Akým spôsobom vám odporučili liečiť tupozrakosť u dieťaťa?

kvetinka1010
16. máj 2022

Mam otázočku... Akým spôsobom vám odporučili liecit tupozrakost u dieťaťa? Stretli ste sa s, tým ze vám predpísali šošovky namiesto okuliarov? Ďakujem za odpovede

zuzikak
16. máj 2022

zalezi na tom aka velka tupozrakost u dietata je a aky ma vek. Da sa velmi dobre vyregulovat do veku 9 rokov. Preliepa sa ocko, ktore preferuje aby sa posilnovalo to slabe. Potom neskor sa to da regulovat postupnou zmenou dioptrii. Ak ma dieta viac ako 9 rokov, existuju cvicenia v strediskach, ktore sa specializuju na tupozrakost. Ak lekarka predpisala sosovky aky k tomu udala dovod ?

gabikaa96
17. máj 2022

@kvetinka1010 nám očná povedala že to vyzerá u dcérky na tupozrakost, ešte ideme v júni do BA na očné a uvidíme tam čo povedia ale vyzerá to tak že dostane okuliare,a máme prelepit očko a ukazovať jej obrázky aby ich sledovala.

kvetinka1010
autor
17. máj 2022

@zuzikak ďakujem za info... Áno prelepujeme ocko, nosíme okuliare.. Mňa len zaujimali názory a, ci niekto nosí šošovky.. Lebo naša doktorka vyslovene u takych menších deti povedala nie...

kvetinka1010
autor
17. máj 2022

@gabikaa96 ďakuje m za info. To isté aj my máme okuliare a prelepovat... Vraj do 9rokov sa to dá liečiť. Potom už nie...

zuzikak
19. máj 2022

@kvetinka1010 ono a tak malymi detmi asi tazko lebo nevedia ako by spolupracovali. Je tam aj dolezita hygiena aby si dieta nezanieslo infekciu a predsa len v skole tiez pochyta kadeco. Okuliarky sa nepacia ?

kvetinka1010
autor
19. máj 2022

@zuzikak nám páčia, len som bola, zvedavá, na, možnosti iné....