Alergia na detskú výživu

nadaa1
21. apr 2016

Dobrý deň chcela by som sa opýtať mám 5 mesačné bábätko či môže mať alergiu na detckú výživu je to možné ? Od utorka má na jednom líčku červený fľiačok až do orandžova boli sme dnes u dr. a povedal že to je kôli zúbkam je to normálne? Dakujem 🙂

juhseverzapad
21. apr 2016

Moja malá mala také červené po hrášku. Dala som jej ho ešte 3x a fľak sa najprv zväčšil a nakoniec zmizol. Tak ak to má z výživy, tak jej ju daj znova a znova. Buduje si imunitu.

domak2
21. apr 2016

@juhseverzapad ja by som sa celkom rada dozvedela co ma imunita spolocne s alergiou/intoleranciou na potraviny? 😅 Odhliadnuc od toho, ze ten fliacik moze byt sposobeny cimkolvek, mozno aj tou detskou vyzivou, v tom pripade, by bolo lepsie prist na to ktora zlozka v nej vadi a tej sa chvilu vyhybat, lebo sa to sice moze upravit ale aj zhorsit. Pri takych malych detoch sa zaraduju jednotlive zlozky postupne, presne pre to, aby sa vedelo, na co moze byt reakcia.

concarne
21. apr 2016

a hlavne,treba dávať 5 mesačnému dávať výživu.....Najprv sa dáva zelenina a potom ovocie,ale hlavne čerstvé...!!!

juhseverzapad
21. apr 2016

@domak2 To telíčko si musí zvyknúť a
@concarne mám 3 deti a všetky jedli výživu od 4. mesiacov, žiadne postupné pridávanie dnešnej doby. decku sa objavý malá vyrážka a matky hned letia k doktorovi, že je alergické 😀

domak2
21. apr 2016

@juhseverzapad to telicko si zvyknut nemusi, skor moze. Ja skor narazam na to, ze to nema nic spolocne s imunitou. Vyrazka je este v pohode, nabuduce na mu mozu zdurit sliznice a moze mat problemy s dychanim. Netreba panikarit, ale ani zbytocne riskovat.

concarne
21. apr 2016

@juhseverzapad ja to iste nie som,ale toto je trochu cez dávať decku tak skoro výživy...umelinu a sladké...blé,nábeh na cukrovku a obezitu pestovaný už od útleho detstva

juhseverzapad
21. apr 2016

@domak2 Veď to panikárenie je dnes v móde ☹
@concarne Vieš o tom, že cukrovku nedostaneš zo sladkého? 😀 Obezita nie je ani tak o jedle ako o genetike a hlavne vysedávaní doma a v práci.

concarne
21. apr 2016

@juhseverzapad si predstav že sa myslíš,čosi o tom viem,keďže sa pohybujem v tych kruhoch

juhseverzapad
22. apr 2016

@concarne A ja mám zdravotnú školu 😉

concarne
22. apr 2016

@juhseverzapad tak si potom nedavala pozor.Verim,že sestru nerobis...

juhseverzapad
22. apr 2016

@concarne Bože to nie! Som laborant, tuky a cukry sú mi dôverne známe 🙂