Prosim ako sa u vašich bábätiek prejavila alergia na bielkovinu kravskeho mlieka keď boli na UM? A po zmene mlieka ako rýchlo ste videli rozdiel?
@kaktusik007 a nemal problém so zmenou mlieka? ...my sme na inom mlieku 1 deň ale celý deň mi nechce poriadne papať je hladné ale ked dám flašu začne plakať
neviem ake mlieko mas, moj mal neocate v podstate hned po nasadeni UM... a uprimne, fakt je to chutovo hnusne... Cize u nas bolo stastim ze mu to diagnostikovali ked mal mesiac? a teda vtedy este tu chut nejak neriesil, hlad vyhral.
moje má 3 mesiace a doteraz malo bebu čo bolo husté a teraz nutrilon ktorý je dosť riedky ešte aj takže dosť rýchlo aj tečie
a zmenu mlieka si robila ako? lebo teda to nemozes ihned, to postupne - 2/3 beba a 1/3 nutrilon, na dalsi den / dva dni 1/2 z kazdeho, potom o nejaky cas zase 1/3 beba a 2/3 nutrilon.... a az potom zas o par dni uz len nutrilon
toto ti gastroenterologicka nevysvetlovala, ze ako to presne robit?
@kaktusik007 nie my sme na gastre ani neboli ...bábo malo krv v stolici, riedke stolice, bolesti bruška tak pediatrička predpísala nutrilon že to môže byť alergia a že uvidíme ako reaguje
mne to hned nesedelo, ze alergia na bielkovinu kravskeho mlieka a papa nutrilon 😡 nic, toto musis byt asertivna a nie ze uvidime ako bude reagovat, natvrdo sa pytaj na gastroenterologiu. A to mlieko zmen tak ako som ti pisala, nemozes zo dna na den zmenit a dat ine, musus pomaly postupne....
@kaktusik007 a na gastro robili odbery alebo ako postupovali než to diagnostikovali? A ešte by ma zaujímalo potom teda pri prikrmoch ste vy nechávali jogurty a mliečne veci všetky?
@kaktusik007 a aby som nezabudla ma teraz nutrilon allergy care
na alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka je jedine mlieko - neocate. Plechovka za cca 70 eur, platila som 4, zvysok uhradzala samozrejme poistovna. Tvoj ma 3 mesiace - neries prikrmy, ved tie zacnu az neskor. A ano - striktne bez mlieka, postupne sme skusali bezlaktozove veci - ale to az ked uz mal vyse roka. A ano, toto sa zistuje z krvi, su na to specialne parametre.... No to fakt riesi gastroenterolog, takze sa okamzite k nemu pytaj a objednaj.
potom sme dlho pili mlieka antialergenne, bezlaktozove --- ale do prveho roka to bol striktne iba neocate.
@kaktusik007 oki dakujem 🙂
nespavost, podrazdenost, casty plac, hrosia koza. Preslo asi po mesiaci co sme boli na Neocate, uz presne si nepamatam.