 dakujem dievcata. Poviem manzelovi, nech zavola svojej alergologicke, ci by syna nevzala. Ja som sledovana na gastro, ale v uplne inom meste, maleho tam tahat nemozem. A pediatricka mi prave odporucila gastro, ale alergologiu nie. Tak uvidime. Len sa dost obavam, lebo ja som si dobreho gastro hladala dlho, normalneho alergologa, co berie pacientov je tiez zakrak najst. Mne moj nepomohol vobec. Gastro pod ktoru spadame ma dost zle hodnotenia na webe. Tak sa troska obavam. Ale nechcem synovi vyradit dlhodobo potraviny bez adekvatnych vysledkov...
@monika4487 tiez mam pocit, ze to skor bude intolerancia ako alergia. Manzelov otec ma intoleranciu na laktozu. Moja mamina ma tiez rozne alergie , aj ked nepotvrdene lekarom. Ale ma velke kozne problemy po urcitych potravinach. Syn mal po kom zdedit.
@vreckovka2 nam tie testy pri dietati na alergie a intolerancie prave robili na gastre, to bolo asi 7 rokov dozadu. Dcerka mala cca rok. Jedine lepok jej nerobili, lebo ze ho ma zavedeny kratko a vysledky by boli skreslene, mali sme to odsledovat neskor. Ale jej sa travenie napravilo a vsetko bolo potom ok, ale ked prekonala jednu skarrdu crevnu chripku, mala casto problem s bolestami bruska. Tiesila som to len probiotikami a davala pozor na kombinacie potravin. V skolke bezne dali mliecne a za tym hrozno, to ona nedavala toto...🤨
@nevenka nám testy z krvi vyšli na intoleranciu laktózy, na gastre povedali, že to nemá žiadnu výpovednú hodnotu, spravili si svojou metódou a potvrdilo sa to. Tie tvoje príznaky mi na to sedia, skús prejsť na bezlaktozove potraviny a uvidíš či budeš vidieť zlepšenie. Ale musíš dôsledne čítať zloženie potravín
@nevenka bola som pred dvoma tyzdnami. Nasla som si lekara imunologa, ktory robi aj dychove testy na intoleranciu laktozy, fruktozy a SIBO (tych ambulqncii co to maju nie je vela). HIT robia z krvi. Ja som bola u imunoalergologa v KE, hladala som podla odporúčaní pacientov. Dychove testy sa mi zda, ze bolo napisane, ze poistovna nepreplaca (asi 45 e stal jeden test), to tiez nie som si ista, kedze mne toho robili viacej a som samoplatca. Tiez mi povedal, ze 8 z 10 pacientov mu povie, ze boli na gastre a nič im nenajdu, aj ked prejavy maju. Ale alergie a intolerancie nie su viditelne. Tak skoncia u neho a vyjdu pozitivne vysledky (to bol aj moj pripad).
Ahoj, syn chodí k imunoalergologicke a ta mu robila krvné testy na alergie aj potravinové v 8 mesiaci,kvoli tomu ze jeho otec tiež chodí k nej a je silný alergik.