Ahojte. Chcela by som nájsť niekoho, komu sa stalo niečo podobné ako mne a co to bolo nakoniec. Mam syna ktorý má rok.. Vždy keď pije mlieko alebo papa jogurt, hocičo mliečne, vracia potom. Doktor povedal, že asi intolerancia na kravské mlieko, že mám skúsiť ryžové a mandľové alebo kozie.. Skúsila som všetko a zo všetkého grcka.. Tak som si hovorila, že asi laktoza, tak bezlaktozove som skúsila.. Aj to vygrckal.. Mate nejaký nápad co to môže byť? Jasné, že idem ku doktorovi, ale neviem ako dlho to bude trvať kým zistia, čo to môže byť.. Ďakujem za odpovede. ☺️
@diana20 Je cudne ze aj po ryzovom, mandlovom apod., tam uz mliecne BK ani laktoza nie su. Mozno ma reflux a vadi mu skor ta riedka konzistencia. Sojovy jogurt si skusala?
@naolina vôbec nepapa žiadne mlieko už dlho.. Už je to asi tri mesiace ale predtým doktor nikdy nič nerobil, hovoril, že je malý ešte à teraz sme zmenili ten mi to isté povedal, už mám toho ale dosť.. Idem žiadať testy, kým nezistila co mu je.. Grcka veľa od malička najprv to bolo normálne lebo je malý a potom to neriešili.. Teraz som len posledný mesiac vyskúšala zakaždým polku fľašky a keď grckal viac som nedala.. Nepapa keksíky, veľmi málokedy a ani pečivo.. Nevie prehltat väčšie kúsky.. Je len Zeleninu, mäso, ovocie, cestoviny a ryžu.. Preto chcem vedieť co mu je lebo by som mu chcela dať aj iné veci papať ale bojím sa až mu neublížim.. Inak mu nič nie je, stále sa smeje aj keď grcka tak mu nie je zle.. Kľudne sa smeje predtým aj potom.. Nič ho isto nebolí..
@maminecka2 neskúšala som lebo soja je dosť silný alergén.. Aj sójové mlieko je jediné, ktoré som neskúšala.. Myslíš, že môžem už? Iné alergény papá, čo je ovocie.. Ale toto sa bojím lebo z každého mlieka grcka..
aj mne napadlo, ze reflux. Moja dcerka mala podobny problem -ale po roku uz to ustupilo.Treba ist aj na sono. Nam alergiu na mlieko zystili na gastro a na alergologii vobec sa nepreukazala alergia. V dnesnej dobe alergia moze byt na vsetko- ani lekari vam nevedia povedat vsetko.
@diana20
@diana20 Po roku uz moze vsetko (aj ked teraz je zasa teoria o imunol. okne a vsetko sa ma od nejakeho 5. mesiaca do 7.)- teda okrem vyslovene skodlivych a rizikovych potravinach (v zmysle bakterialnej kontaminacie apod.). Skor mi slo o to ze nemliecny jogurt, hustej konzistencie, ci by toleroval. Podla mna to vidim na ten reflux. Objednaj ho na gastro a potom si len pytaj vymenny listok a hotovo. Po roku uz by grckat nemal.
Inak moj stredny ma blok k urcitym potravinam a konzistenciam- proste to nemoze, ked by som mu omylom supla do ust povracia sa. Ale zacalo mu to az v dvoch rokoch po crevnej viroze.
@maminecka2 ja nie som na slovensku a funguje to tu trochu inak.. Pravdepodobne budeme musier aj dlhšie čakať ako by sme čakali na Slovensku bohužiaľ.. Preto sa pýtam tu.. V každom prípade zatiaľ mlieko zostane vysadené, skúsim ten sójový jogurt, ďakujem ☺️
@naolina vypýtam sa tiež na gastro ☺️ďakujem
@diana20 No, tak sa skus co najskor objednat, uvidis. My sme mali s malym termin po jeho prvych narodeninach a dovtedy mu to preslo.
@diana20 my sme mali to iste. Na gastre mi kazala vylucit vsetko mliecne a malemu ziadne ine nahrady typu sojove, mandlove a pod nechutilo. Sice grcanie preslo,ale bolesti brucha mava dost casto. Jedine ale co mu zistili ked bol maly bolo,ze ma mensi zlcnik ako by mal mat a tym padom mu tak nepreraba,lebo sa tvori menej zlce. Celkovo jedol radsej pomenej a ziadne tazke jedla som mu nedavala.
Mne to tiež skôr príde ako reflux ako alergia na mlieko, ak by mal alergiu na laktózu tak ryžové mlieko a všetky tieto by mohol normálne, nebolo by mu z toho zle
@diana20 a ked das maso napriklad perkelt s omackou kde je smotana udrzi to? moja dcera mala v 1r. alergiu na vajicka. Cervena tvar, zvaracla atd... hned do 1 min. po zjedeni. Ja som aj ale nevylucila uplne vajicka zo stravy, nechala som v pecive, a vo vareni lebo z toho nemala vonkajsie priznaky na alergiu. od 5r. zacala jest prazenicu, telo si postupne zvyklo. Ak toleruje mlieko spolu s inym jedlom tak nevylucuj to uplne. Moja dcera mlieko ani jogurty neje uz asi 3roky, nema to rada, nechuti jej, zje trocha syry a krupicua atd. ale nenahradzam mlieko nicim. Je zdrava, rastie, bez mlieka sa da zit.
Skuste vysadit vsetko, co obsahuje mliecko. ked grcka-to je uz vazne!!! Treba niekolko tyzdnov drzat bezmliecnu dietu. Mlieko sa nachadza vo viacerych produktoch, napriklad, aj v sunke alebo pecive,keksikach atd.Uz ma asi podrazdeny zaludok a preto zo vsetkeho vracia. Ked mate doma kvapky Fenistil alebo Aerius- tak dajte podla normy.Malo by to trosku pomoct