Alergia na mlieko

july0
11. sep 2022

Je to Alergia ?
Dobrý deň, keď mal syn 9 mesiacov vyskúšala som mu dať pár lyžičiek bieleho zvolenského jogurtu, mal však zlú reakciu objavili sa mu fľaky na tvári, začal v sekunde kýchať tiekli mu husté priesvitné hlieny z nosa, plakal hodinu v kuse až dokým to nevyvrátil, potom cca o dva týždne som mu znova dala 1 lyžičku avšak zmrvilo ho a priebehu dňa iba kýchal a mal trocha upchatý nos. Teraz má 10,5 mesiaca a znova som mu vyskúšala dať marhuľový smotanový jogurt zo 2 lyžičky a znova sa mu objavili fľaky na tvári ktoré mu asi za pol hodinu zmizli avšak bolesť brucha už nemal. Je to alergia ? Mám mu po pár dňoch znova vyskúšať dať jogurt ?

janulik270
11. sep 2022

@july0 čo tak ísť na alergologiu a tam zistia

july0
autor
11. sep 2022

@janulik270 Dr povedal že po roku nás pošle lebo mal aj reakciu na žltko

janulik270
11. sep 2022

@july0 tak len vydržať kožné testy ukážu ;)
Ale určite ak mu dáte jogurt a sa vyhadze tak je to alergia

kacena4
11. sep 2022

to je blbost ze po roku, moja sa vyhadzala po celom tele skoncili sme v nemocke na kortikoidoch, a vysetrili nam krv na potravinove alergie hned. necakala by som zbytocne kym dostanete termin moze to byt aj par mesiacov. urcite sa objednaj teraz

july0
autor
11. sep 2022

@kacena4 ale potrebujem vymenny listok či ?

july0
autor
11. sep 2022

@kacena4 on to myslel tak ze po roku mu mam dat znova zltko a ked bude reakcia az vtedy nas posle

amelia89
11. sep 2022

@july0 tvoj pediater ma pravdu, uplne najspolahlivejsi je v pripade mlieka/vajca expozicny test- cize das/vysadis das/vysadis. Moj syn mal abkm a napriek tomu mu krvne testy vysli negativne, ale ked sme mu dali jogurt mal okamzitu reakciu- tie krvne testy nie su uplne spolahlive a uz vobec nie do roka,je to vyvojove imunitny system este nie je zrely.

zase pockaj a zase skus zaviest po mesiaci, atď. ak nema vela reakcie typu anafylakticky sok,kozne ekzemy atd (co nema), pravdepodobne to aj zmizne casom

july0
autor
11. sep 2022

@amelia89 aku mal reakciu ?

amelia89
11. sep 2022

@july0 hnacku a ekzem, ale je to rozne fakt. tych priznakov moze byt vela