Ahojte maminky, viem ze otvaram duplicitnu temu ale nemam vela casu citat a hladat kopec prispevkov.Vacsina z nich su aj tak stare. Mam 7 mesacneho synceka, ktory ma ABKM pijeme NUTRILON pri alergii na BKM. Vec je ta ze to mliecko ma mesacne vyjde okolo 67 eur po preplateni z poistovne. 8× 400 gr. To by nebol ten najvacsi problem ale jeden z moznych. Vacsim problemom je to ze on to mliecko pije len v noci ked tvrdo spi...cize asi nejako neregistruje tu hnusnu chut. Cez den vobec, max. trochu cistej vody. Prikrmy pekne papa. Moja otazka znie: vedeli by ste mi poradit ine mlieko, ktore by mohli pit deticky s ABKM a taktiez viete o nejakych receptoch ake mu mozem pripravovat z toho mliecka?
Mam este jednu otazku ako Vasim detickam lekari prisli na tuto alergiu ako potom prisli na to, ze uz tu alergiu dietatko nema a moze jest mliecne vyrobky.
Za chyby sa ospravedlnujem, pisem z mobilu a dakujem za kazdu radu 🙂
@anicka766 Kopírujem: Umelé mlieka pri alergii na bielkovinu kravského mlieka
Mliečna výživa s plne (z viac ako 99%) štiepenou bielkovinou kravského mlieka
určená pre deti alergické na bielkovinu kravského mlieka s výnimkou silných alergikov, ktorí tolerujú iba umelé mlieka vyrobené z voľných aminokyselín:
Nestlé Alfaré
Nestlé Althéra
Nutrilon 1 Allergy Care
Nutrilon 1 Allergy Digestive Care
Nutrilon 2 Allergy Care
Skús vyskúšať to mlieko od nestlé, niektorým deťom chutí viac. Moj malý je tiež alergický na mlieko. My sme momentálne na UM sojovom, lebo testy malému vyšli negatívne a doktorka nám odmietla dať Nutrilon ADC na predpis a sama vieš, koľko tie mlieka stoja bez predpisu. Malému sojové UM Humana objednávam z Nemecka, lebo u nás sa také nedá zohnať.
@janickacrazy Ahoj dakujem za tvoj prispevok 🙂 Maly je je na NUTRILON Allergy Care cislo 2. Myslis ze mliecko od Nestle alebo Humana bude pre neho vhodne?
@janickacrazy ked vam testy vysli negativne tak preco pises ze je alergicky?
@petulda333 testy mu budu robit az ked bude mat rok...zatial nam kazali ostat na nutrilone
@anicka766 a este mu testy nerobili? Potom na zaklade coho ti ho predpisuje dr a ako si na alergiu prisla?
@petulda333 prisli sme na alergiu ked mal 3 mesiace...skocnili sme v nemocnici koli krvavej stolici po nasadeni Nutrilonu allergy care sa stolica upravila a malemu sa polepsilo...mali sme o tri mesiace neskor kontrolu ale lekarka usudila ze netreba robit testy a ze ich bude robit az ked bude mat rok :/
@anicka766 a nema problem ti dat recept? Lebo ten sa smie dat na zaklade vysetreni,my sme museli predlozit papiere od alergologicky
@petulda333 5. dec sme boli na gastre na kontrolu a aj bez testov nam dala recept na mlieko
@petulda333 Je alergický na mlieko, lebo má po nom problémy, hnačky, bolesti brucha, atd. Doktorka vravela, že u malých detí možu kludne vyjsť testy falošne negatívne, ale kedže už má 13mes. tak mlieko na predpis mu už nemože napísať, kedže to schvaľuje poisťovna a tá požaduje čierne na bielom, že tú alergiu má, čiže požaduje pozitívny test. Ja mám ešte dalšie 2 deti, ktoré sú tiež alergické na mlieko a im vyšli testy pozitívne a malý má tie isté príznaky ako oni, lenže jemu testy proste vyšli negatívne.
@anicka766 Mám kamošku, ktorej syn tiež neznášal Nutrilon, lebo mu nechutil, ale mliečko od Nestlé mu chutilo, takže s tým problém nemal. Treba len vyskúšať, každé má inú chuť. Mojmu chutí Humana a konečne sa mu aj stolica pekne upravila, žiadne bolesti nemá, tak som šťastná.
@janickacrazy spominala si ze davas malemu mliecko humana pri ABKM. Chuti mu to mliecko ? A teda robili vam nejake testy ci este stale tu alergiu este ma?
@janickacrazy dakujem vyskusam
@anicka766 Mlieko Humana SL malému veľmi chutí. Testy malému vyšli falošne negatívne, opisujem to vyššie v príspevku pre petulda333. Je to trochu komplikované s tými testymi, kým to človek pochopí. Kedže mám doma 3 deti s ABKM, tak už viem aké sú príznaky a malý mal všetky príznaky alergie, ale testy vyšli negatívne. Po nasadení Humany sa mu konečne upravila stolica, čo predtým mal stále zelenú, páchnucu a časté hnačky. Teraz má stolicu ukážkovú, takú ako má byť v jeho veku. Bruško ho nebolí, takže ja som spokojná.
@janickacrazy no tak s tou stolicou mi to pripomenulo toho mojho. Tiez ju ma vseljaku a to papa vacsinou to iste. Myslis ze ak sa opytam pediatricky na testy tak ich daju urobit?
@anicka766 - to je zaujímavé. Lebo môjmu robili Všetky testy nemal mal mesiac tak nevidím dôvod prečo v roku.
Môj pije : Neocate a neviem si predstaviť kto by mi to predpísal, bez doporučenia a karty z gastra😉
@chymenitta33 ved mne mliecko predpisuju na gastre a este aj pediatricka
@anicka766 - okej ved to je fajn🙂
@janickacrazy dalujem za vysvetlenie,len ma to zaujimalo...
@anicka766 Tak neviem, prečo vám testy nerobili, nám ich robila pri prostrednom synovi pediatrička a pri mladšom na gastre. Obaja mali okolo 6mesiacov vtedy.
Ahoj. Moj syncek ma tiez alergiu. Zistili sme to tak ze stale bol vyhadzany,vracal a mal bolesti bruska,na vlastnu past som sla k alergologicke,vzali mu krv a o mesiac prisli vysledky kde mu vysla alergia. Z toho mlieka neurobis nic,jedine ak chces dat aj cez den tak mu tam primiesaj hami ryzovu kasicku,bud cistu alebo bananovu,normalne do flase taku riedsu. Niektore zeny davaju kozie mlieko,ale to sa nesmie tiez,lebo obsahuje skoro take iste bielkoviny ako kravske. Ja kupujem v dm,ryzove mlieko a smotanu,a z toho mu varim jedlo. Ono stale budes mlieka davat menej. Potom pred rokom sa robia opat testy z krvi,ak zas vyjde alergia,podas si ziadost do poistovne aby ti preplacali mlieko aj dalej,plati to vsak pol roka a schvalia tak 3-4balenia na mesiac. A potom o pol roka zas..