Ahojte. Chcem sa opýtať ci sa niekto stretol s niečím podobným. 3r syn mi začal v Pondelok v noci teplotovat. 39.5. Dala som mu Nurofenovy cipok. Teplota klesla. Ďalší dostal o 3.30 ráno. Všetko v pohode. O 9 dostal ďalší ale už Panadolovy do 1h sa mu na nohách a rukách objavila žihľavka, kt. sama aj zmizla. O 14 som mu dala Nurofenovy cipok a zasa sa do necelej hodiny vysypal. Ale už vo väčšom množstve. Na pohotovosti dostal prednison cipok. S tým, že to bude alergia na cipok. No lenže o 19 som mu dala Panadol sirup a on sa mi zas vysypal.
O pol noci sme utekali do nemocnice pretože teplota 39.5 a ja som doňho nevedela dostať ani ml sirupu. Proste cirkus, odmieta, zatina sa .. a nie naozaj to nejde ani na silu co pochopila aj doktorka keď mu nevedela ani do hrdla pozrieť. Nikdy takúto alergiu na sirup nemal a to ho berie od 3m. Aj Panadol aj Nurofen. Myslíte, že to môže byť len taka "jednorázová " alergia pri tejto chorobe ? Aj keď ešte stále nikto netuší, že čo mu vlastne je.
Ďakujem
Vôbec to nemusí byť alergia na lieky ale zvýšený histamin. Môj syn tiež takto reagoval počas choroby na flavamed a ešte jeden podobného rázu s úplne inym zložením.
Nakoniec to bol zvýšený histamin, podržal pár týždňov diétu a už to potom bolo ok.
@viky_21 ja si myslim, ze výsyp mal z teploty, nie z alergickej reakcie na čípok