Chcela by som sa spýtať kam vás poslal pediater keď zistili alergiu na kravské mlieko. Môj malý ma cez 4 mesiace a čoskoro sa budeme prikrmovať. Ak malo vaše dieťa túto alergiu, aké potraviny ste mu dávali po zelenine a ovocí?
Ahoj vyskúšaj sójové mlieko,ja som sa rok stravovala bezlepkovo,žiadne mlieko,cukor,biela múka,,,ale napríklad kyslú smotanu som mohla lebo neobsahuje lepok,,,potraviny kupujem v DM alebo v bio predajniach,ale syry som mohla také ako uviedla kiki68
@deniskagalovicova Už SOM TI PíSALA,vyskúšaj sójové mliečko kupujem v DM,alebo v bio predajnich tam ti poradia
prečítaj si túto tému nájdeš dobré rady: https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/alergia-na-mliecnu-bielkovinu-kravskeho-mlieka/
v DM-ke je k dostaniu rôzne druhy rastlinnych mliek. najlepsie mliecko je ale aj tak materske 😉
Ahoj,my sa s týmto problémom trápime už 4 roky, mlieko striedam sójové, pohánkové, ryžové, používam aj do varenia. Dajú sa kúpiť aj sójové a ryžové jogurty, synovi celkom chutia.
@kiki68
Ahoj na kravské mlieko
tak ak je tam zistena alergia na kravske mlieko,tak ziadne produkty z kravskeho mlieka by som nedavala. Nie je to niajko prospesne a da sa to nahradit. Mozno by som skusila ine druhy mlieka,ak tam nebola preukazana alergia a v bio kvalite. Ja mam alergiu na kravske mlieko,od detstva som nevypila ani pohar. Ale naprikald ovci feta syr alebo kozi syr mozem.A co vadi malemu,celkovo to mlieko,alebo iba laktoza?