Maminky,aky kremik davate, ak maju deticky doslova vystipanu ritku? Maly teraz ma pokakanu skoro kazdu plienku a teraz sa musel pokakat aj pocas denneho spanku a ked sa zobudil mal ju uplne vystipanu chudatko, a potom sa este zase pokakal a vystipalo mu to vystipane ☹ prebalujem ho co najcastejsie, mame doma len klasic. rybaciu mast, puder a Imazol. Ale zda sami ze to ma vystipane viac a viac,ma cerveny cely zadocek a placka ked ho umyvam,ma to naozaj dost ☹ Poradte overene kremiky ktore Vam pomohli a zbehnem zajtra kupit, vdaka 🙂
Tak toto poznám veľmi dobre. Keď nám idú zuby, tak nestíham syna prebaľovať. Častá stolica, vyštípaný zadok. U nás sa osvedčil propolis. Trochu ho zriedim s vodou a očistím zadoček. Utriem do sucha a natriem inotyolom, ktorý si nechávam kupovať v Rakúsku. Ráno a večer natriem Imazolom.
Skuste vykupat v harmancekovom odvare alebo v repiku lekarskom, dobre vysusit a natriet sudocremom pripadne bepanthenom. Nam pomohla aj rybilka. 🙂
Odporúčam Sudocrém.🙂
Aj ja odporúčam sudocrem, vyskúšaj dať trochu väčšiu vrstvu sudocremu. Na mojej malej to mám odskúšané tak, že trikrát za sebou jej natriem sudocrem a zapareniny sú preč.
@verronicka a nema tam nahodou aj malinke pluzgieriky?
dolezite je zadocek dobre poumývat mydlom a dobre osusiť trebárs aj fenom a chvilku ho nechat bez plienky nech pokozka moze dýchat a potom natrieť rybacou masťou, nám vzdy pomohla... 🙂
sudokrém alebo rybia mastička
U mňa je najlepší jednoznačne sudocrem.
U novorodencov,dojciat je dobre ho používať aj preventívne, alebo u väčších deti
pri hnackach.Sú rôzne veľké balenia, tak skús to najmenšie.
Mala vzorka bola aj v klinik boxe, čo sme dostávali v porodnici.
Ahoj, ja pri druhom dietati vobec nepouzivam vlhcene utierky a krem vobec nepotrebujem, ked tak, tak rybaciu mast, pri dcerke mi velmi pomohol sudocrem, ale teraz ho uz nepouzivam, pride mi velmi neprirodny.
Mne pomohol Bepanthen, natierlaa som vzdy ale moze to byt aj plienkou,. Ake pouzivas? Niekedy zreaguje stolica albo moc s plienkou a vyzera to presne ako popisujes.
ja umyvam zadocek po kakani vzdy, nielen ked ma vystipany zadocek.Ked som ho isla dat spat, som ho ako vzdy cerstvo prebalila...no bol mozno aj 1-2 hod. pokakany v tej plienke ked spinkal, tak to ho riadne vystipalo a nechce mu to ustupit a trolinku sa mi zda ze tam ma aj pluzgieriky ale malo a malinke, teraz som mu to na noc natrela Imazolom tak uvidim rano, vdaka.
@lauraa @ivanula @madono @marci1234 @cerez @radlinka @petula8 @0550 @bebeka38 @deni73
@matozazzo pouzivame Pampersky tie zelene a obcas aj tie oranzove.
Skus zmenit plienky, raz sme mali po pamperskach aj my alergicku reakciu :( Pouzivala som a dodnes na spanie davam Babylove, jeden cas, ked mala este nechodila, aj tescacke zelene. Ale to musis vyskusat. Ale v jasliach som sa uz neraz stretla s alergiou na plienky, a hlavne po pokakani. Najcastejsie to boli pampersky a z Lidlu (nepamatam znacku).
Bepanthen
@verronicka Používam Niveu na zapareniny a nedám dopustiť pri prvej dcérke a teraz aj pri druhej, vyskúšala som všelijaké ale nivea je super nevyštípe a keď náhou nenatriem a vyštípe tak natriem neveou a hneď sa zapareniny stratia. Aj keď som vyskúšala iné vždy som sa vrátila k tomuto krému a zvládne ozaj veľké zapareniny aj pluzgiere. Ale každému vyhovuje niečo iné 🙂
SUDOKREM JE NAJLEPSI...MY SME MALI TIEZ TAKY PROBLEM ALE SUDOKREM NEMA CHYBU NEVIEM SI HO VYNACHVALIT....
ja tiež odporúčam jednoznačne Sudocrem, ak má moc zaparenú rituľu, tak vyumývať čistou vodou, naniesť sudocrem a ešte trošku zapúdruj, kúpať ho môžeš aj v hypermangáne, to je taký fialový prášok, kúpiš v lekárni, ako prášok strašne farbí, ale keď budeš s ním opatrne robiť, tak je to v pohode, do vody úplne máličko vsypať, aby bola voda jemne ružová a ritku dobre vymočiť, alebo ešte som používala ružový Nela Batole..... 🙂 😵 😅
@verronicka Na vyhojenie Sudocrem a potom po každom prebaleni Bepanten, nevysuša tak ako Sudocrem
@verronicka aj ta fialova vodička je dobrá, z lekarne violetka
@verronicka no toto tu je toooooooooooolko diskusii...... 🙄
ale aby som bola k teme.....my striedame Nivea SOS krem /hruba vrstva/ s Nivea krem na zapareniny....tiez davam v hrubsej vrstve, aby sa im zadok nedostal velmi do kontaktu s kakanicou...do 2 dni mame po vsetkom 😉
@verronicka Jedine Sudocrem, často a na hrubo. Možno budeš mat problem s plienkami. Niektore deticky neznesu koli tomuto problemu iste plienky - Skus zmenit na 2 - 3 dni. A co najviac nechaj kopkat na holo - po kazdom prebaleni aj 15 minut.....
pityol alebo niveu-na zadocek,natierat casto a nahrubo
Urcite weleda... 🙂
@verronicka Osvedcil sa mi jedine Desitin, ale ten sa tu neda kupit, bud nam prinesu alebo objedname z USA.. Ale je fakt najlepsi, aspon u nas nic ine zaberalo len tento a teraz druhej dcerke ho davam od zaciatku. A ked sme mali problem tak ani nahodou som neumyvala cistiacimi obruskami, ale len tamponom a cistou vodou, ale to je asi jasne
u nás sa jednoznačne osvedčil Pityol
rybia masť,sudokrém alebo aj Imazol nám ho dala doktorka,keď sa malý vysypal z plienok...
Ahoj, moj maly mal aj male pluzgieriky, nic nam nezaberalo az nam poradili Weledu - Babycrem, ten biely. Uplne uzasny, ziadna chemia, zabral za jednu noc.Maju ho v DM. Kamaratka davala Pytiol, ja som ho nechcela, obsahuje same gebuziny, ale vraj zabera.
Najlepší je Sudocrem. 🙂