Aký mala priebeh prvá tuhá stolica vášho dieťatka?

quikk
29. máj 2013

Aký priebeh bol u vášho babatka pri prvej tuhej kakanici? Mám 6 mesačné bábätko už ho prikrmujem a dneska mala prve dlhšie tuhe hovienko no strašne pri tom plakala ked z nej šlo von. Je to normálne?

ikke
29. máj 2013

@quikk nie je to normalne, plac pri kakani normalny nie je. nejedla potraviny, ktore zapekaju (klasicka kombinacia: ryza, mrkva, kuracie maso; no hlavne ta ryza...)?

quikk
autor
29. máj 2013

Mala ryzovu kasu ta zapeka?

euka210
29. máj 2013

@quikk ryza zapeka a aj UM v kasi, moze to byt od toho. Skus miesto kase na vecer zeleninu na obed.

kkati
29. máj 2013

My sme mali podobný problém. Pre bábo, ktoré bolo doteraz iba kojené je zavedenie príkrmov veľká zmena. Treba dávať piť viac vodičky, príp. aj viac dojčiť. A vyhnúť sa potravinám ktoré zapekajú. A kašičky som robila redšie. U nás sa to zlepšilo keď som po zavedení mäsovo-zeleninových príkrmov začala dávať aj ovocie (okrem banánu) a aj jogurty v tom 7-8mesiaci.

dejka77
29. máj 2013

Pri prvej takejto chudak tlacil, ale vykakal sa 🙂 . Ja som to vyrieisila tym, ze som mu dala zopar ovsenych vlociek do prikrmu. Robila som to tak aj pri dcere a hned sa jej lahsie kakalo.

anicka245
29. máj 2013

ja davam malemu tak 3krat do tyzdna hrusku, ked mu to tazsie ide tak z hrusky sa vykaka jedna radost 🙂 mozno plakala preto lebo to bolo pre nu nieco nove.

denise01
29. máj 2013

My sme mali na zaciatku problem hlavne s varenou mrkvou, takze teraz ju uz malemu kazdy den nedavam. Ked tak kombinacia nastruhane jablko a mrkva - obe surove, lebo v surovom stave mrkva nezapeka. Este potom banan, ten je dobry aj pri hnacke, vtedy zahustuje a naopak vlaknina, ktoru obsahuje pomaha pri tvrdsej stolici.