ahojte mamicky.. Ja by som sa chcela Vás opytat, aky máte skúsenost s alergiou na antibiotiká... Moj 6 rocny syncek dostal sumamed liek a florsalmyn a na druhy den mal obrovské cervené flaky, ktoré sa po 5 minutách zmizly a potom zase sa objavyly.. Bolo to najprv na tváre potom neskor aj na celom tele..Boli sme aj na pohotovosti.. Dostal 2 injekcie.. A potom sme dostali fenistil kvapky.. Do kedy mu mám dávat??? Kvapky sme dostali teraz v piatok. A vtedy este mal tie flaky, tak isto ako prvy den / prisli, zmizly atd.../ V sobotu som uz nevsimala také obrovské, len velmi malinké 3 a nic viac...Lekárka nepovedala dokedy mám dávat fenistil a ja som sa zabudla opytat ☹
@linuska21 miznuce cervene flaky su aj pri 5 chorobe a zacinaju na tvari-5 choroba je virusova a flaky mozu pretrvavat aj 3 tyzdne-miznu,vracaju sa,putuju po tele.
U mojho st.syna trvali len den a u mladsieho tie 3 tyzdene.
Vies isto ze ma alergiu? Robila mu CRP ci ma vobec bakterialny infetk,ked mu nasadili Atb?
aj mna napadla ta 5.choroba, tam su typicke flaky. to je ten lepsi pripad
@linuska21 , moja menšia mala alergiu na ATB pred 2 mesiacmi, určite to bolo ATB, pretože sa pol hodiny po podaní prvej dávky ATB začla meniť na muchotrávku a fenistil som dávala asi 4 dni - ju to aj svrbelo, takže až keď prestalo svrbieť som prestala dávať kvapky. Tiež mi lekárka na pohotovosti nepovedala koľko dávať. Posledný deň som jej dávala už len polovičnú dávku a keďže sa stav nezhoršil, tak ďalší deň som už nedala a vydržala už pekne.
svrbelo to aj mojho malého, ked vysli tie flaky alebo co to bolo, ked zmizli tak nesvrbelo... No teraz neviem fakt ze z coho to bolo..teraz ked dostáva fenistil, nic mu nieje a je ovela lepsie ako bolo... Teplotu nemal vobec
@kaja73 nerobila doktorka nic.. Malého bolelo usko a pritom strasne kaslal.. Na to sme dostali antibiotikum a este mal v ustách tiez zápal na to predpisala florsalmin... prvy den ked som lieky dávala nic az na druhy den po podani liekov / oboch / sa to zacalo... Moj maly má aj detskú epi a aj nato berie lieky.. ale to uz rok.. to nemohlo byt... No neviem teraz co ☹
@linuska21 ak uz flaky nema,tak fenistil nedaj a uvidis-ci to bola alergia,ci 5 choroba je uz asi jedno-teda pokial nie si tehu-lebo5 chorba je pre tehulky nebezecna asi tak ako rubeola.
Ked sa ti maly nebude zdat,stale bude kaslat a boliet ho usko,trvaj na CRP vysetreni a na steroch z hrdla a nosa-az potom davaj atb-ale ineho radu ako bral teraz-ak to nahodou bola fakt alergia.
@linuska21 s niecim podobnym som bola v septembri s dcerou v nemoscnici skoro tyzden. po podani paralenu jej vysli take pupaciky ako od komara, len zopar kusov. tak som jej kupila nurofen kedze teplotovala, no a mala si vidiet ako vyzerala, utekali sme na pohotovost lebo jej zacali puchnut ustocka, cela tvar a telo, objavovali sa najprv male a potom obrovsk eflasky ako pupence, zhruba 8cm priemer. tam jej dali rectodelt capik a dalsie domov, ze je to zmizne do hodiny, no za dve hodky bola uz uplne cela cervena, cela bola tymi flakmi posiata, tak som volala spat na pohotovost a rovno ma poslala do nemocnice a tam sme uz aj ostali. dali jej dithiaden ale do zily lebo tabletka obsahuje lakzozu ktoru ona nemoze a zmizlo jej to za par minut. a ja cela stastn,a ze ramo ideme domov. no len ako ten dithiaden vyprchal tak sa to opat zacala a este v horsej forme. nieco strasne, tak jej dali do zily hydrocortzol (nieco ako tie rectodel capiky) ale to sa len zhorsovalo (to bola uz nedela rano) a az v pondelok nas poslali za koznou lebo si nevedli dat rady a ta nam nasadila kortikoidne lieky do zily a po nik akoby utalo. mala jedno stastie, ze nepuchla z vnutra. ked budes chciet poslem ti foto. daj mu cierne uhlie (dcera to mala naordinovane 3x na den po 2 tabl.)staci aspin 2 tabl. denne. to vstrebe vsetky toxiny v creve. alebo smectu ale ta je podla mna brutal a veeeeeela veeeeela pit aby to vsetko vycikal a vykakal. neviem kolko davpk si mu dala toho sumamedu lebo to ucinkuje tyzden a ak sa mu tie flaky objavuju tak hod na pohotovost a pytaj si nejake kortikoidne lieky nieco co obsahuje DEXAMETAZON a zmiezne to. nenechaj ho tak. potom sa urcite objednaj na BDT test, bud na koznom alebo na alergologii a tam musis doniest vsetky lieky ktore bral ked sa to stalo. precitaj si aj pribalove letaky lebo niekedy sa penicilinove lieky nesmu kombinovat s inymi....ak mas nieco kludne napis IP. Hlavne davaj vela pit a cierne uhlie!
@linuska21 precitaj si nieco podobne tu. : http://najmama.aktuality.sk/clanok/231734/vzacn...
ja mam alergiu na penicilin cely zivot, tak mne musia davat antibiotika z inej skupiny,ale mam to napisane cervenym na mojej zdravotnej karte a vzdy sa na to prihliada. treba zistit ci je to z liekov ale urcite by som sa obratila na lekarku nech navrhne dalsi postup aby sa nieco podobne nevyskytlo v buducnosti
@palomka dakujem pekne, si velmi zlatá.. Na dnes sme uz ovela lepsie a aj papáme ako sme papali.. Tie vyrázky co sme mali zmizli.. Dávala som mu fenystil od piatka do nedele ráno/ vecer uz nie / a zatial nemá nic nikde. Aj dodnes pozorujem stále... Citi sa ovela lepsie aj aj to vidno... Uz je maly certik ako bol 🙂
@linuska21 fenistil dovtedy, kým neustúpia príznaky alergie, ale treba mať istotu, že je to reakcia na sumamed a nie niečo iné, resp. kombinácia sumamedu s niečím... ak je to na sumamed, tak ho vysadiť a zájsť za dr. nech nasadí nové...