Absolvovali sme dnes vyšetrenie u lekárky a aj na krčnom...výsledok - zápal stredného uška, no brutal. Malinká má také hlieny, že keď zakašle, je to počuť na sto honov.Doktorka mi dala kvapky do ucha a ešte AMOKSIKLAV antibiotika. Krčná mi nič nepovedala žeby som dávala aj niečo od kašľa a ked som sa na to pýtala mojej detskej doktorky, tak sa dosť vyhýbala odpovedi, nakoniec mi len tak povedala, ze - v lekarni sa opýtajte...v lekárni mi zas povedali, že to mám konzultovať s lekárom. Som z toho jeleň. Preto sa teraz Vás chcem opýtať, či nemáte skúsenosti s kašľom u tak malého bábetka, podľa mojho laickeho rozumu tie antibiotika su na ten zapal, nie na kasel...nemozem ju tak nechat. prosim poradte co mam robit. aký sirupček je vhodný aj pre malinké deti ☹
stodal sirup je tiež pre malinké deti a ako píše @danielik79, tak napíš strapco19, ona je ORL lekárka
skoré uzdravenie 😉
@strapco13 môžeš prosím poradiť?
@anavila a ešte poradím klikni na jéj články vo fotoalbume.
@anavila ahoj Ambrobene - nam zabral je aj proti hlienom, maly mal zapal priedusiek, ked mal dva mesiace, dusil sa kvoli hlienom, skus aj nosne kvapky Nasivin tie si sice proti soplikom, no zaberaju aj na hlieny, nam tieto lieky velmi pomohli, najma ten sirup kup si streikacku a tak mu to davaj, lebo inak ti to bude vypluvat, nechuti to bohvie ako, ale zaberie. aj ambrobene aj nasivin sa daju kupit bez predpisu, zelam rychle uzdravenie.
@jarunka111 a stodal nie je pre tak male deti, my sme tiez chceli dat, ale ked kuknes pribalovy letak, je tam ovela vyssi vek, nez pre 6-tyzdnove babo, teraz neviem ci pre polrocne alebo rocne dieta
Ja som davala sirup stodal... a ten zabral velmi dobre
my sme davali tiez stodal,je to len homeopatikum aj ked sa bezne dava vacsim detom,ale male deti to je vraj tiez velmi vhodne a hlavne nezatazujuce....inak pre take malicke deti sa nam osvedcil aj hedelix....My sme skusali najskor tieto prirodne,ale kedze je take malicke babo,tak zabere naozaj aj to....
dakujem velmi pekne za rady...esteze existuje tato stranka, je to super 😉
@anavila Ja si myslim, ze takto ti moze odpovedat pokial sa jedna o vacsie dieta alebo dospeleho. Ale 6 tyzdnove babatko je nieco ine. A nepriamo ti to potvrdili aj v lekarni, ked ti povedali ze treba konzultovat s lekarom. No neviem, mozno prehanam, ale ja som taka, ked sa jedna o lieky. Kazdopadne vzdy mas v pribaovom letaku uvedeny vek, to je pravda. Ale pozor potom na interakcie roznych liekov navzajom. 🙂
@ela2710 vďaka za poučenie, čítala som aj sa pýtala lekárky a upravila dávkovanie a dávala som
@jarunka111 🙂 tak ked si mala upravene davkovanie je to ok, my sme davali ambrobene, lebo nam lekarka poradila tiez tak skvelo ako tejto maminke
Čaute kočky, to je hrôza čo tu čítam... žiaľ aj mne sa to stalo, ale našťastie nie s pediatričkou...mala som uzliny po celom tele a vyslovene som sa musela domáhať ultrazvukového vyšetrenia. Nuž, ale poďme k veci. Aj ja tu odporúčam Hedelix, je dobrý a najmä prírodný, teda nezaťaží organizmus tvojho bába 🙂
držím palčeky!
tiež sa pridávam ku Hedelixu 😉 vždy nám pomohol, keď bolo treba, u jednej aj u druhej, už od najmenšieho bábätka 😉
ahojte..tak nakoniec manzel kupil Ambrobene...dokonca mu lekarnicka povedala ze este zvysuju a podporuju ucinok tych antibiotik...tak uvidime...
ahojte chcela by som sa opytat ci my neviete poradit ako mam davkovat stodal osem tyzdnovej dcerke..... dakujem.....
@anavila no ten zápal to tiež som si s deťmi užila.Ja som im dávala hedelix ked kašlali a raz maléj predpísala Pleumolisin ale moc ho neodporúčam .S týmto by ti vedela poradiť aj @strapco13