Ahoj, prosím o radu...synček už dlhšiu dobu má vyparený zadoček a Bepanten mu nejak nezaberá ....použila som teraz od Nivey krém proti zapareninám, ale tiež to nezaberá...zdá sa mi, že sa to zhoršilo...neviem v čom robím chybu, keď vždy po veľkej potrebe mu umyjem zadoček aj s mydlom detským a aj často mením plienky, aj vnoci mením.... poradíte iný vhodnejší krém, či masť? A chcem sa spýtať, krém na zadoček nanášate v hrubšej vrstve, alebo radšej tenšiu vrstvu? Ja dávala som tenšiu vrstvu .... nechávam ho už teraz, keď je teplejšie bez plienky a vtedy sa mi zdá, že mu to tak vybledne to zaparenie ale nemôžem ho nechávať dlho bez plienky....budem rada ak mi niekto poradí...ďakujem
@zaira301 čo najviac vetrať a použiť canesten krém, ale len teraz kým to má červené, keď to zmizne tak najlepšia je asi klasika "rybacia masť" - neviem už pod akým názvom sa to predáva, ale v lekárni budú vedieť... a vyhýbať sa kadejakým niveám a podobným veciam s obsahom parfémov a kadečoho...
aj mne sa najviac osvedčil sudokrem,a ako vravi asfodelka umyvať,vetrať,teraz je teplo .a fakt to môže byť aj plienkami.....
@asfodelka ...však to, že neviem v čom to je....napríklad v minulosti som menina plienky, kedže som kupovala ktoré boli v akcii a nemal také problémy ako teraz, keď používam jednu značku.... ten Sudokrém som mala keď boli malinký a potom som prešla na Rybilku ...ale občas mal aj vtedy zaparené...ale minul sa mi, tak som si kúpila teraz Niveu krém a nemal nič a potom sa objavilo zaparenie, tak som nasadila Bepanthen, ten som používala vyše týždňa a nič.... ale asi zasa kúpim ten Sudokrém...nemala som vymýšľať a meniť....
@zaira301 Ja som dávala od začiatku len Sudocrem, prípadne keď som mala rybaciu masť tak tú. To sa mi osvedčilo. Ale ako píše aj mamička vyššie, chyba môže byť aj v plienkách. Skús zmeniť typ. Odporúčam takisto teraz v tých horúčavách nechať zadoček aj trošku vetrať. Aspoň na pár minút. Čo sa týka Niveí a iných podobných značiek - najlepšie je takéto veci rovno vynechať a nekupovať. Zbytočne vyhodené peniažky a len to detičkám škodí....
@sissy27 ...canesten krém? To máme doma, ale neviem, je aj nejaký detský, alebo ten klasický, ktorý je na pliesne? No tá Nivea má tam napísané, že bez farbív, tak som si myslela, že je to vhodné, ale čítam nižšie, že je to s oxidom zinočnatým a olejom z pšeničných klíčkov...takže až taký dobrý asi nie je....
@zaira301 my sme uz bez plienok ale ked sme pouzivali pampersky a sudokrem nikdy nemal zapareniny. ale ked sme raz pouzili kozmetiku od johnsons tak mal zapareniny do hodiny 🙂 poniektore druhy plienok su ako igelit a ked sa dieta pocika tak chudatko v tom musi byt zaparene aj keby malo akykolvek krem.
