Aký sirup na soplík pre dieťa do 3 rokov?

reni1981
3. aug 2011

Dobrý deň, malý má 15mesiacov a v noci sa nám objavili soplíky, náš lekár má dovolenku, tak som volala pani doktorke, ktorá ho zastupuje, aby mi poradila nejaký sirupček, keďže malý si nenechá odsávať soplíky ani kvapkať do nosa, pritom doteraz sme s tým problém nemali. Jasné, že sa snažíme s manželom ho nejak chytiť a nasilu sa nám niečo podarí odsať ale nemá to význam, keď potom toľko plače, že má zas plný noštek. Pani doktorka bola cez telefón vyslovene hnusná, lebo som jej volala za 10 dvanásť a ona ordinuje len do dvanástej, tak mi hneď na začiatku rozhovoru povedala, že akurát skončila ordináciu...povedala mi nakoniec, aby som sa poradila v lekárni alebo mám kúpiť nasivin sirup, ale ten je predsa od troch rokov. Nevie mi niekto poradiť?

sisaha
3. aug 2011

nasivin su kvapky do nosa, nie sirup a existuje aj pre male deticky. Kup si sprej s morskou vodou a malemu striekaj do nosa, potom to treba odsat. Dieta treba prichytit, nakvapkat a odsat - ten plac je len chvilkovy. ak treba o hodinu, dve treba odsat znova. Ak sa pridruzia teploty, kasel - treba ist k doktorke. Ale len tak pre zaujimavost. V pase mas 9 rocnu dceru a snazis sa o dalsie mimi, tak kde si prisla k synovi? 🙂

henulienka
3. aug 2011

Viem, že to vyznie hnusne, ale tým, že sa jeduje pri odsávaní sa mu ten hlien ešte lepšie uvoľní. Naozaj nepoznám lepší liek proti nádche ako odsávanie. A tak ako radí mamička predo mnou - sprej s morskou vodou. Je viac druhov. Ja ho používam preventívne od narodenia, keď sa mi zdá, že majú sucho v nošteku, a keď sa kúri v zime, tak jeden vstrek denne. A keď majú nádchu, tak aj viackrát denne na zvlhčenie. Moja skúsenosť je taká ako povie každý lekár - neliečená nádcha trvá 7 dní a liečená týždeň.

nadhera
3. aug 2011

do flasticky od Nasivinu davam Vincentku /7dl evro /, vystriekam nostek ak soplia + odsavacka.

reni1981
autor
3. aug 2011

Existuje aj nasivin sirup, používala som ho pri dcérke a je veľmi dobrý, pozrite si na internete.Striekam mu stále do nosa aj mu odsávam soplík, teda kedy ako sa mi ho podarí udržať, ale snažím sa. Len som bola zvedavá, či mamičky nevedia poradiť aj nejaký sirup.
Čo sa týka môjho pasu tak keď som sa tu registrovala, tak som mala len dcérku a snažili sme sa o druhé bábo, ale potom sa nám podarilo otehotnieť a teraz máme krásneho synčeka, ktorý má už 15mesiacov, len som nemala čas na internet, ale hneď sa na to pozriem a opravím svoje údaje 🙂

ikke
3. aug 2011

ja som prave kupila Sinupret kvapky, sama ho uzivam v tabletkach a je vyborny na uvolnenie hlienov, ak je problem s tymto.
inak moj syn sa prave vdaka jednej nadche okolo tych 15 mesiacov naucil smrkat nos, tak skus, ci sa to nepodari aj tvojmu 😉

syslica
3. aug 2011

@reni1981 Pozri si vo fotoblogu strapco13, našej koníkovskej ORL doktorky v článkoch návod ako správne postupovať - malo by to byť tuším vystriekať sprejom s morskou vodou, potom šetrne odsať pri naklonenej hlavičke... ikke radí tiež dobre: pozri postup na smrkanie v blogu a skúste to so synom. Poteší ho, že už je veľký a nemusíš sa mocovať s odsávačkou ako pri bábätku (vlastná skúsenosť). Sinupret kvapky je skutočne účinný - len trochu horký 😒 A ešte je tu téma Ďakujeme Strapco - ORL rady