Alergia na orechy

17. mar 2023

Baby je tu skupina alergie na orechy? Atď? Neviete aké sladkosti môže deti ktoré sú alergické na orechy? Dajme tomu všetko bezorechove akékoľvek orechy od vlaskych po kesu atd viem treba všetko čítať ale rada si dám poradit

marianarem
17. mar 2023

Tak ide o to, ake prejavy maju a ci znesu stopove mnozstva. Ja mam napriklad alergiu na arasidy a to velmi silnu, takze reagujem aj na tie stopy. Nastastie mi je "len" zle od zaludka, stipu ma usta, pripadne zvraciam. Keby mi puchli dychacie cesty, tak sa oblukom vyhybam vsetkemu rizikovemu. A to su z mojho pohladu vsetky cokoladove vyrobky - tabulkove cokolady, tycinky a keksy a to aj take, ktore nemaju orechy v zlozeni. Tiez rozne kupovane supermarketove kolace. Raz za cas nieco z toho prekvapi. Ono staci, ze to robia v tovarni, kde robia aj nieco arasidove.

autor
17. mar 2023

@marianarem dik,toto všetko viem! Čakáme ešte na alergologiu a výsledky! Viem že Kinder garantujú nut free,preto zbieram info

rony2255
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lena_14
8. feb 2024

Tiež toto riešime, našla som chrumky kde sú na obale preškrtnuté orechy, a tiež sa bojím aj stôp orechov. Ako riešite napríklad pečivo?