Aký krém odporúčate na kožný ekzém na rukách u 4 ročného dievčatka?

mt5
5. apr 2020

Dobry den prosim vedeli by ste mi poradit? Dcerke sa spravil ekzem na oboch rukach. Su to cervene ložiská, velmi suche a velmi sa stazuje ze ju to štipe a pali. Zajst jedine koznej alebo je nejaky krem ktory by nam pomohol? Davali sme zatial len bephanten ale vobec nezmiernil ťažkosti. Dakujem za kazdu radu.

julia204
5. apr 2020

Presne toto iste ma moj 6rocny syn a zacalo to pred 2 týždňami odkedy pouzivame antibakteriálne mydlo a veľa si umyva ruky, stále si ich skriabe jednu uz ma az do krvi, skúšali sme bepanten, indulonu, krem z justu a nic nezaberá

simsalabim
5. apr 2020

Mojej dcere pomohol excipial krem (nie mlieko).

zinulienka
5. apr 2020

Zienky, aj moja dcera 6.rocna dcera to mala. Ja som za kazdym umytim davala bud Imunoglukan mlieko alebo modru indulonu, teraz ma krasne rucky, ale trva to tyzden, kym to zmizne.

sunny8
5. apr 2020

Nechytala nejaké ovocie alebo zeleninu ? Mne sa to vždy spraví aj keď síce menej po kontakte s nejakou šťavou .. robí sa mi to z chytania saponatov rôznych čistiacich prostriedkov muky ovocia zeleniny .. možno je to alergia .. zodac alebo fenistil môže zmierniť reakciu

majamat
5. apr 2020

aj moja dcera to teraz mala. za ekzemom stoji atopicky typ pokozky, ktora sa v niektorych obdobiach privelmi zatazi, strati povrchovu mastnu vrstvu a preto sa tvori ekzem., jedine, co pomaha, premastovat. moj nazor je, ze mastne kremy sice urobia tu barieru,c o zamedzi strate vody z pokozky, ale nehydratuju moc do hlbky. podla mna je fajn pouzit nieco hydratacne,a le musi to byt vhodne na citlivu pokozku ( my sme pouzivali Aloe vera gel od Holika holika a na to nieco mastne. tu su rozne moznosti. samozrejme idealne je, ak to nie je parfemovane. my mame doma aj cicaplast taku malu tubu od La Rcohe Posay, pripadne hojivy zazrak z Oriflame, tiez niektorym vyhovuje Indulona, ci nejake skludnujuce oleje. treba poskusat, co vam pasuje. dobra je aj vyslovene lekarenska kozmetika. napr. cerave, La Roche Posay, Eucerin, Biderma (ja osobne nemam rada tuto znacku,a le niekomu vyhovuje), pripadne aj kozmetika na predpis - Excipial, Lipobase a pod.
po 2 dnoch intenzivneho mastenia dcera mala ekzem skludneney a do tyzdna vyhojeny. no ma strasne suchu pokozku, tak pravidelne a poctivu premastujeme 3x za den,a le uz len kremom Nivea Care. sice je parfemovany a nie ej uplne idealny,a le nam vyhovuje, je hydratacnejsi,a ko tie mastne produkty.

a teda ked sa ekzem rozbehol, malu to stipalo. musela trosku vydrzat, zial bez toho to castokrat nejde. pokozka je velmi podrazdena a neznesie castokrat ani to, co jej pomaha. po namasteni posobi cervensie , co je normalne prirovnala by som to k vlasom - mokre valsy maju vyraznejsiu farbu, rovnako aj mastne a suchu su svetlejsie. pokial sa to po namasteni nerozsiri moc do okolia, tak je to normalna reakcia pokozky, ktora v takomto stave reaguje fakt na vsetko. a natierat aj 5x , pripadne aj viackrat za den. takato pokozka vypije toho fakt vela. natries neicim mastnym a za hodinu je opat sucha.

