Ahojte mamičky,
tak ako každý jeden rok, tak aj tento rok má moja dcéra obrovské problémy s alergiou. Ako začalo všetko kvitnúť tak ona už dva týždne má obrovské problémy. Užíva lieky, ktoré jej doktorka predpísala (berie ich už 4 roky) Zenaro, bohužiaľ jej vôbec nepomáha. Objednali sme sa k lekárovi ale už fakt neviem čo jej dať. Máme termín o dva týždne. Užíva rôzne kvapky do nosa a očí od alergie a strieda ich s klasickými. Okrem toho jej dávam aj oscillococcinum pre prípad aby ju doktorka neodmietla vyšetriť so slovami, že je nachladnutá.
Teraz je dala všeobecná lekárka silnejšie lieky Aerinaze na 10 dní. Tých 10 dní sa jej už ale končí a pomohlo jej to iba troška.
Nepoznáte niečo voľne dostupné v lekárni čo by som je mohla kúpiť aby sa jej lepšie dýchalo a nemala nádchu, nakoľko trpí astmou jej to momentálne robí obrovské komplikácie (nedokáže prejsť pár metrov bez spreja lebo má zúžené dýchacie cesty - mám strach aby mi náhodou kdesika neodpadla a keďže teraz bola už tretí týždeň doma už ju ani doma nemôžem nechávať nakoľko je školou povinná).
Vopred ďakujem za všetky odpovede
odporúčam všade po vonku nosiť respirátor, mne to veľmi pomáha. Ďalej mi pomáha dať si večer jeden druh lieku (Zyrtec) a ráno druhý druh (Claritine), vždy celú tabletku. Treba minimalizovať chodenie po vonku, naopak treba ísť do nákupných centier, zvykne tam byť kvalitná klimatizácia s peľovými filtrami, mne sa tam vždy uľaví. Výborná klíma je aj v kinosálach a v mekáči. Nespať pri otvorenom okne, nesedieť pri otvorenom okne. Piť chladené nápoje, jesť zmrzlinu, veľmi to pomáha ukľudňovať zapálené sliznice. Obvykle je takýchto otrasných len prvých pár týždňov alergie, potom sa už telo nejako prestaví do rozumnejšieho módu, aspoň u mňa. Držkajte sa.
@uhnakova a čo tie reči od druhých tým že nosis respirator? Ja som za idiota,tiež nosím...
Jediný liek ktorý mi pomáha na alergiu je Fixit 180. Je na predpis. Inak mám problémy už asi 3 týždne je to katastrofa…
@sickynickyobsadene tak väčšina ľudí si ma nevšíma, sem tam niekto divne pozerá, ale to mám na háku. Rodina a známi vedia o mojej alergii, takže stačí povedať, že respirátor mám kvôli tomu.
Ďakujem Vám za všetky návrhy liekov, ktoré ste mi poskytli. S tým nákupným centrom som sa prvýkrát stretla ale môžeme vyskúšať. Tam nebudú na ňu pozerať divne s tým respirátorom 🤣🤣🤣. Aspoň na niečo je nám dobrá táto doba. (na respirátory a rúška)
Ja som tiež alergická na peľ stromov a sezónu mám práve teraz. Beriem Fixit 120, do nosa Avamis a do očí Opatanol. Keď to beriem pravidelne každý deň, prejavy mám len mierne. Všetky tieto lieky sú na predpis, ale vedia ich predpísať aj všeobecní lekári.
@kika_9 Spirabel jej vie predpísať aj pediatrička. Od niekoho požičať Nasofan spray, ak nemáte a doma určite kúpiť čističku vzduchu