@zaira301 Ono v dnešnej dobe mám pocit, že čím drahší krém tým horší...Ja som nakúpila tiež mojej malej, keď sa narodila rôzne krémiky a somarinky proti vetru, proti slnku a kadečo možné aj nemožné....a ihneď sa mi vyhádzala na celej tváričke. Odkedy jej na tvár dávam klasickú modrú indulonu, tak má tváričku čistú a krásnu jak obrázok 🙂 Obyčajné a rokmi overené veci sú tie najlepšie 🙂
@zaira301 u nas tiez jednoznacne vyhral sudocream...malemu nepomahala ani rybacia mast, bepanthen totalne nie, este co si spominam doktorka mu predpisovala imazol, ale tiez bez vysledku...a k tej nivei, sice som ju nikdy neskusala, ale oxid zinocnaty je aj v sudocreame, vdaka tomu sa koza rychlejsie hoji a ma aj antisepticky ucinok, takze v dobrom kreme na ritusu je ziadany...a psenicne klicky su tiez prospesne...takze ak je v nivei nieco nedobre, tieto dve zlozky to urcite nie su 😉
aha, pozeram, ze som napisala este jednu reakciu a nikde nie je- takze este raz:nam sa to stale opakovalo, nech sme pouzivali akykolvek krem, tak sme isli k dr. a urobili mu ster a nasli nejake bakterie, dali na ne konkretnu masticku a bolo. takze ak mate zapareniny, skuste toto: hypermanganovy kupel, vetrat, vetrat, vetrat, imazol krempasta alebo canesten. ak nezaberie po par dnoch, chodte nastery.moze ist o nejaku bakteriu a na tu ti nepomoze ziadny komercny krem....drzim palce!
No pekne 😢 ...my sme mali s malou nonstop zapareniny. Najskôr sme skúšali zinkové masti, ale to len jej stav zhoršovali, tak sme nakoniec navštívili lekárku a predpísala nám nejaký Imazol...ten nám to skľudnil a potom sme nanášali - tiež na odp. lekárky Infadolan, aby jej to regeneroval a liečil, lebo to mala potom moc vysušené...výsledok bol síce lepší, no museli sme riešiť aj tak odnaučenie od plienky...bolo to ťažké, ale nakoniec sme to zvládli...
Teraz je to O.K. Okrem toho sme ju kúpali aj v Oilatum. Ale v každom prípade by som, pokiaľ to má pravidelne a rozširuje sa to, ísť za lekárkou. Jednoznačne...Deti to páli, bolí a rodiča tiež pri pohľade na to...teda aspoň mňa.
BL
nasa dcerka ked mala cervenu puplku tak potrela som imazol a zmizlo to hned.je to super masticka....a sudocrem pouzivame kazdy den tiez je to vyborny krem 😉
nepouzivas nahodou aj vlhcene utierky?
u nás vždy zaberie kalciová masť a časté vetranie zadočka
@zaira301 ahoj...aj my sme to mali...ziadne vlhcene utierkym ziadne detske mydla, len cista voda, kym je to otvorene, tak nechtikova tinkturavo vode rozmiesana, vysusit a sudokrem v tenkej vrstve..nic ine...pokial nema mykozu, tak ani ziadne kremy na infekcie...nam Bepanthen tiez nerobil dobre a kamoska mi pisala, ze s Niveou vseobecne mala problemy..a este
http://www.ekomarket.sk/prirodna-lekaren/lieciv... vlna..
Nam sudokrem nepomohol. Naopak, robili sa zapareninky. Ale velmi pomohla Rybilka.
nam pomohol jednoznačne IMAZOL, vyskušali sme rôzne, ale u nas je tento jednoznačne 1+ 😉
nič iné iba rybia mast z lekarne stoji malo a jedina zabere plus po kazdom kakani umyvat pod tecucou vodou... Môj mal strasne zapareniny este z nemocnice z tých hlúpich vlhcených obrúskov tie nepoúzivat v ziadnom prípade...
Imazol to zlepsil len na krátku dobu potom sa to stale vratilo ...
a umývat bez mydla to aj ked je detské tak dráždi ak je to stale... a vrstnu no nanasam dost málo ...
Napodobne.sudocrem..
Nám pomohla Rybilka.
od Bepanthenu je specialna Extra mast pre deticky do jedneho roku. Je idealny ako ochranny kremik, pomaha regenerovat namahanu pokozku
@zaira301 je tu vela tem o zapareninach, ale my sme davali stale Sudokrem. ked ma zaparene pomaha umyvat, vetrat. daj maleho na prebalovaciu podlozku a nechaj ho 10minut vyvetrat po kazdom baleni. ja som davala taku vrstvu ako sa podarila. v podstate je to jedno lebo aj tak cast otrie do plienky. este moze byt chyba aj v plienkach.