Aký štípanec to má dcéra?

siska10
6. júl 2024

Ahojte, dcérke sa urobil takýto fľak a rozmýšľame od čoho to môže byt. Mysleli sme si že len komár ale nezdá sa mi to. Dakujem za každú radu

chrobak7
6. júl 2024

@siska10 Všimla si dcéra, kedy ju to uštiplo? Ak nie, tak komára, včelu, osu, sršňa môžeme vylúčiť. Ak to nebolo v noci, tak aj plošticu. Ak tam nebol kliešť, tak aj toho. Zostáva ovad a pavúk.

Myslím, že je to v podstate jedno. Dajte jej nejaké anihistaminikum (napr. Dithiaden, alebo iné, ak máte doma), štípanec natrite Fenistil gélom. Ak doma nemáte, dajte na to octový obklad. Do rána počkajte. Ak ustúpi, tak sa nič nedeje, ak by sa to v noci zhoršilo, tak ráno na pohotovosť.

tramtada31
6. júl 2024

Kliest to byt nemohol?

janica_
7. júl 2024

@siska10 ak sa zosvetli vnutro, pripomina mi to boreliozu od kliesta

bebaba
7. júl 2024

@siska10 toto by som skor tipla na plesen, nemate doma macku, morca?

siska10
autor
7. júl 2024

@chrobak7 ma to už zopár dni. Najprv sme to neriešili lebo to vyzeralo ako od komára a svrbelo ju to. Ona ešte nemá ani 2 roky.

siska10
autor
7. júl 2024

@janica_ aj mňa to napadlo ale na tom mieste kliešťa určite nemala

siska10
autor
7. júl 2024

@bebaba mame mačku

bebaba
7. júl 2024

@siska10 tak to moze byt od nej, urcite chod s malou ku koznej, vsetky veci jej per na vysokej teplote a aj zehli.

janica_
7. júl 2024

@siska10 ja som nikdy nemala kliesta… len sa mi objavilo koliesko a testy potvrdili boreliozu…zeby zazrak? To ze si ho nezachytila predsa neznamena ze ho mat nemohla a neodpojil sa sam.

siska10
autor
7. júl 2024

@janica_ je to na stehne z prednej strany a dcérku 5x denne prebalujem takže isto na tom mieste kliešťa nemala

livuska124
7. júl 2024

Aj mne to pripadá ako pleseň.