Malej zistili alergiu na bielkoviny s kravskeho mlieka.stale mala bolesti bruška a podla krvnych testov pozitivne.
Ma niekto toto isté, ak ano ako to riešite ake potraviny kupujete namiesto mlieka, jogurtov, syrov?
Ďakujem za každú radu😉
mala to tiez mala asi do roka pila len mliecko allergy care, potom jej to ustupovalo a uz pije klasicke umele mliecko nutrilon, z mlieka jej robim krupicu a pridavam bezne do varenia, papa syry, jogurty, skoro vsetko co mi len bez soli resp. s min. soli a malicko korenin take dietne 🙂, treba skusat co skodi a co nie a postupne zasa skusat po case zavadzat normalne mliecne vyrobky, tvaroh ani teraz velmi casto nedavam
Miesto krav.mlieka mozes pouzit ovsene, ryzove, mandlove. Sojove produkty su nevhodne pri tejto alergii. Syr a maslo asi nenahradis. Jogurt sa da kupit ryzovy, smotana ryzova, ovsena.
Da sa s tym v pohode zit.
maslo - Deličko je bez mlieka či srvatky. Moj maly je na prisnej diete rok a problemy poriadne ustupili - hoc mal testy na KB negativne - mne sa vyjadrila gastroenteor. ze alergie napotraviny treba len a len sledovat. Jogurty maju v kauflande ryzove - malemu nechutia, ale robim mu napr. ryzovu kasu - z mlieka z DM drogerie - ryzoveho. Ja sledujem vsetky potraviny, od keksikov, pečiva ... aby neobsahovali to co mu vadi. Soju nam tiez neodporucali
Ďakujem za tipy. Budem tiež vs.sledovat a snáď to casom ustúpi. 😉
Ďakujem za tipy. Budem tiež vs.sledovat a snáď to casom ustúpi. 😉
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/alergia-na-mliecnu-bielkovinu-kravskeho-mlieka/
@ifka22 tu najdes vsetky potrebne rady a tipy