ja mam za sproblem so suchou a citlivou pokozkou na tvari mala som ekzemeticky vysyp na krku, ale pokozku som az tak extremne suchu nemala,a le aj tak reagovala vysypom. na tvari nastastie bez ekemu,a le stipanie a tahanie pokozky bolo. no zvladla som to bez vysypu.

mt5
autor
5. apr 2020

@majamat dakujem za rozsiahlu skusenost a nazor. Poznam hociaku kozmetiku z lekarne teda myslim tie komerčnejsie znacky ktore ste menovali. Z tych uprednostnujem biodermu. Chcela som ci nemate skusenost s weledou alebo cerave kremy. Take mnozstvo je vyrobkov ze clovek ma problem sa v tom zorientovat a vybrat z nich dobry. Preto som chcela poradit. No asi treba skusat..alebo teda priamo ku koznej len tie tiez castokrat nevedia..dakujem za kazdu radu

mt5
autor
5. apr 2020

@julia204 asi to bude aj tymi dezinfekciami...ja tomu bepantenu vobec uz neverim este sa mi nestalo ze by nam na nieco pomohol ani co mi kamošky vraveli. Tak skuste to premasťovať co najviac s nejakym hydratacnym kremom a snad sa polepsi.

julia204
5. apr 2020

@mt5 skúsim zajtra niečo v lekarni vypýtať lebo 4 krém co sme skúšali a nič nezabera.. Ja mam rovnamu sksuenost s bepanthenom, ze po nom este horšie ci je to zaparenina, sucha koža...

majamat
5. apr 2020

@mt5 mam krem Cerave, ale nie je tak mastny. dobre sa vstrebava, no asi na ten akutny ekzem mozno treba nieco mastnejsie. no obsahuje tie hydracacne zlozky, co pokozka potrebuje, cize mozes aj ten skusit, ale mozno by bolo dobre mat este nieco mastne na vrch.

majamat
5. apr 2020

no boj s ekzemom je neikedy fakt tazzky. moju dceru stale nabadam, nech sa nakremuje, no ona to nema rada. a takto to dopadlo, ma ekzem. ruky ma dost drsne. ja v mojom veku mam ruky jemnejsie,a ko ona.

mirka92
5. apr 2020

@mt5 urcite zmenit mydlo,ziadne dezinfekcne,staci obycajne na citlivu pokozku a antibakterialne gely uplne vysadit,mala moja na uplne to iste a premastovat,premastovat ,no najprv vysadit to co to sposobuje,pozdravujem

7rebeka11
5. apr 2020

Bude to z toho umývania rúk, radšej obyčajné mydlo a veľa premastovat, čokoľvek - indulona, Excipial, teraz nám alergologicka odporúča Imunoglukan mlieko, tak používame to.

poska28
5. apr 2020

@mt5moja malá má tiež taký ekzém na rukách. My sme s tým boli u kožnej. Predpísala nám Aerius sirup a na potieranie nejakú zarábanú masť. Ale nám na to pomáha telový krém od Bioderma atoderm baume. A tiež sa jej to teraz umývaním rúk antibakteriálnym mydlom zhoršilo. Teraz jej ruky umývam obyčajným mydlom a pomohlo to, už sa jej to zlepšuje. Antibakteriálne mydlo strašne vysušuje. Ja mám tiež ekzém na rukách a umývanie antibakteriálny mydlom mi vysušilo pokožku na rukách až do krvi. Keď má malá taký ekzém umývaj jej ruky len obyčajným mydlom, uvidíš ako sa jej to zlepší. Nám to teda dosť pomohlo.

gabrielikta
5. apr 2020

@mt5 premasťovať!!!!Skús Excipial,ale zabere aj BIODERMA Atoderm.

mt5
autor
6. apr 2020

@poska28 dakujem velmi pekne. Biodermu mam rada tak mozno skusim to mlieko a teda umyvam ruky s mydlom z lekarne od cerave.