Môj syn má alergiu na mačky - v karte má uvedené 3/6. Lieči sa 3 roky. Strašne túži po sibírskej mačke (pričom názory lekárov sa líšia). Aké máte skúsenosti a názory na túto problematiku?
Mate nejake reakcie na macky? Ci "len" vytestovane? Kamoska minule macky, ma dve doma a jej priatel je na ne velmi alergicky a maval velke prejavy a uz niekolko rokov ziju v spolocnej domacnosti a on nejak vpohode. Moj muz ma vysledky z testov take, ze doktorka nechape, ako zije vobec a prakticke prejavy su ine. Tak ze to je tak... Co sa tyka ale sibirskej, tak to konkretne neviem, ako to je.
@dada1105 tiez mam alergiu na macky, a viem ze tato sibirska je prave pre alergikov, mozno by ste mali ist k nejakemu chovatelovi, a na skusku tam bud chvilu pobudnut, alebo si nejaku zobrat domov a vyskusat, ci mu bude alebo nebude vadit
tiez sme rozmyslali nad sibirskou, ale nakoniec sme sa rozhodli, ze nie, ale preto, ze by bola cely den sama
Dcéra bola alergická na peľ a prach, po preliečení sa jej to zlepšilo, ale nedávno jej zistili alergiu na mačky. Tie dispozície na alergiu si našli inú cestu. Naša alergologička vraví, že alergik ostane vždy alergikom, aj keď je bez príznakov a keď sa niektorý druh prevakcinuje, ako to bolo u nás, môže sa to časom prejaviť alergiou iného typu a mačka je pre alergika vraj to najhoršie, čo môže byť. Asi som ťa veľmi nepotešila, aj dcéra má mačky veľmi rada, žije s nimi od narodenia, prečo sa to prejavilo až teraz, po rokoch, netuším. Asi by ste mohli vyskúšať (tiež nad tým rozmýšľam) niektoré z plemien, ktoré produkujú menej alergénu, napr. aj tú sibírsku alebo ako sa píše tu http://lady-jane.blog.cz/1108/alergia-na-macky , len neviem, či sa synček bude chcieť mačky vzdať, keď sa vám neosvedčí a čo potom s ňou...my zatiaľ mačky chováme, ale nie v byte, takže je tam menší kontakt, celkom vzdať sa ich dcéra zatiaľ nedokáže.
Boli sme v chovnej stanici, kde chovajú sibírske mačky, syn sa s nimi hral, hladkal a mojkal. S mužom sme ho sledovali, či sa neprejaví nejaká reakcia. Vôbec nič sa nedialo! Boli sme tam 2 hod. Máte niekto skúsenosti s tým ,že by sa zdravotný stav zhoršil,pri kontakte s mačkami?
@inkinka Ono s detickami je to v tomto tazkde, urcite sa vzdat nevzdaju a ak ano, bude to utrpenie a to nechcem nikto. Ja mozem doporucit, urcite vyskusajte co nasskor stopalerg.sk, to su tablety, kt. moze aj syncek ako dieta, kedze si z prirodneho zlozenia, u nas to ucinkuje uplne skvele (dcera aj ja sme alergicky a mame doma macicku uz rok a pol).. snad som pomohla 🙂
...máš odvahu riskovať? ak je alergický na mačku,tak mu bude určite spôsobovať nejaké problémy 😒
...boli ste u viacerých alergológov ,alebo akí lekári sa k tomu vyjadrili-ak len detská a alergológ,tak by som sa viac riadila alergológom 😉