Alergia na laktózu - aké mlieko dať teda dieťaťu:

lalia333
5. jún 2019

Dobrý deň mamičky viete mi poradiť že ake mliečko mozem dať dieťaťu ked je alergicka na laktozu ďakujem pekne za odpoveď

takacovama
5. jún 2019

@lalia333 bezlaktozove alebo kozie, tam je ina ...treba sa poradit s lekarom alebo v lekarni, prikrimy sa aj take robia 🙂

nika3136
5. jún 2019

Alergia na laktózu nie je.
Buď je laktózová intolerancia, alebo alergia na bielkovinu kravského mlieka.
Pri intolerancii sa dávajú bezlaktózové mlieka, poprípade kvapky do klasického.
Kozie mlieko taktiež obsahuje laktózu, len v menšom podiele a je ľahšie stráviteľné. Mohlo by však tiež spôsobiť problémy.

jarca1111
5. jún 2019

podla toho ci ste este na um 🙂 ak ano tak beba al110 a france lait bezlaktoze su uplne bez laktozy, ostatne maju stopy laktozy.. ak neni uz na um dieta tak rajo ma bezlaktozove a mozes davat napr ryzove, mandlove atd. maju v dm 🙂

svettii
5. jún 2019

Bezlaktózové 🙂 Ak by aj z toho bolo zle tak potom skúsiť kozie a keby tiež nepomohlo tak potom prejsť na rastlinné mlieka

emmi101
5. jún 2019

Daj naskôr bezlaktózové ale treba pár dní počkať, že či problémy ustúpia lebo na začiatku môže byť zle aj z toho 🙂

prevenar
5. jún 2019

@lalia333 ziadne . kupuj , alebo si vyrob rastlinne mlieko. mandlove, sojove, orechove, makove , ovsenne , kokosove ...a pod.

caroline_
5. jún 2019

@prevenar presne tak, alergia na laktozu neexistuje, nie sme telce ani kozliatka aby sme pili ich mlieko, jasne ze to žalúdku nesadne keď to tam ani nepatrí

nini1010
5. jún 2019

Moja mala mliecna zavislacka mala problem s klasickym kravskym mlieckom,tak sme presli na bezlaktozove maju 3,5% aj 1,5% a po par tyzdnoch ustupili problemy.zozenies ho napr.v jednote alebo Bille.

vikus17489
5. jún 2019

da sa aj z rastlinneho 🙂 mandle, kokos, soya 🙂

ivik111
5. jún 2019

@lalia333 syn ma ziskanu intoleranciu laktozy,fungujeme na Beba All 110.skusali sme mandlove mlieko,ale mal reakciu....tak teraz davame sem tam aj kokosove mliecko🙂

belasy_motylik
5. jún 2019

A koľko má?

elementissa
11. jún 2019

Žiadna intolerancia na laktózu neexistuje, je to normálna reakcia organizmu. Je snáď to dieťa teliatko? Alebo kozliatko? Každý jeden cicavec pije mlieko svojho druhu kým nie je schopné jest tuhú stravu. Keď už vie jest tuhú stravu, tak už mlieko nepije. Neviem, prečo by človek mal byť akože výnimka. A navyše, to mlieko, ktoré sa teraz predáva nemá s mliekom ani nič spoločné. Je to biela voda napustena hormónmi, "oslobodená" od všetkých výživných látok odtucnovanim, pasterizaciou a chemickou úpravou. Nič zdravé pre dospelého, nieto ešte pre dieťa. My doma mlieko nepijeme, nie sme kojenci, ale do mnohých pokrmov sa používa mlieko alebo smotana, takže používam rastlinné. Rovnako tak do kávy. Aj "mliečne" vyrobky jedavame z rastlinných mliek. Raz za uhorský rok síce, ale keď máme sem - tam chuť, tak také. A aj deťom budeme dávať to isté

anna284
12. jún 2019

Vedel by by vysvetliť čo znamenajú tie hodnoty..
Rok treba mať prísnu dietu
Potvrdili dnes dcérke alergiu na KM
Kúpila som kokosové tak uvidíme