Ahojte, aký priebeh mal u vašich deti rotavirus? Syn ma zachvilu 3m, ma rotavirus ktorý mu zistili v stolici ale nehnačkuje. Zaujíma ma ako tato choroba prebieha či hnačky prídu neskôr alebo sa môže stať že neprídu vôbec. Trochu vracia ale nič strašné.
Moja bola na tom tak isto. Žiadne výrazné prejavy, akurát častejšie kakala, bruško ju pobolievalo, pravidelne sme dávali nové testy robiť, držal sa jej v stolici asi 3 mesiace. Doktorka len krútila hlavou, že to je nezvyčajné.
@travelllerka ani sa nezhoršovala stav? Mám strach že to ešte len príde, ja by som nevedela že mu niečo je keby mi neodmietal jesť. Tak ako píšem teplota žiadna, trochu vracia a redsiu stolicu spenenu mal cez víkend od vtedy kakal až dnes ráno a neprišlo mi to hnačkove. Ockovany nie je nestihli sme. Čiže nemusíme skončiť v nemocke ani keď nie je ockovany?
@melinga kazdych 10 minut hnacka, to bolo strasne... plus teploty a vracanie... asi sa to u kazdeho prejavuje inak
@melinga nezhorsoval sa stav, bola na tom stále tak isto. Tiež nestihla byť očkovana. Ja som len kojila a probiotiká dávala. Iné sa ani nedalo robiť.
Ono sa to bežne prejavuje tak, že deti majú hnačky a vracajú a končia v nemocnici, ale veľmi rýchlo maju po tom, po týždni dvoch. U nás sa to takto nezvyčajne ťahalo mesiace. Vôbec to nie je bežné, ale Dr už raz okrem nás zažila taký prípad.
@travelllerka ďakujem snad to bude u nás tak isto
@melinga samozrejme že aj ako neockovany nemusí skončiť v nemocnici a ako ockovany môže. Pokial má takýto priebeh už sa to nezhorsi. Keď sme mali rotavirus my, dcéra úplne v pohode. Jeden deň 3x vracala a potom mala jeden deň hnačku. My sme boli odstavení s muzom ako mŕtvoly. Akurát 2 týždne nemohla zjesť nič mliečne. Len ľahká strava a bola fit
@lucia147852 ďakujem upokojilo ma to
U nás horšie. Časté zvracanie, neskôr preháňanie a teplota. Skončili sme na infuzkach v nemocnici týždeň.
u nás to bolo vracanie, u staršieho skoro 3 ročného, trvalo asi 1-2 dni... mladší 4 mesačný vracanie taktiež, ale len den... ja som vtedy z toho bola úplne vystrašená, obaja boli zaočkovaní, 4 mesačný mal len 1. dávku, ale chystala som sa skoro do nemocnice, neverila som že to dáme... našťastie to bolo rýchle, krátke a nemalo to iný dopad... verím, že aj preto, že mali očkovanie
@melinga keby lekárka nebrala malému vzorku zo stolice,tak by som ani nevedela,že má rotavirus.
Hnačky síce mal,ale vracal iba raz a javil sa mi ako normálne bábätko.
Ale keďže rotavirus mala prvá dcéra,bola už v nemocnici,tak ak sa objavilo vracanie a hnačky,tak sme vedeli, že to má tiež a vzorka zo stolice to potvrdila.
Hnačky mal asi týždeň,ale ináč nič,ani teploty nemal.
Štvorročné a dvojročná dcéra to znášali oveľa ťažšie.
Strašia bola v nemocnici dva dni a mladšia štyri.
Ozaj sa neboj, pokiaľ ho kojíš a nemá teploty, nie je dehydrovaný,tak to je dobre
Horúčky nemá ani nemal