Alergia na osy

cinamood_
1. sep 2024

Možno hlúpa otázka ale dieťa mi miluje koláče od nás z pekárnne, momentálne je to ale všetko celé od os :( Tá predavačka to vyťahuje a strása tie osy..
Malá ma dosť silnú alergiu na osy, toto leto sme už aj ležali v nemocnici po uštipnutí. Tak sa chcem opýtať môže dostať niečo len z toho že po tom tie osy lozili?? Ďakujem za pochopenie a normálne odlovede.

viestta
1. sep 2024

@cinamood_ ma alergiu na ustipnutie osou, teda na osi jed, nie na osu, ktora sadne na kolac, ta tam nebude pichat zihadlo, ona sa tam len krmi.

dzulli1980
1. sep 2024

To je dobrá sprostosť, to čo je za hygienu? ... by som ani nechodila do obchodu, kde "predavačka to vyťahuje a strása tie osy" ... čisto teoreticky, dieťa je alergické na UŠTIPNUTIE osou, nie na koláče, po ktorých osa chodí ...

cinamood_
autor
1. sep 2024

@viestta Tiez som si myslela, ze ten jed ide asi skor cez to zihadlo.. ale som sa opytala radsej
@dzulli1980 bohuzial, zijeme v AT,
, tu je to normalka, a tie svine su uz aj na kolacoch ktore sa predavaju normalne v samoobsluhe

simsalabim
2. sep 2024

@cinamood_ tak toto som v Rakusku vazne nevidela.

lubkovaandrejka
2. sep 2024

@cinamood_ no tak to je hnus :( tam by som si kolac nekupila ani keby bol vynikajuci. Nemyslim to utocne, cudujem sa,ze to tam takto funguje.

cinamood_
autor
2. sep 2024

@simsalabim A si bola v Rakusku v kazdom jednom obchode a pekarni? 🙂

simsalabim
2. sep 2024

@cinamood_ nie, ale nejde mi do hlavy, ako poriadkumilovni Rakusania toto dopustia.

cinamood_
autor
2. sep 2024

Ak sa bude dat poslem foto, my zijeme v casti Tirol, u nas sa aj covid velmi rychlo siril, lebo tu v tychto dedinkach a v hoteloch sa hygiena moc nedodrziava/la. Takze osy na kolacoch su pre nich zanedbatelna vec 😁